Lloyd’s of London osniva filijalu u Briselu zbog Brexita

Lloyd’s of London osniva filijalu u Briselu zbog Brexita

Osiguravajuća kuća Lloyd’s of London osnovaće novu evropsku filijalu sa sedištem u Briselu kako bi izbegla gubitak poslova izlaskom Velike Britanije iz Evropske unije (EU).

Osiguravajuća kuća s tradicijom od 329 godina potvrdila je plan zajedno s objavom najnovijih godišnjih rezultata.

“Filijala će biti otvorena u Briselu, a namera je da započne s radom 1. januara 2019. godine”, rekli su iz kompanije.

Poslovanje firme na evropskom kontinentu generiše 11 odsto ugovorenih premija osiguranja. I neke druge finansijske institucije takođe planiraju premestiti deo poslovanja u Evropu. Nekoliko investicionih banaka, uključujući Bank of America, Barclays i Morgan Stanley, razmatraju da presele deo osoblja u Dablin. Gradovi poput Frankfurta, Madrida i Amsterdama takođe bi mogli imati koristi od raznih preseljenja.

Takođe, očekuje se da će banka HSBC prebaciti značajan deo zaposlenih u Pariz. Lloyd’s je objavio kako je u 2016. ostvario dobit od 2,1 milijarde funti, istu dobit iz 2015. godine.

Iz kompanije su poručili kako su uslovi tokom cele godine bili “vrlo izazovni”. Zahtevi za naknade dostigli su 2,1 milijardu funti, petu najvišu vrednost od početka veka, a uglavnom zbog uragana Matthew i velikog požara kod Fort McMurraya u Kanadi.

Međutim, iz Lloyds’a dodaju kako su ti rezultati potpomognuti “značajno poboljšanim” povratima od ulaganja. Lloyd’s, jedna od najstarijih britanskih institucija, vodeća je svetska kompanija na tržištu osiguranja i reosiguranja.

Izvor: GdeInvestirati/SeeBiz
Previous Smanjena proizvodnja nafte u Libiji podigla cene
Next Evropske berze: Ulagači na oprezu uoči Brexita

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Šta se dešava sa Telekomom?

Tri meseca posle još jedne neuspele prodaje “Telekoma”, Vlada stavlja znak pitanja na odluku da se ne prihvati jedna od šest pristiglih ponuda koja se, kako je tada rečeno, posebno

Banke i finansije 0 Comments

BiH: Banke u prvom kvartalu povećale profit za skoro 30 odsto

Banke u Bosni i Hercegovini su u prvom kvartalu 2017. godine ostvarile 119,6 miliona KM neto dobiti, što je povećanje za oko 30 odsto u odnosu na prvi kvartal 2016. godine

Tema dana 0 Comments

Blokiran izvoz srpske pšenice u Makedoniju

Srbija je prestala da izvozi pšenicu u Makedoniju, jer je Ministarstvo poljoprivrede te države podiglo cenu fitosanitarnih uverenja za 833 odsto, pa je posao postao neisplativ.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply