Beogradska berza: Philip Morris skočio 6 odsto

Beogradska berza: Philip Morris skočio 6 odsto

Prvi trgovački dan u sedmici na Beogradskoj berzi doneo je izuzetno skromnu investicionu aktivnost i pad tržišta mereno repernim indeksom Belex15.

Ova korpa najlikvidnijih akcija na tržištu koja je u prvom kvartalu tekuće godine porasla 2,1%, danas je oslabila 0,3% na 730,1 poen.

Ukupan promet u trgovanju iznosio je 15,7 miliona RSD (0,13 miliona EUR).

Najprometnija akcija na tržištu bio je ponovo građevinar Energoprojekt holding (ENHL) koji se nije spuštao ispod praga od 1.500 RSD koji je osvojen prethodnog trgovačkog dana. Ukupan promet u trgovanju ovom hartijom iznosio je 4,7 miliona RSD po prosečnoj ceni od 1.510 RSD što je 0,8% više u odnosu na cenu zatvaranja od petka.

Naftna industrija Srbije (NIIS) je oslabila 0,8% na 741 RSD uz realizaciju od 1,3 miliona RSD.

Aerodrom “Nikola Tesla” (AERO) je, uz skroman promet, pao pola procenta na 1.294 RSD. Ova kompanija je objavila da je u martu uslužila 9,8% više putnika, dok je cargo promet skočio 62,2% u odnosu na isti mesec prošle godine.

Jedinstvo iz Sevojna (JESV), nakon velikog skoka protekle sedmice, blago se spustilo na 4.500 RSD uz promet od 0,4 miliona RSD. Ova kompanija je objavila nekonsolidovane poslovne rezultate za prošlu godinu koji su pokazali snažan rast realizacije i oporavak profitabilnosti.

foto: ekonomski.net

foto: ekonomski.net

U centru pažnje investitora danas su bile prioritetne akcije Philip Morris-a (DINNPB) koje su sočile 6% na 2.600 RSD uz realizaciju od tri miliona RSD. Ova najveća domaća duvanska industrija saopštila je da je lani ostvarila rekordnu neto dobit od 3,4 milijarde RSD, što predstavlja rast od 81%.

Impol Seval (IMPL), koji je od danas član indeksne korpe Belex15, oslabio je 2,2% na 3.420 RSD uz promet od 1,6 miliona RSD, dok je Lasta (LSTA) skočila 7,4% na 699 RSD uz neveliko trgovanje od 0,3 miliona RSD.

Danas nije bilo trgovanja državnim dužničkim hartijama.

Izvor: Wisebroker
Previous Država deli sredstva za programe prekvalifikacija i dokvalifikacija žena u IT
Next Teroristički napad u Sankt Peterburgu, poginulo 10, ranjeno 50 osoba

You might also like

Azijske berze: Oprez na berzi, dolar oslabio

Na azijskim berzama u utorak se trguje oprezno jer su ulagače zabrinuli slabiji nego što se očekivalo ekonomski pokazatelji iz Kine, dok se vrednost dolara prema korpi valuta i dalje kreće nedaleko

Svetske berze 0 Comments

Azijske berze: Ulagači na oprezu uoči odluke Feda o kamatama

Na azijskim berzama u sredu se trguje oprezno jer ulagači ne žele znatnije menjati pozicije uoči odluke američkog Feda o kamatnim stopama.

Svetske berze 0 Comments

Evropske berze stabilne, bankarski sektor zabeležio skok

Na evropskim berzama se u sredu ujutro bankarski sektor malo oporavio, nakon oštrog pada prethodnih dana, što je podstaklo blagi rast berzanskih indeksa.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply