Skok profitabilnosti kompanije Voda Vrnjci u 2016. godini

Skok profitabilnosti kompanije Voda Vrnjci u 2016. godini

Punionica vode Voda Vrnjci (VDAV) objavila je rezultate poslovanja za prošlu godinu tokom koje je značajno poboljšana profitabilnost ove kompanije uprkos padu prihoda.

Ova punionica iz Vrnjačke Banje je zabeležila poslovni prihod od 1,5 milijardi dinara što je 2,8% slabije u odnosu na godinu pre, dok je poslovna dobit skočila skoro 40% na 55,6 miliona dinara, pre svega usled pada troškova materijala.

Neto dobitak Vrnjaca skočio je 57,3% na 44,4 miliona dinara. Akcije ove kompanije od početka godine beleže pad vrednosti od 4,7% na 4.100 dinara, a na ovom nivou tržišna kapitalizacija kompanije iznosi 470,6 miliona dinara (3.8 miliona evra).

Izvor: GdeInvestirati/Wisebroker
Previous Nemačka: Nezaposlenost pala na 5,8 odsto
Next Luksemburg želi da sedište EBA preseli iz Londona

You might also like

Kompanije 0 Comments

Mercedes povlači 48.000 SUV-ova zbog problema sa senzorom za vazdušne jastuke

Proizvođač automobila Mercedes povlači skoro 48.000 sportsko-terenskih vozila (SUV) u SAD kako bi popravio problem sa senzorom koji može sprečiti naduvavanje prednjeg vazdušnog jastuka posle sudara.

Najvažnije vesti 0 Comments

MMF: Trgovinske napetosti prete rastu globalne ekonomije

Međunarodni monetarni fond upozorio je kako bi trgovinske napetosti između SAD-a, Kine i Evropske unije mogle ugroziti globalni rast ekonomije.

Kompanije 0 Comments

Krka otpočinje biznis na kineskom tržištu

Slovenačka farmaceutska kompanija, Krka, saopštila je da će formirati zajedničko ulaganje (joint venture) u Kini, te da će imati većinski udeo u tom projektu.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply