Lloyd’s of London osniva filijalu u Briselu zbog Brexita

Lloyd’s of London osniva filijalu u Briselu zbog Brexita

Osiguravajuća kuća Lloyd’s of London osnovaće novu evropsku filijalu sa sedištem u Briselu kako bi izbegla gubitak poslova izlaskom Velike Britanije iz Evropske unije (EU).

Osiguravajuća kuća s tradicijom od 329 godina potvrdila je plan zajedno s objavom najnovijih godišnjih rezultata.

“Filijala će biti otvorena u Briselu, a namera je da započne s radom 1. januara 2019. godine”, rekli su iz kompanije.

Poslovanje firme na evropskom kontinentu generiše 11 odsto ugovorenih premija osiguranja. I neke druge finansijske institucije takođe planiraju premestiti deo poslovanja u Evropu. Nekoliko investicionih banaka, uključujući Bank of America, Barclays i Morgan Stanley, razmatraju da presele deo osoblja u Dablin. Gradovi poput Frankfurta, Madrida i Amsterdama takođe bi mogli imati koristi od raznih preseljenja.

Takođe, očekuje se da će banka HSBC prebaciti značajan deo zaposlenih u Pariz. Lloyd’s je objavio kako je u 2016. ostvario dobit od 2,1 milijarde funti, istu dobit iz 2015. godine.

Iz kompanije su poručili kako su uslovi tokom cele godine bili “vrlo izazovni”. Zahtevi za naknade dostigli su 2,1 milijardu funti, petu najvišu vrednost od početka veka, a uglavnom zbog uragana Matthew i velikog požara kod Fort McMurraya u Kanadi.

Međutim, iz Lloyds’a dodaju kako su ti rezultati potpomognuti “značajno poboljšanim” povratima od ulaganja. Lloyd’s, jedna od najstarijih britanskih institucija, vodeća je svetska kompanija na tržištu osiguranja i reosiguranja.

Izvor: GdeInvestirati/SeeBiz
Previous Smanjena proizvodnja nafte u Libiji podigla cene
Next Evropske berze: Ulagači na oprezu uoči Brexita

You might also like

Beogradska berza: Alfa plam najprometniji, u skromnom ukupnom trgovanju

Reperni indeks beogradskog tržišta akcija u sredu je ostao gotovo nepromenjen u odnosu na juče, dok je ukupan promet, zahvaljujući isključivo državnim obveznicama, iznosio odličnih 600,7 miliona RSD (4,9 miliona EUR).

Najvažnije vesti 1Comments

Hladna dobrodošlica za Camerona na EU samitu

David Cameron je pristigao na njegov konačni EU samit u utorak, gde je hladno dočekan uprkos obećanju da Velika Britanija neće okrenuti leđa evropskim saveznicima nakon prošlonedeljnog referenduma, kada je

Banke i finansije 0 Comments

Sberbank: Neto dobit u prvom kvartalu veća 42%

Ruska banka Sberbank izvestila je u sredu o skoku neto dobiti u prvom tromesečju, uz više kamatne prihode i znatno manje rezervacije za gubitke po kreditima na godišnjem nivou, ali

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply