Kompanija NIS putem svog programa zaposlila 114 mladih stručnjaka

Kompanija NIS putem svog programa zaposlila 114 mladih stručnjaka

Nova generacija polaznika programa „NIS šansa“ potpisala je danas ugovore o radu u poslovnoj zgradi NIS-a u Novom Sadu.

Ugovore je potpisalo ukupno 114 mladih stručnjaka – 73 operatera i inženjera koji će biti zaposleni u Bloku Prerada i 41 inženjer koji će biti zaposleni u ostalim Blokovima kompanije.

Tom prilikom, u poslovnom centru NIS-a je potpisan i Sporazum o realizaciji projekta „NIS Šansa“ između kompanije NIS i Autonomne pokrajine Vojvodine. Sporazum kojim se utvrđuju međusobna prava i obaveze prilikom zapošljavanja diplomiranih studenata i srednjoškolaca u NIS-u, potpisali su Andrej Šibanov, direktor Funkcije za organizaciona pitanja NIS-a i Ivan Đoković, pokrajinski sekretar za privredu i turizam.

Zaposleni koji su danas potpisali ugovore u Novom Sadu, biće raspoređeni na radnim mestima u Pančevu, Novom Sadu, Zrenjaninu, Kikindi i Elemiru.

Pravo prijave na konkurs „NIS šansa“ imali su kandidati sa završenim fakultetom bez radnog iskustva u struci, kao i srednjom tehničkom školom bez radnog iskustva.

Realizacija programa zapošljavanja mladih u NIS-u započela je 2010. godine kroz program „Prva šansa“, a dve godine kasnije on se razvio u program „NIS šansa“.

Izvor:Wikipedia

Izvor:Wikipedia

„Više od 800 ljudi je prošlo kroz program „NIS šansa“ i većina njih je ostala da radi i doprinosi uspehu i daljem razvoju naše kompanije. Danas imamo stručnjake iz različitih oblasti – inženjere rudarstva, tehnologije, geologije, mašinstva, elektrotehnike i sve ove profesije su potrebne za dalje unapređenje NIS-a, kao jedne od najuspešnijih kompanija u regionu. Vama lično želim da poželim sve najbolje i savetujem da svakog dana steknete nova znanja i iskustva, što će vam koristiti u narednim koracima u karijeri. Takođe, želim da se zahvalim našim partnerima iz Autonomne pokrajine Vojvodina za pomoć u realizaciji ovog korisnog programa. Uveren sam da ćemo zajedno nastaviti sa ovom lepom praksom“, izjavio je Andrej Šibanov, direktor Funkcije za organizaciona pitanja NIS-a prilikom pozdravnog govora kandidatima „NIS šanse“.

Ivan Đoković, pokrajinski sekretar za privredu i turizam, takođe je pozdravio nove zaposlene NIS-a i tom prilikom rekao: „Mogu da vam kažem da ste došli u najuređeniju kompaniju u našoj zemlji. Korporativno upravljanje, poslovni procesi, administracija i pre svega korporativna i socijalna odgovornost, u smislu bezbednosti zaposlenih, očuvanja životne sredine, ali i odnosa prema državi domaćinu u kojoj kompanija posluje, doveli su NIS u top pet svetskih kompanija u oblasti nafte i gasa. Zato je ovaj početak jako dobra referenca za vašu dalju poslovnu karijeru. Izuzetno mi je drago što je Vlada Vojvodine mogla da podrži ovaj program, ne samo zbog otvaranja novih radnih mesta, već zato što smo grupu mladih visokokvalifikovanih građana iz oblasti inženjerskih zanimanja uspeli da zadržimo u Srbiji i uključimo ih u radni proces.“

U skladu sa svojim sloganom „Budućnost na delu“, NIS na ovaj način nastoji da omogući mladim stručnjacima da odmah po završetku školovanja počnu da rade i steknu neophodno iskustvo, dok istovremeno obezbeđuje stručan kadar neophodan za uspešno poslovanje kompanije.

Izvor: GdeInvestirati/Danas
Previous Beogradska berza: Energoprojekt najviši od septembra 2008, osvojen nivo od 1.500 RSD
Next Potpisan ugovor o izvozu srpske vode u Kuvajt

You might also like

Energetika i naftna industrija 0 Comments

Gvajana na putu da postane značajan proizvođač nafte

Proizvodnja zlata u Gvajani prošle je godine dosegla 690 hiljada unci (oko 19,57 tona), što je istorijski najviši nivo, rekao je ministar rudarstva Raphael Trotman na konferenciji za medije.

Karijera 0 Comments

Lista najboljih poslova na svetu

Često se u rubrikama vezanim za posao piše i o drugačijim zanimanjima, zanimljivim i raznovrsnim, a pritom dobro plaćenim.

Energetika i naftna industrija 0 Comments

Slovački J&T prodaje 13 odsto akcija Petrola

Slovačka grupacija J&T ponudila je slovenačkom državnom holdingu 13 odsto akcija kojima raspolaže u Petrolu.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply