Beogradska berza: Nastavljen silazni trend, Energoprojekt i danas najprometniji

Beogradska berza: Nastavljen silazni trend, Energoprojekt i danas najprometniji

Na Beogradskoj berzi je u sredu nastavljen silazni trend, treći uzastopni dan, uz ukupnu realizaciju u trgovanju od 21,4 miliona RSD (0,2 miliona EUR).

Indeks najlikvidnijih akcija, Belex15, oslabio je 0,3% na 737,5 poena.

Građevinar Energoprojekt holding (ENHL) nastavlja sa serijom solidnih prometa, ostvarivši danas realizaciju od 9,1 milion RSD uz blagi rast cene na 1.466 RSD. U toku trgovačkog dana akcije Energoprojekta dostizale su nivo od 1.470 RSD, što predstavlja njegov višegodišnji maksimum.

berza (Foto:Faz.net)

berza (Foto:Faz.net)

Beogradski proizvođač i distributer tehničkih gasova, Messer Tehnogas (TGAS), nakon jučerašnjeg snažnog pada akcija, danas je dodatno oslabio 3,6% na 12.524 RSD uz trgovanje vredno 2,1 milion RSD. Kompanija je pre dva dana objavila veliki pad krajnjeg prošlogodišnjeg rezultata usled visokih otpisa, uprkos dvocifrenoj stopi rasta prihoda i stabilnom rezultatu iz poslovanja.

Beogradski Aerodrom „Nikola Tesla“ (AERO) zadržao je nepromenjen cenovni nivo od 1.310 RSD, uz promet od 1,6 miliona RSD, dok je Naftna industrija Srbije (NIIS) neznatno porasla na 738 RSD uz neveliku realizaciju od 0,9 miliona RSD.

Alfa plam iz Vranja (ALFA) je zabeležioe pad od 2,6% na 35.003 RSD uz promet od 0,9 miliona RSD, dok su prioritetne akcije Philip Morrisa (DINNPB) oslabile 1,8% na 2.387 RSD uz realizaciju od 2.387 RSD.

Druga po veličini banka na domaćem tržištu, Komercijalna (KMBN), ostala je skoro nepromenjena na nivou od 1.753 RSD uz trgovanje od 0,3 miliona RSD. Ova banka je zakazala redovnu skupštinu akcionara za 27. april tekuće godine, a na dnevnom redu biće usvajanje godišnjih izveštaja, kao i donošenje odluke o pokriću gubitka banke iz prošle godine.

Danas nije bilo trgovanja državnim dužničkim hartijama.

Izvor:Wisebroker
Previous Kompanija Lear otvara pogon u Novom Sadu
Next Tesco plaća 130 miliona funti zbog zbog račununovodstvene prevare

You might also like

Svetske berze

Cene nafte najviše u tri godine, u Londonu iznad 70 dolara

Na svetskim tržištima cene nafte su prošle nedelje dostiglle nove najviše nivoe u tri godine, što je najviše posledica pada kursa dolara.

Berza

Wall Street: Indeksi porasli nakon objave zapisnika Fed-a

Na Wall Streetu su u srijedu cene akcija porasle, nakon što je zapisnik s poslednje sednice čelnika Feda pokazao da viša inflacija ne znači nužno i ubrzanje tempa povećanja kamatnih

Berza

Beogradska berza: Komercijalna u fokusu, Belex u blagom padu

Protekla trgovačka sedmica donela je lagani silazni trend tržišta uz odličan ukupan promet zahvaljujući državnim obveznicama.