Porasla prodaja BMW-a u Americi

Porasla prodaja BMW-a u Americi

Nemački proizvođač automobila, BMW, zabeležio je na američkom tržištu u martu rast prodaje od 3,3 odsto, pre svega zahvaljujući snažnoj prodaji modela X proizvednih u pogonima u Spartanburgu.

BMW je prodao ukupno 31.015 vozila u martu, u poređenju sa 30.033 vozila u istom mesecu prošle godine. Posmatrano od početka godine, BMW je na američkom tržištu prodao 71.682 vozila što je rast od 1,5 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Protekle godine, BMW je na američkom tržištu zabeležio pad prodaje od 9,7 odsto nakon što se kompanija nije uspela uspešno pozicionirati na tržištu profitabilnijih modela kao što su SUV-ovi i kamioneti.

Prvi čovek BMW-a za SAD, Bernhard Kuhnt, rekao je da modeli X3 i X5 beleže rastuću potražnju, da su narudžbine solidne i sa dva nova modela koja su na putu, izrazio je optimizam u pogledu prodaje u narednim mesecima.

BMW je takođe objavio da je na američkom tržištu od početka godine prodao 60.183 korištena sertifikovana vozila, što je rast od 34,2 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Izvor: GdeInvestirati/Wisebroker
Previous Ove dve nordijske valute imaju dobre izglede da nadmaše evro i dolar
Next Sirijsko prokletstvo: Pet neposrednih rizika nakon američkih vazdušnih udara

You might also like

Kompanije

Uber smanjio cene vožnji u Hrvatskoj

U Zagrebu će Uber biti jeftiniji za 25 odsto, a Uber X tako postaje najpovoljnija opcija transporta u Zagrebu nakon javnog prevoza.

Najvažnije vesti

Direktor Energoprojekta: “Neprijateljsko” preuzimanje može da bude početak kraja kompanije, država da zaštiti svoj interes i kapital

Generalni direktor beogradskog Energoprojekta Vladimir Milovanović izjavio je danas da očekuje da država kao pojedinačno najveći akcionar zaštiti svoj interes i kapital u tom preduzeću jer ako to ne učini

Transport

Volkswagen razmatra preseljenje proizvodnje Bentley-a iz Velike Britanije

Šef marke Bentley, Wolfgang Dürheimer, izjavio je da bi ta auto-kompanija mogla da preseli svoju proizvodnju iz Velike Britanije nakon Brexita, ako to bude neophodno.