Beogradska berza: Alfa plam najprometniji, u skromnom ukupnom trgovanju

Beogradska berza: Alfa plam najprometniji, u skromnom ukupnom trgovanju

Reperni indeks beogradskog tržišta akcija u sredu je ostao gotovo nepromenjen u odnosu na juče, dok je ukupan promet, zahvaljujući isključivo državnim obveznicama, iznosio odličnih 600,7 miliona RSD (4,9 miliona EUR).

Foto:Novi magazin

Foto:Novi magazin

Najprometnija akcija bio je vranjski Alfa plam (ALFA) koji je zabeležio promet od 3,5 miliona RSD na ceni od 35.000 RSD što je gotovo identično jučerašnjoj ceni. Ova kompanija je prošlog petka saopštila da je lani zabeležila neto dobitak od 796,7 miliona RSD što je rast od 4,7% u odnosu na godinu pre. Trenutna tržišna kapitalizacija Alfe iznosi 6,1 milijardu RSD (49,4 miliona EUR), dok je aktuelni P/Е racio 7,7.

Solidan promet od 2,9 miliona RSD zabeležio je Impol Seval (IMPL) koji je oslabio 2,3% na 3.416 RSD. Ovom hartijom danas se trgovalo u širokom cenovnom rasponu od 3.150 do 3.500 RSD.

Građevinar Energoprojekt holding (ENHL) registrovao je promet od 2,5 miliona RSD po prosečnoj ceni od 1.501 RSD, dok se Naftna industrija Srbije (NIIS) zadržala na 743 RSD uz promet od 2,2 miliona RSD.

Gornjomilanovački Metalac (MTLC) je porastao 2,2% na 1.800 RSD uz neveliko trgovanje od pola miliona RSD. Ova kompanija je ranije zakazala redovnu skupštinu akcionara za 28. april, a na dnevnom redu je odobravanje dividende od 80 RSD po akciji, što na poslednjoj ceni daje dividendni prinos od 4,4%.

Na aukcijskom tržištu solidan promet od 1,3 miliona RSD zabeležio je subotički Trgopromet (TRGOM) koji je skočio 3,6% na 570 RSD.

Dinarska državna obveznica RSO15105, koja dospeva na naplatu 2. marta naredne godine, zabeležila je promet od 586,5 miiona RSD uz prinos od 3,94%.

Izvor: Wisebroker
Previous Stigli prvi zahtevi novosadskih studenata
Next JAB kupuje Panera Bread za više od sedam milijardi dolara

You might also like

Wall Street: Oprez na berzama na kraju nedelje

Na Wall Streetu su u četvrtak berzanski indeksi ostali gotovo nepromenjeni jer su ulagači oprezni zbog približavanja uragana Irma Floridi.

Društvo 0 Comments

Švajcarska: Otvoren najduži železnički tunel na svetu

Gotthard, tunel u švajcarskim Alpima, koji je i najduži železnički tunel na svetu, danas je svečano otvoren nakon skoro dve decenije radova.

Cena paladijuma u ovoj godini porasla više od 50 odsto

Dok je cena zlata nakon američkih predsedničkih izbora, 8. novembra, pala skoro 180 dolara po unci,  cena paladijuma je porasla više od 10 odsto.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply