Kazna od dve godine zatvora i 3 miliona evra zbog preprodaje pšenice iz Robnih rezervi

Kazna od dve godine zatvora i 3 miliona evra zbog preprodaje pšenice iz Robnih rezervi

Viši sud u Beograd saopštio je danas da je direktora privrednog društva “Graniko” Jovicu Nikolića zbog zloupotrebe položaja odgovornog lica osudio na dve godine zatvora i naložio mu da Republičkoj direkciji za robne rezerve isplati nešto manje od tri miliona evra.

U saopštenju se navodi da se Nikoliću u kaznu uračunava vreme provedeno u pritvoru od 25. decembra 2014. godine do 22. januara 2015. godine.

Dodaje se da je Nikolić obavezan da na ime imovinskopravnog zahteva oštećenoj Republičkoj direkciji za robne rezerve isplati iznos u visini od 364.561.179,51 dinara, u roku od 15 dana od dana pravnosnažnosti presude, pod pretnjom prinudnog izvršenja.

Protiv presude stranke u krivičnom postupku mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu, piše u saopštenju.

Nikolić je optužen da je kao odgovorno lice privrednog društva “Graniko” doo iz Uljme, odnosno “Granimpeks” iz Beograda, od početka 2008. godine do kraja 2013. godine, organizovao i prodao 11.688.751 kilograma merkantilnog kukuruza i 6.416.664 kilograma merkantilne pšenice, vlasništvo Republičke direkcije za robne rezerve koje su firmi “Graniko” date na skladištenje i čuvanje.

Kukuruz i pšenica su protivpravno otudjeni i prodati pri čemu je oštećena Republička direkcije za robne rezerve za iznos od 364.561.179 dinara, za koliko je i pribavljena protivpravna imovinska korist privrednom društvu “Graniko” doo Uljma.

Izvor:Beta
Previous Kineska kompanija obnavlja srpske pruge
Next Beogradska berza: Akcije Impola porasle 6,8 odsto, Komercijalnu oborio novi gubitak

You might also like

Društvo 1Comments

Prvi na Balkanu: Helikopterima i dronovima protiv ambrozije

Novosadsko preduzeće “Ciklonizacija” saopštilo je danas da je prvi put na Balkanu primenilo savremenu metodu otkrivanja štetnog korova i alergena ambrozije iz helikoptera i dronova.

Politika 0 Comments

Parlamentarni izbori: Proglašeno 18 lista, tri da otklone nedostatke

Republička izborna komisija (RIK) je za predstojeće parlamentarne izbore proglasila 18 izbornih lista, a trima listama je naložila da u roku od 48 sati otklone nedostatke kako bi mogle da

Politika 2 Comments

Mediji: Nikolić traži od Vučića mesto predsednika Vlade Srbije i lidera SNS

Tomislav Nikolić je poslao u utorak pismo premijeru i predsedniku SNS Aleksandru Vučiću u kom je od njega zatražio da mu dodeli mesto lidera SNS i predsednika Vlade Srbije u

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply