Kineska kompanija obnavlja srpske pruge

Kineska kompanija obnavlja srpske pruge

U prisustvu potpredsednice vlade i ministarke građevinarstva Zorane Mihajlović, kineska kompanija C CEC C započela je danas radove na rekonstrukciji pruge Rasputnica “G” – Rakovica – Resnik u dužini od 7,5 kilometara.

To je prvi put da neka kineska kompanija izvodi radove na srpskim prugama, a Mihajlović je rekla da će ta važna deonica biti završena u martu 2018. godine.

Završetkom radova biće povećana propusna moć Beogradskog železničkog čvora, a radovi su vredni 23,7 miliona evra i finansiraju se iz zajma Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD 5).

“Svaki kilometar pruge koji rekonstruišemo znači više putnika i tereta u železničkom saobraćaju, kao i više novca za razvoj železnice i srpske privrede”, naglasila je Mihajlović.

Početku radova je prisustvovao i direktor EBRD u Srbiji Danijel Berg.

Rok za završetak radova je 351 da, a ta deonica je deo pruge Beograd – Mladenovac – Niš – Preševo (granica sa Makedonijom).

Ugovorom je predviđena rekonstrukcija i zamena građevinske i elektrotehničke infrastrukture.

Radovi podrazumevaju prilagođavanje visine perona garniturama BG voza u stanici Rakovica, sređivanje perona i nadstrešnica u stajalištu Kijevo – Kneževac, zatim u stanici Resnik, izgradnju podhodnika i dogradnju stanične zgrade, kao i garaže sa jednim pomoćnim kolosekom, modernizaciju tri putna prelaza i rekonstrukciju propusta.

Radovi neće uticati na redovno odvijanje železničkog saobraćaja.

Ugovor vredan 23.779.518 evra potpisali su su 5. januara generalni direktor Infrastrukture železnice Srbije Dušan Garibović i direktor predstavništva za Srbiju kompanije C CEC C Zhu Tianran.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Kina: Otkriveno nalazište zlata vredno 22 milijardi dolara
Next Kazna od dve godine zatvora i 3 miliona evra zbog preprodaje pšenice iz Robnih rezervi

You might also like

Kompanije 0 Comments

Drvna industrija Jelova gora prodaje imovinu

Stečajni upravnik drvne industrije i prerade nemetala Jelova gora iz Užica oglasio je prodaju nepokretne i pokretne imovine javnim prikupljanjem ponuda.

Kompanije 0 Comments

BMW najprofitabilnija autokompanija na svetu

Nemačka automobilska kompanija BMW od svakih 100 evra dobijenih od prodaje ima 10 evra profita, a prema najnovijem istraživanju, to je najprofitabilnija autokompanija na svetu.

Kompanije 0 Comments

Tržišna vrednost Aerodroma Nikola Tesla premašila 400 miliona evra

Neto dobit Aerodroma Nikola Tesla u prvih 10 meseci ove godine iznosi više od tri milijarde dinara i veća je za 12% u odnosu na isti period 2016, kaže generalni

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply