Metalac: Rast prihoda od 11 odsto u prvom kvartalu 2017.

Metalac: Rast prihoda od 11 odsto u prvom kvartalu 2017.

Nakon što je 2016. godinu završila sa skoro 20% rasta ukupnog prihoda, kompanija Metalac je u prvom kvartalu 2017. zabeležila skok od 11% u odnosu na isti period prethodne godine.

 Sa 20,35 miliona evra tromesečne realizacijie i plan je premašen za 8%.

Metalac posuđe je 2016. godinu završilo sa 16% rasta ukupnog prihoda, a ukupna tromesečna realizacija u 2017. iznosi oko 5,9 mil EUR, što je 2% više od plana i 3% više od prošlogodišnje. Domaće tržište je ostvarilo veći rast (6%), dok je izvoz bolji za 2%.

Sa 22% prebačaja tromesečnog plana i rastom realizacije od 24% u odnosu na isti period 2016. godine i Metalac bojler potvrđuje uzlazni trend, a duplirana je i prodaja XGranit sudopera.

U kompaniji su zadovoljni učešćem izvoza u Rusiju, koji ponovo raste, kao i rastom na tradicionalnom francuskom tržištu, početkom saradnje sa novim kupcem u SAD i ulaskom na tržište Bugarske. Nakon Frankfurtskog sajma, održanog u februaru, ponovo je potvrđeno da je srpski proizvođač posuđa dobro pozicioniran u poslovnom svetu i kod krajnjih potrošača, a sve ozbiljnije mu se pridružuju i drugi programi poput – bojlera, sudopera i opreme za kuhinju, kao i kupatila od kompozitnih granmatrix materijala.

Iz Metalca podsećaju da je u martu realizovan prvi nalog za novog kupca iz Holandije, a poseban izazov predstavlja zainteresovanost velikog trgovinskog lanca Carrefour u Francuskoj. Najavljena je i poseta potencijalnog kupca iz Rumunije, dok su u toku novi razvojni projekti za partnere iz Finske i Švajcarske, gde je reč o uzorcima inoks asortimana.

Izvor: GdeInvestirati/eKapija

 

Previous Beograd na vodi: Početak radova na temeljima BW Galerije
Next Prodaje se Industrija mesa i konzervi Banat

You might also like

Kompanije 0 Comments

Tajni pregovori i istrage u slučaju Železare Smederevo

Železara u Smederevu bila je tema tajnih pregovora u Briselu, održanih početkom decembra, na kojima su učestvovali predstavnici Vlade Republike Srbije i Evropske komisije.

Transport 0 Comments

Ryanair preuzeo deo Laudine aviokompanije

Niskobudžetna aviokompanija Ryanair saopštila je danas da za početak kupuje 24,9 odsto akcija austrijske aviokompanije koju je osnovao nekadašnji vozač formule jedan Niki Lauda. 

Kompanije 0 Comments

Pad prihoda Leda u prvih sedam meseci

Hrvatski proizvođač sladoleda i zamrznutih prehrambenih proizvoda, Ledo, objavio je pad prihoda u prvih sedam meseci, usled smanjenih količina robe i sirovina, kao i zbog prestanka saradnje sa pojedinim kupcima.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply