Skok profitabilnosti kompanije Voda Vrnjci u 2016. godini

Skok profitabilnosti kompanije Voda Vrnjci u 2016. godini

Punionica vode Voda Vrnjci (VDAV) objavila je rezultate poslovanja za prošlu godinu tokom koje je značajno poboljšana profitabilnost ove kompanije uprkos padu prihoda.

Ova punionica iz Vrnjačke Banje je zabeležila poslovni prihod od 1,5 milijardi dinara što je 2,8% slabije u odnosu na godinu pre, dok je poslovna dobit skočila skoro 40% na 55,6 miliona dinara, pre svega usled pada troškova materijala.

Neto dobitak Vrnjaca skočio je 57,3% na 44,4 miliona dinara. Akcije ove kompanije od početka godine beleže pad vrednosti od 4,7% na 4.100 dinara, a na ovom nivou tržišna kapitalizacija kompanije iznosi 470,6 miliona dinara (3.8 miliona evra).

Izvor: GdeInvestirati/Wisebroker
Previous Nemačka: Nezaposlenost pala na 5,8 odsto
Next Luksemburg želi da sedište EBA preseli iz Londona

You might also like

Društvo 0 Comments

Udarcima na gradonačelnika, Inicijativa “Ne davimo Beograd” negira napad

Umesto “otkaza”, gradonačelniku Beograda Siniši Malom “uručeni” su napadi. Iz Inicijative “Ne da(vi)mo Beograd” negiraju napad, ministar Nebojša Stefanović najavljuje tužbu.

Lične finansije 0 Comments

I u Srbiji sve više investiraju u zlato

Niske kamate na štednju naveli su mnoge vlasnike novca u Srbiji da promene prioritete ulaganja i da kapital plasiraju u zlato, piše “Politika”.

Potop akcija banke “Monte dei Paschi di Siena”

Akcije italijanske banke “Monte dei Paschi di Siena”, koju je od bankrota spasila država, pale su na trgovanju na Milanskoj berzi po objavi rezultata poslovanja.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply