BMW pretekao Mercedes na američkom tržištu luksuznih vozila

BMW pretekao Mercedes na američkom tržištu luksuznih vozila

Kompanija BMW pretekla je Deimlerov Mercedes-Benc na američkom tržištu luksuznih automobila prvi put ove godine, i povećavši mesečnu prodaju ostavila iza sebe svog najvećeg rivala, izveštava agencija Bloomberg.

Isporuke modela SUV X3 i X5 porasle su prošlog meseca za 43 i 35 posto respektivno, što je podiglo ukupnu prodaju BMW-a na 31.015 vozila. Ova automobilska kompanija sa sedištem u Minhenu nadmašila je Mercedes po broju prodatih vozila u martu za oko 1.900 jedinica.

Pad tražnje za putničkim vozilima uticao je na to da najveći broj proizvođača automobila prošlog meseca podbaci s prodajom u odnosu na procene analitičara, ali je BMW uspeo da održi prodaju svojih modela serije 3 i serije 5 na približno istom nivou kao godinu dana ranije.

Zahvaljujući pobedi u martu, BMW je smanjio prednost Mercedesa u pogledu obima prodaje u prvom kvartalu na oko 7.500 vozila.

Naime, Mercedes je od početka godine do kraja marta prodao 79.141 vozilo u SAD, a BMW 71.682 jedinice. Mercedesovo zaostajanje na listi prošlog meseca duguje se modelu CLA kupe, čija je prodaja potonula za 52 posto.

Istovremeno, iz Volkswagenovog Audija su saopštili da su u martu povećali prodaju za 1,7 odsto na 18.705 vozila, čemu je doprineo skok isporuka modela Q5 SUV za 18 procenata.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Od danas u opticaju nova novčanica od 50 evra
Next U SAD-u od 2001. ukinuto više od polovine radnih mesta u štampanim medijima

You might also like

Kompanije 0 Comments

Nestle: Dobit smanjena 15,8% u 2017.

Švajcarski prehrambeni div Nestle izvestio je u četvrtak o manjoj dobiti u 2017. godini zbog otpisa u poslovanju s negom kože i slabog organskog rasta.

Kompanije 1Comments

Železnice zbog dugova rasprodaju hotele

Hoteli železničara u Vrnjačkoj i Vranjskoj banji i hotel “Beograd” u Beogradu, će najverovatnije otići na doboš.

Industrija 0 Comments

Jedinstvo Sevojno preuzima Novi Pazar put

Montažno-proizvodno preduzeće Jedinstvo iz Sevojna objavilo je nameru za preuzimanje akcija kompanije Novi Pazar put nakon sticanja vlasničkog udela od 77,3 odsto akcija.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply