Beogradska berza: Energoprojekt najprometniji u martu mesecu, Impol Seval predvodio dobitnike

Beogradska berza: Energoprojekt najprometniji u martu mesecu, Impol Seval predvodio dobitnike

Ukupan promet u trgovanju na Beogradskoj berzi tokom trećeg meseca 2017. iznosio je 4,7 milijardi RSD (38,3 miliona EUR), uz rast Belexa15 od 1,9 odsto.

Ubedljivo najprometnija akcija bio je Energoprojekt holding (ENHL), koji je skočio 12% na 1.489 RSD uz promet od 258,8 miliona RSD.

Aerodrom “Nikola Tesla” (AERO), uprkos padu u proteklih desetak dana, zabeležio je skok tokom marta od 10,8% na 1.300 RSD, uz promet od 96,4 miliona RSD.

Naftna industrija Srbije (NIIS) je oslabila 1,7% na 747 RSD uz realizaciju od 59,5 miliona RSD, dok je

Komercijalna banka (KMBN), usled objave gubitka većeg od očekivanog, potonula 5,4% na 1.655 RSD, uz realizaciju od 35 miliona RSD.

Listu dobitnika u proteklom mesecu predvodili su Impol Seval (IMPL), koji je skočio 16,1%, Jedinstvo iz Sevojna (JESV) sa skokom od 12,8%, te Halkbank (CCNB), koji je dodao na vrednosti 12,5%.

Među članicama indeksne korpe, najveći pad od 16,2% registrovao je bečejski Sojaprotein (SJPT), dok se Messer Tehnogas (TGAS) spustio 5,7% na 12.650 RSD.

Izvor: Wisebroker
Previous HNA grupa i Shangai Financial Leasing najbliži avioliniji Beograd-Peking
Next Azijske berze: Dolar na stabilnom nivou, akcije zabeležile skok

You might also like

Wall Street: Indeksi u blagom padu, Nasdaq na novom rekordnom nivou

Na Wall Streetu su u četvrtak Dow Jones i S&P 500 indeks blago oslabili, dok je Nasdaq indeks dostigao novi rekordni nivo.

Svetske berze 0 Comments

Azijske berze oštro pale, japanski jen ojačao

Na azijskim berzama u ponedeljak su cene akcija pale više od 2 odsto, prateći pad indeksa na Wall Streetu, jer su ulagači oprezni zbog mogućeg povećanja kamata američke centralne banke do kraja

Azijske berze blago porasle, dolar stabilan

Na azijskim berzama u petak su cene akcija blago porasle jer su ulagači pozitivno reagovali na vesti iz SAD-a o poreznoj reformi i novom čelniku američke centralne banke, dok je kurs dolara stabilan.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply