Kvartalna dobit kompanije H&M u blagom padu

Kvartalna dobit kompanije H&M u blagom padu

Švedski lanac modnih kuća Hennes i Mauritz (H&M) izvestio je u četvrtak o manjoj tromesečnoj dobiti zbog teških uslova na američkom i na tržištu srednje Evrope, najavljujući ujedno lansiranje osme modne marke.

U prvom fiskalnom tromesečju zaključno s krajem februara dobit H&M-a pre poreza pala je tri odsto, na 3,2 milijarde švedskih kruna, objavila je kompanija u saopštenju.
Prihodi su porasli sedam odsto, na 54,37 milijardi kruna. Prikazani u lokalnim valutama, uvećani su četiri odsto.

“Uopšteno su u maloprodaji odeće tržišni uslovi bili vrlo teški na mnogim našim velikim tržištima u srednjoj i južnoj Evropi i u SAD-u, a to se odrazilo na našu prodaju”, rekao je u saopštenju izvršni direktor H&M-a Karl-Johan Persson.

Najavili su ujedno lansiranje novog brenda ARKET nakon leta, napominjući da će prva trgovina biti otvorena u Londonu. Slediće trgovine u Briselu, Kopenhagenu i Minhenu, a od početka jeseni internet prodaja pošinje na 18 evropskih tržišta.

Brend će obuhvatati odeću za muškarce, žene i decu, proizvode za domaćinstvo, a biće skuplji od ostalih H&M-ovih marki. Uz svaku ARKET-ovu trgovinu nalaziće se i kafić inspiriran nordijskom kuhinjom i kulinarstvom.

“Ukupni smer i fokus je na kvalitetu u jednostavnom, bezvremenskom i funkcionalnom obliku”, rekao je Persson.

„Proizvodi će imati široki raspon cena, ali u nešto višem cenovnom rangu od H&M-a, s naglaskom na materijalima, funkciji i kroju”, dodao je direktor švedske kompanije.

Grupa je takođe vlasnik švedskih robnih marki poput Cosa, Other Stories, Monki, Weekday i Cheap Monday, koji i dalje beleže rast prodaje i u fizičkim i u internet trgovinama, čija prodaja nastavlja i dalje da raste online i u trgovinama.

Izvor: Agencije
Previous McLaren-Honda najavio saradnju sa kompanijom Logitech
Next Samsung zvanično predstavio Galaxy S8 i Galaxy S8 Plus

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Emmanouil Lemonakis: Milenijalci drugačije donose finansijske odluke

Razgovarali smo sa Emmanouilom Lemonakisom, izvršnim direktorom Saxo banke i vodećim sektora privatne prodaje zaduženim za MENA i SEE region, o Generaciji Y tzv. Milenijalcima.

Evropske berze u minusu, nafta u silaznoj putanji,evro stabilan prema dolaru

Cene akcija na evropskim tržištima kapitala u utorak su oslabile pritisnute padom cena nafte i neizvesnim ishodom predstojećeg sastanka lidera američke centralne banke.

Wall Street: Oprez uoči odluka Feda

Na Wall Streetu je u utorak S&P 500 indeks porastao, kao i Nasdaq, što se najviše zahvaljuje rastu cena akcija u komunalnom i tehnološkom sektoru, no trgovalo se oprezno jer je počela

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply