Skok profitabilnosti kompanije Voda Vrnjci u 2016. godini

Skok profitabilnosti kompanije Voda Vrnjci u 2016. godini

Punionica vode Voda Vrnjci (VDAV) objavila je rezultate poslovanja za prošlu godinu tokom koje je značajno poboljšana profitabilnost ove kompanije uprkos padu prihoda.

Ova punionica iz Vrnjačke Banje je zabeležila poslovni prihod od 1,5 milijardi dinara što je 2,8% slabije u odnosu na godinu pre, dok je poslovna dobit skočila skoro 40% na 55,6 miliona dinara, pre svega usled pada troškova materijala.

Neto dobitak Vrnjaca skočio je 57,3% na 44,4 miliona dinara. Akcije ove kompanije od početka godine beleže pad vrednosti od 4,7% na 4.100 dinara, a na ovom nivou tržišna kapitalizacija kompanije iznosi 470,6 miliona dinara (3.8 miliona evra).

Izvor: GdeInvestirati/Wisebroker
Previous Nemačka: Nezaposlenost pala na 5,8 odsto
Next Luksemburg želi da sedište EBA preseli iz Londona

You might also like

Kompanije 0 Comments

Ikea povlači stolice za plažu, vraća novac i bez računa

Švedska Ikea odlučila je da povuče stolice za plažu po dobijanju izveštaja da se mogu slomiti i izazvati povrede poput priklještenja prstiju.

Tema dana 0 Comments

Prodaja naftnog giganta: Britanska premijerka u Saudijskoj Arabiji predstavila prednosti Londonske berze

Britanska premijerka Tereza Mej danas je u Rijadu predstavila prednosti Londonske berze u nameri da privuče Saudijsku Arabiju da odabere LSE za listiranje akcija državnog naftnog giganta Aramco.

Kompanije 0 Comments

Demokratska Republika Kongo zainteresovana za Jumko i Simpo

Ambasador Demokratske Republike Kongo u Srbiji Pol Emil Šinga Ahuka razgovarao je s rukovodstvom grada Vranja o ekonomskim potencijalima tog grada i o mogućnostima za ulaganje, i posetio kompanije Jumko

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply