NATO sa 3 milijarde evra unapređuje svoju tehnologiju

NATO sa 3 milijarde evra unapređuje svoju tehnologiju

Najveći vojni savez na svetu planira da potroši tri milijarde evra na unapređenje svoje satelitske i kompjuterske tehnologije u naredne tri godine dok se prilagođava novim pretnjama.

Svrha tih ulaganja je da Severnoatlantska alijansa – NATO, obeshrabri hakere i eliminiše druge pretnje, među kojima iranske rakete, izjavio je jedan visoki zvaničnik.

Visoki zvaničnik Agencije NATO za komunikacije i informacije izjavio je da ti planovi uključuju ulaganje od 1,7 milijardi dolara u satelitske komunikacije, kako bi se pružila bolja podrška vojnicima i brodovima raspoređenim širom Saveza kao i pomoć u korišćenju dronova.

Za sada nije jasno hoće li saveznice NATO finansirati novi vojni komunikacioni satelit ili se povećanje širokopojasnog kapaciteta može postići pomoću postojećih američkih i drugih savezničkih satelita.

Ti predlozi, za koje deo finansijskih sredstava još moraju odobriti vlade NATO, takođe predviđaju ulaganje oko 800 miliona evra u kompjuterske sisteme koji pomažu u zapovedanju vazdušnom i raketnom obranom, rekao je zvaničnik koji je želeo da ostane anoniman.

Sedamdeset i jedan milion evra biće potrošen na poboljšanje zaštite 32 glavne lokacije NATO od kibernetičkih napada. Još 180 miliona evra biće uloženo u sigurniju mobilnu komunikaciju savezničkih vojnika na terenu.

NATO će detaljno predstaviti svoje potrebe na konferenciji u Otavi u aprilu.

Izvor: SEEbiz
Previous Wall Street: Dobri ekonomski podaci podstakli rast indeksa
Next Amazon kupuje najveću bliskoistočnu online trgovinu

You might also like

Kompanije 0 Comments

Apple kupio kompaniju Turi za 200 miliona dolara

Apple je kupio AI startup kompaniju Turi sa sedištem u Sijetlu, koja je specijalizovana za mašinsko učenje.

Kompanije 0 Comments

Turkish Airlines: U 2017. godini broj putnika veći za 9,3 odsto

Turkish Airlines (THY) ostvarila je porast broja putnika za 9,3 odsto u 2017. godini u odnosu na godinu ranije.

Kompanije 0 Comments

EBRD pokazala interesovanje za privatizaciju Aerodroma i Telekoma

Radi poboljšanja uslova za ulaganja i privlačenje investitora Evropska banka za obnovu i razvoj od nove Vlade Srbije očekuje istrajnost u sprovođenju reformi, rekao je šef kancelarije te banke u Srbiji

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply