Google i Apple zainteresovani za kupovinu Toshibinog dela poslovanja

Google i Apple zainteresovani za kupovinu Toshibinog dela poslovanja

Toshiba pokušava da proda svoje poslovanje sa čipovima za skladištenje podataka, govore najnoviji izveštaji.

Izveštaji sugerišu da se kompanija na ovakav potez odlučila nakon gubitka nuklearne jedinice Vestinghaus u Americi, što je dovelo do podnošenja zahteva za zaštitu od bankrotiranja. Kako bi ublažila gubitke od ovog poslovanja, Toshiba planira da proda deo poslovanja sa skladišnim uređajima.

Prema navodima The Korea Heralda, nekoliko izuzetno jakih i poznatih kompanija je zainteresovano za ovaj deo poslovanja kompanije Toshiba, a ovo uključuje i Apple i Google. SK Hynix se takođe pominjao kao potencijalni kupac, ali nakon pominjanja imena kao što su Apple i Google, kompaniji SK Hynix se daju male šanse.

Apple je dugogodišnja mušterija kompanije Toshiba, koja obezbeđuje NAND flash skladište za Apple proizvode. Ukoliko se Apple odluči za kupovinu, kompanija više neće morati da se oslanja na eksterne dobavljače za svoje komponente (kao što je Samsung).

Toshibini NAND čipovi čine 20% ukupnog NAND tržišta, što je velika pokrivenost. Za kompaniju koja pobedi u trci za kupovinu Toshibinog poslovanja sa skladišnim uređajima, ovo će biti i dobar dodatni izvor zarade, preko NAND čipova koji se isporučuju drugim kompanijama.

Izvor: GdeInvestirati/Benchmark
Previous Azijske berze: Dolar stabilan prema evru
Next Evropske berze: Blagi skok berzi, automobilski sektor pod pritiskom

You might also like

Energetika i naftna industrija 0 Comments

Od danas cena gasa manja za 4,06 odsto

Gas, čiji je snabdevač javno preduzeće Srbijagas, je od danas jeftiniji kupcima u proseku za 4,06 odsto.

Kompanije 0 Comments

Samsung: Skidanje velikih fajlova najnovijim 5G bežičnim ruterom za nekoliko minuta

Prema rečima stučnjaka, od trenutka kada 5G tehnologija bude globalno rasprostranjena, brzina internet konekcije biće dovoljna da za nekoliko minuta preuzmemo 4K filmove, igrice i softver, prenosi Business Insider.

Industrija 0 Comments

Kompanija Revlon preuzima Elizabeth Arden

Američka kozmetička firma Revlon planira kupiti firmu Elizabeth Arden, takođe poznatog proizvođača kozmetičkih proizvoda za 870 miliona dolara.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply