Bela kuća: Budućnost Bašara el Asada zavisi od sirijskog naroda

Bela kuća: Budućnost Bašara el Asada zavisi od sirijskog naroda

Bela kuća je saopštila da SAD moraju da prihvate političku realnost da budućnost predsednika Sirije Bašara el Asada zavisi od sirijskog naroda i da pažnja Amerike u regionu mora biti usmerena ka nanošenju poraza Islamskoj državi.

“Što se tiče Asada, postoji politička realnost koju moramo da prihvatimo onakvom kakva je trenutno. Promakle su nam mnoge mogućnosti sa prošlom administracijom kada je u pitanju Asad”, rekao je u petak na konferenciji za novinare portparol Bele kuće Šon Spajser.

Istakao je da SAD moraju da se usredsrede na to da poraze Islamsku državu, prenela je agencija Rojters.

“SAD imaju važne prioritete u Siriji i Iraku i jasno smo stavili do znanja da je borba protiv terorizma, posebno Islamske države, u vrhu tih prioriteta”, zaključio je portparol Bele kuće.

Izvor:Tanjug
Previous Izbori za predsednika Srbije: Danas glasanje u SAD, Kanadi i Velikoj Britaniji
Next Wall Street: Prvo tromesečje u 2017. zatvoreno sa snažnim dobicima

You might also like

Geopolitika 0 Comments

Barak Obama najavio agresivniju borbu protiv Islamske države

Američki predesednik Barak Obama sastao se u četvrtak sa najvišim vojnim i savetnicima za nacionalnu bezbednost, kako bi razmotrili borbu protiv Islamske države.

Društvo 0 Comments

Rusija: Protesti širom zemlje, traži se ostavka premijera Medvedeva

Najmanje 100 osoba zadržano je u pritvoru u centru Moskve, uključujući opozicionog lidera Alekseja Navaljnog, tokom demonstracija, koje su u tom gradu i širom Rusije ogranizovane protiv korupcije vladinih zvaničnika,

Geopolitika 0 Comments

Federalni sud delimično suspendovao Trampovu zabranu ulaska u SAD

Federalni sudija u Njujorku izdala je vanrednu naredbu kojom se privremeno zabranjuje Americi da deportuje ljude iz zemalja kojima je američki predsednik Donald Tramp zabranio ulazak u SAD.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply