Lloyd’s of London osniva filijalu u Briselu zbog Brexita

Lloyd’s of London osniva filijalu u Briselu zbog Brexita

Osiguravajuća kuća Lloyd’s of London osnovaće novu evropsku filijalu sa sedištem u Briselu kako bi izbegla gubitak poslova izlaskom Velike Britanije iz Evropske unije (EU).

Osiguravajuća kuća s tradicijom od 329 godina potvrdila je plan zajedno s objavom najnovijih godišnjih rezultata.

“Filijala će biti otvorena u Briselu, a namera je da započne s radom 1. januara 2019. godine”, rekli su iz kompanije.

Poslovanje firme na evropskom kontinentu generiše 11 odsto ugovorenih premija osiguranja. I neke druge finansijske institucije takođe planiraju premestiti deo poslovanja u Evropu. Nekoliko investicionih banaka, uključujući Bank of America, Barclays i Morgan Stanley, razmatraju da presele deo osoblja u Dablin. Gradovi poput Frankfurta, Madrida i Amsterdama takođe bi mogli imati koristi od raznih preseljenja.

Takođe, očekuje se da će banka HSBC prebaciti značajan deo zaposlenih u Pariz. Lloyd’s je objavio kako je u 2016. ostvario dobit od 2,1 milijarde funti, istu dobit iz 2015. godine.

Iz kompanije su poručili kako su uslovi tokom cele godine bili “vrlo izazovni”. Zahtevi za naknade dostigli su 2,1 milijardu funti, petu najvišu vrednost od početka veka, a uglavnom zbog uragana Matthew i velikog požara kod Fort McMurraya u Kanadi.

Međutim, iz Lloyds’a dodaju kako su ti rezultati potpomognuti “značajno poboljšanim” povratima od ulaganja. Lloyd’s, jedna od najstarijih britanskih institucija, vodeća je svetska kompanija na tržištu osiguranja i reosiguranja.

Izvor: GdeInvestirati/SeeBiz
Previous Smanjena proizvodnja nafte u Libiji podigla cene
Next Evropske berze: Ulagači na oprezu uoči Brexita

You might also like

Kompanije 0 Comments

Nastavak proizvodnje u Fiatu u dve smene

Nakon tronedeljnog godišnjeg odmora, u ponedeljak 22. avgusta, biće nastavljena proizvodnja u kompaniji Fiat Chrysler automobili (FCA) u Kragujevcu.

Kompanije 0 Comments

Samit biznis lidera u Beogradu o digitalnoj transformaciji

Samit 100 biznis lidera jugoistočne Evrope, čija je glavna tema digitalna transformacija, biće održan 1. i 2. oktobra u Beogradu, a otvoriće ga predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

Kompanije 1Comments

Vrbas: Toplane preko komšijskog zida nezakonito naplaćuju grejanje

Iako ga je Ustavni sud proglasio neustavnim, Nadzorni odbor JKP “Standard” iz Vrbasa, usvojio je novi-stari Pravilnik o pružanju grejnih usluga.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply