Norveška: Čak 96 odsto ukupne električne energije iz vode

Norveška: Čak 96 odsto ukupne električne energije iz vode

 

Norveška je u februaru ove godine 96,3 odsto ukupne električne energije dobila radom hidroelektrana, saopštila je Kancelarija za statistiku Norveške.

Prema zvaničnim podacima, Norveška je u februaru ove godine proizvela 13,1 gigavat sati (GWh) električne energije, što je za 6,6 odsto manje u odnosu na februar prošle godine.

Zemlja je električnu energiju proizvela iz tri izvora. Nešto više od 12 GWh proizvedeno je iz hidroelektrana, dok je ostatak proizveden korišćenjem termalne energije i energije vetra.

Stanovnici Norveške su u drugom mesecu ove godine potrošili 11,7 GWh proizvedene električne energije.

Izvor: GdeInvestirati/N1, Anadolija
Previous Hrvati traže sezonske radnike, plata od 600 do 2.000 evra
Next Centralna banka Češke ukinula politiku slabe krune, blaga reakcija tržišta

You might also like

Prehrambena industrija

McDonald’s: Dobit porasla 35 posto, a prihodi blago pali

Prihodi McDonald’sa pali su u proteklom tromesečju za 1% na godišnjem nivou, zbog visokog kursa dolara, a zahvaljujući povećanoj prodaji u SAD-u njihova dobit porasla je 35%.

Kompanije

Elektronsko podnošenje zahteva za detašman – novi digitalni servis PKS

Predstavnici domaćih građevinskih kompanija koji nameravaju da pošalju radnike na gradilišta u Nemačku zahteve za detašman, Privrednoj komori Srbije, mogu da podnesu i elektronski preko portala eUsluge.

Najvažnije vesti

Dobit AIK banke 3,4 milijarde dinara u 2015. godini

AIK banka, koja posluje pod kontrolom MK grupe, u prošloj godini je ostvarila neto dobit od 3,4 milijarde dinara što je rast od 87,8 odsto u odnosu na godinu pre,