Johnson&Johnson kupio Actelion za 30 milijardi dolara

Johnson&Johnson kupio Actelion za 30 milijardi dolara

Američki kozmetičko-medicinski koncern Johnson&Johnson objavio je da je ponuda za preuzimanje švajcarske biotehnološke firme, teška 30 milijardi dolara, bila uspešna.

Reutersu je potvrđeno da J&J kontroliše 77,2 odsto glasačkih prava nakon glavne ponude, koja iznosi 280 dolara po akciji.

Očekuje se da će kupoporodaja biti zaključena u ovom, drugom kvartalu ove godine. J&J na Actelion, koji u portfelju ima i niz lekova za rak, pikira već duže vreme, a planira preuzimanjem stvoriti novu firmu koja bi se zvala Idorsia, a koju bi vodio Actelionov osnivač Jean-Paul Clozel.

Za razliku od Acteliona koji bi bio sklonjen sa liste, Idorsia bi kotirala na berzi.

Izvor: Agencije
Previous JPMorgan Chase ubrzavno radi na odlasku iz Velike Britanije
Next Država deli sredstva za programe prekvalifikacija i dokvalifikacija žena u IT

You might also like

Transport 0 Comments

Posle 50 godina prvi komercijalni let SAD – Kuba

Posle više od 50 godina, američka aviokompanija “American Airlines” juče je obavila prvi direktan komercijalni let iz SAD do Havane, a Kubanci su, po sletanju u Havanu, prepun avion pozdravili prskajući ga

Kompanije 0 Comments

Samsung ima poteškoća pri kupovini kompanije Harman

Samsung je prošlog meseca najavio da želi da kupi kompaniju Harman, i to po ceni od osam milijardi dolara ili 112 dolara po akciji.

Saobraćaj 0 Comments

Aerodrom Nikola Tesla zapošljava još 60 radnika u 2016.

Beogradski aerodrom “Nikola Tesla” dobio je saglasnost Vlade Srbije za nova zapošljavanja u tom preduzeću. Ovom preduzeću potrebno je još barem 60 radnika u ovoj godini.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply