Metalac: Rast prihoda od 11 odsto u prvom kvartalu 2017.

Metalac: Rast prihoda od 11 odsto u prvom kvartalu 2017.

Nakon što je 2016. godinu završila sa skoro 20% rasta ukupnog prihoda, kompanija Metalac je u prvom kvartalu 2017. zabeležila skok od 11% u odnosu na isti period prethodne godine.

 Sa 20,35 miliona evra tromesečne realizacijie i plan je premašen za 8%.

Metalac posuđe je 2016. godinu završilo sa 16% rasta ukupnog prihoda, a ukupna tromesečna realizacija u 2017. iznosi oko 5,9 mil EUR, što je 2% više od plana i 3% više od prošlogodišnje. Domaće tržište je ostvarilo veći rast (6%), dok je izvoz bolji za 2%.

Sa 22% prebačaja tromesečnog plana i rastom realizacije od 24% u odnosu na isti period 2016. godine i Metalac bojler potvrđuje uzlazni trend, a duplirana je i prodaja XGranit sudopera.

U kompaniji su zadovoljni učešćem izvoza u Rusiju, koji ponovo raste, kao i rastom na tradicionalnom francuskom tržištu, početkom saradnje sa novim kupcem u SAD i ulaskom na tržište Bugarske. Nakon Frankfurtskog sajma, održanog u februaru, ponovo je potvrđeno da je srpski proizvođač posuđa dobro pozicioniran u poslovnom svetu i kod krajnjih potrošača, a sve ozbiljnije mu se pridružuju i drugi programi poput – bojlera, sudopera i opreme za kuhinju, kao i kupatila od kompozitnih granmatrix materijala.

Iz Metalca podsećaju da je u martu realizovan prvi nalog za novog kupca iz Holandije, a poseban izazov predstavlja zainteresovanost velikog trgovinskog lanca Carrefour u Francuskoj. Najavljena je i poseta potencijalnog kupca iz Rumunije, dok su u toku novi razvojni projekti za partnere iz Finske i Švajcarske, gde je reč o uzorcima inoks asortimana.

Izvor: GdeInvestirati/eKapija

 

Previous Beograd na vodi: Početak radova na temeljima BW Galerije
Next Prodaje se Industrija mesa i konzervi Banat

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Valutna tržišta: Skok turske lire nakon referendumskih rezultata

Turska lira je u ponedeljak ojačala nakon što su građani juče na referendumu podržali ustavne promene koje daju veća ovlaštenja predsedniku države.

Makroekonomija 0 Comments

Milojko Arsić: Javni sektor Srbije i ne troši toliko mnogo koliko isporučuje loše usluge

Bolja naplata poreskih prihoda u 2017. godini je moguća, ali za to su potrebne sistematske reforme Poreske uprave, ocenio je profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu Milojko Arsić.

Najvažnije vesti 0 Comments

Jakobsen: Kako pokušaj puča u Turskoj utiče na tržišta u razvoju

  Situacija u Turskoj će nastaviti da bude burna u pogledu privlačenja kapitala, nadalje će doći do slabljenja turske lire. Očekuje se ograničeno prelivanje krize na tržišta u razvoju.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply