JPMorgan Chase ubrzavno radi na odlasku iz Velike Britanije

JPMorgan Chase ubrzavno radi na odlasku iz Velike Britanije

Nakon što je pozivanjem premijerke Therese May na član 50. počeo odbrojavati dvogodišnji rok za formalni Brexit, tamošnje finansijske institucije ubrzavaju pripreme za odlazak s britanskog tržišta.

JP Morgan Chase u pregovorima je za kupovinu poslovne zgrade u Dablinu budući da razmatra preseljenje svojih operacija u Irsku kada Britanija napusti EU, prenosi Bloomberg.

Bez konačne odluke

Banka pregovara o potencijalnoj kupovini zgrade u poslovnoj četvrti capital Dock u Dablinu od 12.000 metara kvadratnih metara u koju može stati više od hiljadu radnika. “I ostale opcije su itekako i dalje na stolu. Želimo videti kako će napredovati pregovori, još nema konačne odluke”, poručili su iz JP Morgana.

Plan britanske premijerke Therese May o izlasku s jedinstvenog evropskog tržišta prisilio je međunarodne banke i osiguravajuće kuće da počnu razmišljati o preseljenju poslovanja u druge zemlje EU, a predviđa se da bi to moglo pogoditi između najmanje 4000 pa čak i više od 200.000 radnika. Očekivano, banke ne mogu čekati dve ili više godina da se vidi kako će Brexit izgledati već planove razrađuju danas. Većina bi ih mogla preseliti oko 1000 zaposlenih u prvom valu u gradove poput Dablina, Madrida i Amsterdama, dok su Pariz i Frankfurt niže na listi poželjnih destinacija.

Dablin u užem izboru

Dablin je u užem izboru JPMorgan Chasea za prošireni ′EU hub′, a zaposleni su nedavno dobili najave o tome kako je neizbežno da će nekima od njih biti predloženo da razmotre opciju preseljenja. Još i pre referenduma čelnik banke Jamie Dimon najavio je britanskim radnicima da bi ih se oko 4000 moglo preseliti ako se izglasa referendum. U januaru je rekao da bi brojka mogla biti i viša, ali i niža, zavisno od ishoda pregovora Britanije s Evropskom unijom.

Izvor: GdeInvestirati/Poslovni
Previous Sve češća kupovina automobila na lizing ili na kredit u Srbiji
Next Johnson&Johnson kupio Actelion za 30 milijardi dolara

You might also like

Kompanije 0 Comments

Pfizer raskida ugovor o kupovini Allergana za 160 milijardi dolara

Odluka o zaustavljanju najveće poreske ‘inverzije’ u istoriji, kojom bi Pfizer smanjio svoje poreske obveze premeštanjem sedišta u Irsku, gde je registrovan Allergan, usledila je dan nakon što je američko

Telekomunikacije 0 Comments

Komisija odobrila SBB-u kupovinu IKOM-a

Komisija za zaštitu konkurencije Srbije saopštila je danas da je uslovno odobrila da kompanija Serbia Broadband – Srpske kablovske mreže (SBB) preuzmu Interaktivne kablovske objedinjene mreže – IKOM.

Banke i finansije 0 Comments

Halkbank: Dobit u prvih šest meseci 202 miliona dinara

Beogradski Halkbank (CCNB) objavio je šestomesečne rezultate poslovanja koji su doneli rast profitabilnosti u osnovnom biznisu, istina, u velikoj meri zahvaljujući prvom tromesečju.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply