Google i Apple zainteresovani za kupovinu Toshibinog dela poslovanja

Google i Apple zainteresovani za kupovinu Toshibinog dela poslovanja

Toshiba pokušava da proda svoje poslovanje sa čipovima za skladištenje podataka, govore najnoviji izveštaji.

Izveštaji sugerišu da se kompanija na ovakav potez odlučila nakon gubitka nuklearne jedinice Vestinghaus u Americi, što je dovelo do podnošenja zahteva za zaštitu od bankrotiranja. Kako bi ublažila gubitke od ovog poslovanja, Toshiba planira da proda deo poslovanja sa skladišnim uređajima.

Prema navodima The Korea Heralda, nekoliko izuzetno jakih i poznatih kompanija je zainteresovano za ovaj deo poslovanja kompanije Toshiba, a ovo uključuje i Apple i Google. SK Hynix se takođe pominjao kao potencijalni kupac, ali nakon pominjanja imena kao što su Apple i Google, kompaniji SK Hynix se daju male šanse.

Apple je dugogodišnja mušterija kompanije Toshiba, koja obezbeđuje NAND flash skladište za Apple proizvode. Ukoliko se Apple odluči za kupovinu, kompanija više neće morati da se oslanja na eksterne dobavljače za svoje komponente (kao što je Samsung).

Toshibini NAND čipovi čine 20% ukupnog NAND tržišta, što je velika pokrivenost. Za kompaniju koja pobedi u trci za kupovinu Toshibinog poslovanja sa skladišnim uređajima, ovo će biti i dobar dodatni izvor zarade, preko NAND čipova koji se isporučuju drugim kompanijama.

Izvor: GdeInvestirati/Benchmark
Previous Azijske berze: Dolar stabilan prema evru
Next Evropske berze: Blagi skok berzi, automobilski sektor pod pritiskom

You might also like

Kompanije 0 Comments

Nemački IGB Automotive gradi novi pogon u Inđiji

U Inđiji počinje gradnja novog proizvodnog pogona nemačke kompanije IGB Automotive Comp.

Kompanije 0 Comments

Porasla prodaja pametnih telefona

Firma “Gartner” objavila je rezultate svog istraživanja koje se bavi stanjem tržišta pametnih telefona tokom prvog kvartala ove godine.

Najvažnije vesti 0 Comments

Pet kompanija ponudilo od 500 do 600 miliona dolara za RTB Bor

Od osam kompanija, koliko ih je zainteresovano za strateško partrnerstvo sa RTB Bor, njih pet je uradilo kompletan presek stanja u RTB-u, nakon čega su, za partnerstvo sa RTB-om ponudili sumu

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply