Beogradska berza: Energoprojekt najviši od septembra 2008, osvojen nivo od 1.500 RSD

Beogradska berza: Energoprojekt najviši od septembra 2008, osvojen nivo od 1.500 RSD

Poslednji trgovački dan u sedmici na Beogradskoj berzi je obeležilo veliko trgovanje akcijama Energoprojekt holdinga (ENHL), dok je indeks Belex15 nastavio silazni trend i peti dan zaredom.

Ova korpa najlikvidnijih akcija na tržištu spustila se dodatnih 0,1% na 732,5 poena.

Foto:Biznis i Finansije

Foto:Biznis i Finansije

Ubedljivo najprometnija akcija bio je Energoprojekt holding koji je zabeležio promet od 54 miliona RSD po prosečnoj ceni od 1.489 RSD što je 1,5% više u odnosu na juče. Najveći domaći građevinar stizao je danas do nivoa od 1.500 RSD što je najviša cena ove hartije još od septembra 2008. godine. Akcije ove kompanije u poslednjih mesec i po dana, otkada su se intezivirale špekulacije oko neprijateljskog preuzimanja, porasle su skoro 18%.

Naftna industrija Srbije (NIIS) oporavila se dodatnih 1,4% na 747 RSD uz promet od 2,5 miliona RSD, dok se Aerodrom “Nikola Tesla” (AERO) zadržao na 1.300 RSD uz promet od 1,7 miliona RSD.

Kao posledica juče objavljenih rezultata, akcije Sojaproteina (SJPT) pale su 7% na 545 RSD, dok je Komercijalna banka skliznula (KMBN) 3,6% na 1.655 RSD.

S druge strane, akcije Jedinstva iz Sevojna (JESV) skočile su 4,8% na 4.512 RSD zu promet od 1,7 miliona RSD, dok je Galenika Fitofarmacija (FITO) porasla pola procenta na 2.740 RSD uz promet od 0,6 miliona RSD.

Među dobitnicima bile su i prioritetne akcije kompanije Philip Morris (DINNPB) koje su skočile 2,7% na 2.452 RSD uz trgovanje vrednost pola miliona RSD. Ova kompanija je danas objavila da je lani zabeležila rekorni neto dobitak od 3,4 milijarde RSD.

Nakon jučerašnjeg velikog prometa i višegodišnjeg maksimuma, Impol Seval (IMPL) se spustio 3,7% na 3.500 RSD uz realizaciju od pola miliona RSD.

Danas nije bilo trgovanja državnim dužničkim papirima.

Izvor:Wisebroker
Previous U Beogradu počela izgradnja najvećeg tržnog centra na Balkanu
Next Kompanija NIS putem svog programa zaposlila 114 mladih stručnjaka

You might also like

Svetske berze 0 Comments

Azijske berze: Berze skočile, dolar ojačao

Na azijskim berzama u četvrtak su cene akcija porasle, zahvaljujući novim rekordima na Wall Streetu nakon odmerenog govora američkog predsednika Donald Trump u Kongresu, dok je dolar ojačao jer se

Cene akcija na Wall Street-u skočile više od 2 odsto

Zbog nade ulagača u pobedu Hillary Clinton na američkim predsedničkim izborima, na Wall Streetu su u ponedeljak cene akcija skočile više od 2 odsto jer se .

Wall Street: Uzlet indeksa na krilima popuštanja trgovinskih napetosti

Njujorški Dow Jones indeks u četvrtak je ostvario najveći dnevni skok u zadnja četiri meseca, a i ostali najvažniji indeksi na Wall Streetu solidno su ojačali, dok investitorima daju krila solidne zarade

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply