Kazna od dve godine zatvora i 3 miliona evra zbog preprodaje pšenice iz Robnih rezervi

Kazna od dve godine zatvora i 3 miliona evra zbog preprodaje pšenice iz Robnih rezervi

Viši sud u Beograd saopštio je danas da je direktora privrednog društva “Graniko” Jovicu Nikolića zbog zloupotrebe položaja odgovornog lica osudio na dve godine zatvora i naložio mu da Republičkoj direkciji za robne rezerve isplati nešto manje od tri miliona evra.

U saopštenju se navodi da se Nikoliću u kaznu uračunava vreme provedeno u pritvoru od 25. decembra 2014. godine do 22. januara 2015. godine.

Dodaje se da je Nikolić obavezan da na ime imovinskopravnog zahteva oštećenoj Republičkoj direkciji za robne rezerve isplati iznos u visini od 364.561.179,51 dinara, u roku od 15 dana od dana pravnosnažnosti presude, pod pretnjom prinudnog izvršenja.

Protiv presude stranke u krivičnom postupku mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu, piše u saopštenju.

Nikolić je optužen da je kao odgovorno lice privrednog društva “Graniko” doo iz Uljme, odnosno “Granimpeks” iz Beograda, od početka 2008. godine do kraja 2013. godine, organizovao i prodao 11.688.751 kilograma merkantilnog kukuruza i 6.416.664 kilograma merkantilne pšenice, vlasništvo Republičke direkcije za robne rezerve koje su firmi “Graniko” date na skladištenje i čuvanje.

Kukuruz i pšenica su protivpravno otudjeni i prodati pri čemu je oštećena Republička direkcije za robne rezerve za iznos od 364.561.179 dinara, za koliko je i pribavljena protivpravna imovinska korist privrednom društvu “Graniko” doo Uljma.

Izvor:Beta
Previous Kineska kompanija obnavlja srpske pruge
Next Beogradska berza: Akcije Impola porasle 6,8 odsto, Komercijalnu oborio novi gubitak

You might also like

Društvo 0 Comments

Kineska kompanija nudi zaposlenima bonus ako smršaju

Jedna kineska kompanija započela je program kojim finansijski nagrađuje zaposlene koji smršaju, a sam šef kompanije nije sposoban da oslabi.

Društvo 0 Comments

Najviša stopa nezaposlenosti u Turskoj za pet i po godina

Stopa nezaposlenosti u Turskoj je u oktobru prošle godine dostigla najviši nivo za pet i po godina, saopštio je turski statistički institut. 

Društvo 0 Comments

Minimalac u Makedoniji 200 evra

Makedonski ministar finansija Dragan Tevdovski izjavio je da će minimalna plata u Makedoniji od septembra iznositi 12.000 denera, odnosno oko 200 evra.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply