Bela kuća: Budućnost Bašara el Asada zavisi od sirijskog naroda

Bela kuća: Budućnost Bašara el Asada zavisi od sirijskog naroda

Bela kuća je saopštila da SAD moraju da prihvate političku realnost da budućnost predsednika Sirije Bašara el Asada zavisi od sirijskog naroda i da pažnja Amerike u regionu mora biti usmerena ka nanošenju poraza Islamskoj državi.

“Što se tiče Asada, postoji politička realnost koju moramo da prihvatimo onakvom kakva je trenutno. Promakle su nam mnoge mogućnosti sa prošlom administracijom kada je u pitanju Asad”, rekao je u petak na konferenciji za novinare portparol Bele kuće Šon Spajser.

Istakao je da SAD moraju da se usredsrede na to da poraze Islamsku državu, prenela je agencija Rojters.

“SAD imaju važne prioritete u Siriji i Iraku i jasno smo stavili do znanja da je borba protiv terorizma, posebno Islamske države, u vrhu tih prioriteta”, zaključio je portparol Bele kuće.

Izvor:Tanjug
Previous Izbori za predsednika Srbije: Danas glasanje u SAD, Kanadi i Velikoj Britaniji
Next Wall Street: Prvo tromesečje u 2017. zatvoreno sa snažnim dobicima

You might also like

Geopolitika 0 Comments

Američki državni sekretar: Vojna akcija SAD protiv Severne Koreje “opcija”

Američka politika “strateškog strpljenja” prema Pjongjangu više ne važi, rekao je danas u Seulu američki državni sekretar Reks Tilerson i dodao da su moguće sve opcije, uključujući i vojnu.

Geopolitika 0 Comments

Južnokinesko more: Vijetnam rasporedio raketne sisteme u spornim vodama

Vijetnam je neprimetno rasporedio raketne sisteme na nekoliko svojih ostrva u Južnokineskom moru, kojima mogu dosegnuti piste i druge vojne objekte Kine na spornim ostrvima, prenosi Reuters pozivajući se na zapadne

Geopolitika 0 Comments

Šojgu: Rusije i SAD blizu dogovora o Alepu

Rusija i SAD su blizu dogovora o vojnoj saradnji u Alepu u istoimenoj provinciji na severu Siriji, gde se vode žestoki sukobi između sirijskih i pobunjeničkih snaga, izjavio je danas

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply