Huawei objavio finansijski izveštaj za 2016. godinu

Huawei objavio finansijski izveštaj za 2016. godinu

Kompanija Huawei objavila je revidiran finansijski izveštaj za 2016. godinu, u kojem se navodi su sve njene poslovne grupacije (Carrier, Enterprise i Consumer) ostvarile stabilan rast prihoda u poređenju sa prethodnom godinom.

Ukupna godišnja zarada je iznosila 521,6 milijardi juana (75,1 milijarda američkih dolara), što predstavlja povećanje od 32% u odnosu na 2015. godinu. Neto zarada je bila 37,1 milijarda juana (5,3 milijardi američkih dolara), što predstavlja povećanje od 0,4%. Tokom 2016. godine, Huawei je nastavio da ulaže u budućnost, i godišnji izdaci za istraživanje i razvoj su dostigli 76,4 milijardi juana (11 milijardi američkih dolara).

Honor brend sve popularniji

Eric Xu, Huawei Rotating CEO, je izjavio: „Tokom 2016. godine, Huawei je nastavio da radi na svojim strateškim ciljevima i ostvario stabilan rast prihoda. Dok čovečanstvo nastavlja da dolazi do velikih otkrića u digitalnom svetu, digitalizacija i sve veća inteligencija predstavljaju ogromne poslovne prilike za sve industije, istovremeno stvarajući prostor za novi razvoj u ICT industriji. Mi ćemo ostati fokusirani na svoje mušterije i podržavaćemo digitalnu tranformaciju u svim industrijama, ne bi li ostvarili korist za mušterije i budući rast prihoda za našu grupaciju.”

Tokom 2016. godine, kompanija Huawei Carrier BG je ostvarila prihod od 290,6 milijardi juana (41,8 milijardi američkih dolara), što predstavlja povećanje od 24% u odnosu na prethodnu godinu. Ovo je ostvareno fokusiranjem na digitalnu transformaciju i korišćenjem velikih mogućnosti u oblastima cloud tehnologije, video snimaka, Interneta stvari, kao i na tranformacije operacija mušterija kompanije.

Kroz blisku saradnju sa svojim partnerima, Enterprise grupacija kompanije Huawei obezbedila je ICT strukturu kao podršku digitalnoj transformaciji glavnih vertikalnih industrija, uključujući finansije, energetiku, Vladina tela i javnu bezbednost. Ova kompanija je ostvarila godišnji prihod od 40,7 milijardi juana (5,9 milijardi američkih dolara), što predstavlja povećanje od 47%.

Zahvaljujući svojim sve inovativnijim proizvodima i rastućoj globalnoj reputaciji premium brenda elektronskih uređaja, Huawei Consumer grupacija je isporučila 139 miliona pametnih telefona tokom 2016. godine, i prijavila godišnji prihod od 179,8 milijardi juana (25,9 milijardi američkih dolara), uz povećanje od 44%.

Sabrina Meng, CFO kompanije Huawei, je naglasila: „U 2016. godini, Huawei je zdravo poslovao u operativnom smislu, uz obimne gotovinske rezerve, stabilnu i održivu strukturu kapitala, i izraženu otpornost na rizik. Tokom 2017. godine ćemo nastaviti da unapređujemo efikasnost i kvalitet naših operacija da bismo osigurali stabilan rast prihoda.”

Obračuni iz Godišnjeg finansijskog izveštaja za 2016. godinu su prošli nezavisnu reviziju kuće KPMG.

Izvor: GdeInvestirati/Benchmark
Previous Evropske berze: Blagi skok berzi, automobilski sektor pod pritiskom
Next Galenika zaštićena od naplate dugova još šest meseci

You might also like

Kompanije 0 Comments

Goldman Sachs: Frankfurt postaje finansijsko središte umesto Londona

Frankfurt je postao sedište finansijskih kompanija nakon Brexita, potvrdio je Goldman Sachs nakon potpisivanja zakupa novog poslovnog prostora u Frankfurtu. 

Kompanije 0 Comments

Kinezi zainteresovani za metro i tržne centre u Beogradu

Delegacija kineske provincije Hunan potpisala je juče sa čelnicima grada Beograda pismo o namerama o saradnji, a između ostalog razgovaralo se o izgradnji metroa, stambenih kompleksa i prodajnih objekata u

Prehrambena industrija 0 Comments

Italijanska kompanija gradi fabriku za preradu povrća u Dobrincima kod Rume

Prema saznanju RTV Vojvodine, u rumsku opštinu uskoro stiže novi investitor.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply