Kineska kompanija obnavlja srpske pruge

Kineska kompanija obnavlja srpske pruge

U prisustvu potpredsednice vlade i ministarke građevinarstva Zorane Mihajlović, kineska kompanija C CEC C započela je danas radove na rekonstrukciji pruge Rasputnica “G” – Rakovica – Resnik u dužini od 7,5 kilometara.

To je prvi put da neka kineska kompanija izvodi radove na srpskim prugama, a Mihajlović je rekla da će ta važna deonica biti završena u martu 2018. godine.

Završetkom radova biće povećana propusna moć Beogradskog železničkog čvora, a radovi su vredni 23,7 miliona evra i finansiraju se iz zajma Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD 5).

“Svaki kilometar pruge koji rekonstruišemo znači više putnika i tereta u železničkom saobraćaju, kao i više novca za razvoj železnice i srpske privrede”, naglasila je Mihajlović.

Početku radova je prisustvovao i direktor EBRD u Srbiji Danijel Berg.

Rok za završetak radova je 351 da, a ta deonica je deo pruge Beograd – Mladenovac – Niš – Preševo (granica sa Makedonijom).

Ugovorom je predviđena rekonstrukcija i zamena građevinske i elektrotehničke infrastrukture.

Radovi podrazumevaju prilagođavanje visine perona garniturama BG voza u stanici Rakovica, sređivanje perona i nadstrešnica u stajalištu Kijevo – Kneževac, zatim u stanici Resnik, izgradnju podhodnika i dogradnju stanične zgrade, kao i garaže sa jednim pomoćnim kolosekom, modernizaciju tri putna prelaza i rekonstrukciju propusta.

Radovi neće uticati na redovno odvijanje železničkog saobraćaja.

Ugovor vredan 23.779.518 evra potpisali su su 5. januara generalni direktor Infrastrukture železnice Srbije Dušan Garibović i direktor predstavništva za Srbiju kompanije C CEC C Zhu Tianran.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Kina: Otkriveno nalazište zlata vredno 22 milijardi dolara
Next Kazna od dve godine zatvora i 3 miliona evra zbog preprodaje pšenice iz Robnih rezervi

You might also like

Twitter u plusu drugi kvartal uzastopno

Prihodi društvene mreže Twitter u prvom kvartalu ove godine porasli su za više od 21 odsto.

Saobraćaj 1Comments

Naplatna stanica Vrčin počela sa radom

Nova naplatna stanica kod Vrčina na autoputu Beograd Niš puštena je danas u rad.

Kompanije 0 Comments

Walmart za 3,3 milijarde dolara kupuje online trgovca Jet.com

Američki lanac robnih kuća Walmart najavio je da će za 3,3 milijarde dolara preuzeti kompaniju za elektronsko trgovanje Jet.com, pošto ojačava svoju online maloprodaju kao odgovor Amazonu i drugim e-trgovcima.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply