Kvartalna dobit kompanije H&M u blagom padu

Kvartalna dobit kompanije H&M u blagom padu

Švedski lanac modnih kuća Hennes i Mauritz (H&M) izvestio je u četvrtak o manjoj tromesečnoj dobiti zbog teških uslova na američkom i na tržištu srednje Evrope, najavljujući ujedno lansiranje osme modne marke.

U prvom fiskalnom tromesečju zaključno s krajem februara dobit H&M-a pre poreza pala je tri odsto, na 3,2 milijarde švedskih kruna, objavila je kompanija u saopštenju.
Prihodi su porasli sedam odsto, na 54,37 milijardi kruna. Prikazani u lokalnim valutama, uvećani su četiri odsto.

“Uopšteno su u maloprodaji odeće tržišni uslovi bili vrlo teški na mnogim našim velikim tržištima u srednjoj i južnoj Evropi i u SAD-u, a to se odrazilo na našu prodaju”, rekao je u saopštenju izvršni direktor H&M-a Karl-Johan Persson.

Najavili su ujedno lansiranje novog brenda ARKET nakon leta, napominjući da će prva trgovina biti otvorena u Londonu. Slediće trgovine u Briselu, Kopenhagenu i Minhenu, a od početka jeseni internet prodaja pošinje na 18 evropskih tržišta.

Brend će obuhvatati odeću za muškarce, žene i decu, proizvode za domaćinstvo, a biće skuplji od ostalih H&M-ovih marki. Uz svaku ARKET-ovu trgovinu nalaziće se i kafić inspiriran nordijskom kuhinjom i kulinarstvom.

“Ukupni smer i fokus je na kvalitetu u jednostavnom, bezvremenskom i funkcionalnom obliku”, rekao je Persson.

„Proizvodi će imati široki raspon cena, ali u nešto višem cenovnom rangu od H&M-a, s naglaskom na materijalima, funkciji i kroju”, dodao je direktor švedske kompanije.

Grupa je takođe vlasnik švedskih robnih marki poput Cosa, Other Stories, Monki, Weekday i Cheap Monday, koji i dalje beleže rast prodaje i u fizičkim i u internet trgovinama, čija prodaja nastavlja i dalje da raste online i u trgovinama.

Izvor: Agencije
Previous McLaren-Honda najavio saradnju sa kompanijom Logitech
Next Samsung zvanično predstavio Galaxy S8 i Galaxy S8 Plus

You might also like

Makroekonomija 0 Comments

Svetska banka povećala procenu rasta Srbije

Bruto domaći proizvod (BDP) Srbije će u tekućoj godini porasti za 3,0 odsto, prema najnovijim procenama Svetske banke.

NBS danas prodala 45 miliona evra kako bi ublažila prekomerne oscilacije kursa dinara

Narodna banka Srbije danas je intervenisala prodajom 45 miliona evra kako bi ublažila prekomerne oscilacije kursa, tako da će zvanični srednji kurs sutra biti 123,7500, što predstavlja neznatnu promenu dinara

Dinar stagnira, srednji kurs 118,0438

Dinar je danas nastavio mirovanje prema evru i zvanični srednji kurs iznosi 118,0438 dinara za evro.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply