Beogradska berza: Energoprojekt najprometniji u martu mesecu, Impol Seval predvodio dobitnike

Beogradska berza: Energoprojekt najprometniji u martu mesecu, Impol Seval predvodio dobitnike

Ukupan promet u trgovanju na Beogradskoj berzi tokom trećeg meseca 2017. iznosio je 4,7 milijardi RSD (38,3 miliona EUR), uz rast Belexa15 od 1,9 odsto.

Ubedljivo najprometnija akcija bio je Energoprojekt holding (ENHL), koji je skočio 12% na 1.489 RSD uz promet od 258,8 miliona RSD.

Aerodrom “Nikola Tesla” (AERO), uprkos padu u proteklih desetak dana, zabeležio je skok tokom marta od 10,8% na 1.300 RSD, uz promet od 96,4 miliona RSD.

Naftna industrija Srbije (NIIS) je oslabila 1,7% na 747 RSD uz realizaciju od 59,5 miliona RSD, dok je

Komercijalna banka (KMBN), usled objave gubitka većeg od očekivanog, potonula 5,4% na 1.655 RSD, uz realizaciju od 35 miliona RSD.

Listu dobitnika u proteklom mesecu predvodili su Impol Seval (IMPL), koji je skočio 16,1%, Jedinstvo iz Sevojna (JESV) sa skokom od 12,8%, te Halkbank (CCNB), koji je dodao na vrednosti 12,5%.

Među članicama indeksne korpe, najveći pad od 16,2% registrovao je bečejski Sojaprotein (SJPT), dok se Messer Tehnogas (TGAS) spustio 5,7% na 12.650 RSD.

Izvor: Wisebroker
Previous HNA grupa i Shangai Financial Leasing najbliži avioliniji Beograd-Peking
Next Azijske berze: Dolar na stabilnom nivou, akcije zabeležile skok

You might also like

Dinar i dalje jača, možda i ispod 120 dinara za evro

Dinar je ojačao prema evru za 0,2 odsto u odnosu na ponedeljak i zvanični srednji kurs iznosi 120,183 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Evropske berze: Berzanski indeksi zabeležili blaži rast

Na evropskim berzama u petak su najznačajniji akcijski indeksi blago ojačali, zahvaljujući rastu cena akcija u farmaceutskom sektoru i novim vestima o aktivnostima na području spajanja i akvizicija.

Najvažnije vesti 0 Comments

MMF: Rast BDP-a u Srbiji 2,5 odsto do kraja godine

Šef Kancelarije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u Srbiji Sebastijan Sosa izjavio je danas da bi rast bruto društvenog proizvoda (BDP) u Srbiji do kraja godine trebalo da iznosi 2,5 odsto.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply