Kazna od dve godine zatvora i 3 miliona evra zbog preprodaje pšenice iz Robnih rezervi

Kazna od dve godine zatvora i 3 miliona evra zbog preprodaje pšenice iz Robnih rezervi

Viši sud u Beograd saopštio je danas da je direktora privrednog društva “Graniko” Jovicu Nikolića zbog zloupotrebe položaja odgovornog lica osudio na dve godine zatvora i naložio mu da Republičkoj direkciji za robne rezerve isplati nešto manje od tri miliona evra.

U saopštenju se navodi da se Nikoliću u kaznu uračunava vreme provedeno u pritvoru od 25. decembra 2014. godine do 22. januara 2015. godine.

Dodaje se da je Nikolić obavezan da na ime imovinskopravnog zahteva oštećenoj Republičkoj direkciji za robne rezerve isplati iznos u visini od 364.561.179,51 dinara, u roku od 15 dana od dana pravnosnažnosti presude, pod pretnjom prinudnog izvršenja.

Protiv presude stranke u krivičnom postupku mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu, piše u saopštenju.

Nikolić je optužen da je kao odgovorno lice privrednog društva “Graniko” doo iz Uljme, odnosno “Granimpeks” iz Beograda, od početka 2008. godine do kraja 2013. godine, organizovao i prodao 11.688.751 kilograma merkantilnog kukuruza i 6.416.664 kilograma merkantilne pšenice, vlasništvo Republičke direkcije za robne rezerve koje su firmi “Graniko” date na skladištenje i čuvanje.

Kukuruz i pšenica su protivpravno otudjeni i prodati pri čemu je oštećena Republička direkcije za robne rezerve za iznos od 364.561.179 dinara, za koliko je i pribavljena protivpravna imovinska korist privrednom društvu “Graniko” doo Uljma.

Izvor:Beta
Previous Kineska kompanija obnavlja srpske pruge
Next Beogradska berza: Akcije Impola porasle 6,8 odsto, Komercijalnu oborio novi gubitak

You might also like

Društvo 0 Comments

Za postavljanje frizidera za sladoled na Kalemegdanu početna cena 850.000 dinara

Javno preduzeće Beogradska tvrđava raspisalo je konkurs za izbor korisnika mesta za postavljanje frižidera za sladoled na prostoru Beogradske tvrđave i parka Kalemegdan na period od dve godine.

Društvo 1Comments

Katastar potpuno elektronski do 2020. godine

Premijerka Ana Brnabić rekla je da je započeta reforma katastra i da on više neće biti rak-rana za naše građane i privredu.

Društvo 0 Comments

Trećina radnika u Srbiji radi “na crno”

Iz Ministarstva za rad je saopšteno da je inspekcija rada tokom tri dana nadzora otkrila 311 neprijavljenih radnika koje je sprovela kod poslodavaca koji se bave proizvodnjom i trgovinom građevinskog materijala,

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply