Kina: Otkriveno nalazište zlata vredno 22 milijardi dolara

Kina: Otkriveno nalazište zlata vredno 22 milijardi dolara

Grupacija Shandong Gold je na konferenciji za medije u Pekingu objavila da je u Kini otkriveno najveće nalazište zlata, čije se rezerve procenjuju na 380 tona, a vrednost na 22 milijarde dolara.

Prema pisanju lokalnih medija, zlatna žila u istočnoj Kini je duga više od 2.000 metara a široka je 67 metara, prenosi Russia today.
Rudnik, koji se nalazi u regionu Laidžu-Džaojuan na severozapadu poluostrva Điaodong, u istočnoj kineskoj pokrajini Šandong, mogao bi s punim kapacitetom da proizvodi zlato u narednih 40 godina.

Ovaj region ima najveća ležišta zlata u Kini, a procenjuje se da novi rudnik ima naslage koje odgovaraju iznosu od 20 odsto od ukupno 1.843 tone zlatnih rezervi zemlje.

Kina ima pete najveće zlatne rezerve u svetu, iza SAD, Nemačke, Italije i Francuske.

Zlato je trgovano juče po ceni od 1,254,70 dolara po unci, što je za pola procenta niže nego prethodnog dana.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Samsung zvanično predstavio Galaxy S8 i Galaxy S8 Plus
Next Kineska kompanija obnavlja srpske pruge

You might also like

Lične finansije

Stižu poreska rešenja paušalcima, iznosi dvostruko veći

Preduzetnicima koji su se opredelili za paušalno oporezivanje sada stižu dvostruki računi koje moraju izmiriti u roku od 15 dana.

Najvažnije vesti

Povećanje minimalca najmanje 4 posto

Odluka za povećanje minimalne cene rada biće doneta do polovine septembra, što je i zakonski rok za određivanje minimalca.

Makroekonomija

Svetska banka odobrila Srbiji zajam od 182,6 miliona evra

Odbor izvršnih direktora Svetske banke odobrio je Srbiji kredit od 182,6 miliona evra (200 miliona dolara) za poboljšanje upravljanja javnim rashodima i unapređenju efikasnosti i finansijske održivosti javnih preduzeća u oblasti