BMW pretekao Mercedes na američkom tržištu luksuznih vozila

BMW pretekao Mercedes na američkom tržištu luksuznih vozila

Kompanija BMW pretekla je Deimlerov Mercedes-Benc na američkom tržištu luksuznih automobila prvi put ove godine, i povećavši mesečnu prodaju ostavila iza sebe svog najvećeg rivala, izveštava agencija Bloomberg.

Isporuke modela SUV X3 i X5 porasle su prošlog meseca za 43 i 35 posto respektivno, što je podiglo ukupnu prodaju BMW-a na 31.015 vozila. Ova automobilska kompanija sa sedištem u Minhenu nadmašila je Mercedes po broju prodatih vozila u martu za oko 1.900 jedinica.

Pad tražnje za putničkim vozilima uticao je na to da najveći broj proizvođača automobila prošlog meseca podbaci s prodajom u odnosu na procene analitičara, ali je BMW uspeo da održi prodaju svojih modela serije 3 i serije 5 na približno istom nivou kao godinu dana ranije.

Zahvaljujući pobedi u martu, BMW je smanjio prednost Mercedesa u pogledu obima prodaje u prvom kvartalu na oko 7.500 vozila.

Naime, Mercedes je od početka godine do kraja marta prodao 79.141 vozilo u SAD, a BMW 71.682 jedinice. Mercedesovo zaostajanje na listi prošlog meseca duguje se modelu CLA kupe, čija je prodaja potonula za 52 posto.

Istovremeno, iz Volkswagenovog Audija su saopštili da su u martu povećali prodaju za 1,7 odsto na 18.705 vozila, čemu je doprineo skok isporuka modela Q5 SUV za 18 procenata.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Od danas u opticaju nova novčanica od 50 evra
Next U SAD-u od 2001. ukinuto više od polovine radnih mesta u štampanim medijima

You might also like

Društvo 0 Comments

Dragoljub Rajić: Prosečne plate u Srbiji manje nego Malaviju, Kongu, Angoli…

Prosečne neto plate (bez poreza i doprinosa) su prošle godine u 21 afričkoj zemlji bile veće nego u Srbiji, dok su u 12 država bile niže, rekao je direktor Mreže

Najvažnije vesti 0 Comments

John Hardy: Očekivani rast jena paravan, sledeće nedelje minska polja rizičnih događaja

Banka Japana najavila je veliku ekspanziju planova za kupovinu fondova kojima se trguje na berzi (ETF), skoro duplirajući brzinu prethodnog tempa do 6 milijardi jena godišnje. Takođe su najavili mere

Kompanije 0 Comments

Oglašena prodaja kruševačkog 14. oktobra u stečaju

Agencija za licenciranje stečajnih upravika oglasila je prodaju pokretne i nepokretne imovine Industrije mašina i komponenata (IMK) „14. oktobar“ iz Kruševca u stečaju, metodom neposredne pogodbe uz prikupljanje pisanih ponuda.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply