Smederevska Palanka: Počeo štrajk u Fabrici šinskih vozila Goša

Smederevska Palanka: Počeo štrajk u Fabrici šinskih vozila Goša

Radnici Fabrike šinskih vozila Goša u Smederevskoj Palanci, kako је i najavlјеnо, jutros su započeli generalni štrajk, prenosi regionalni portal Podunavlje.info.

Nakon prošlonedeljne tragedije, kada je u krugu fabrike izvršio samoubistvo njihov kolega Dragan Mladenović, eskaliralo je nezadovoljstvo radnika koji mesecima, sada već i godinama, ne znaju za platu, porezi i doprinosi im nisu uplaćivani, a zdravstvene knjižice su im neoverene godinama.

Njihov zahtev, da im se u najkraćem roku isplati barem jedna zarada, ostao je bez odgovora, direktor Ivan Heimšild je, kako su čuli, od prošle nedelje u Slovačkoj, što ih je nateralo da odluku o štrajku više ne odlažu.

Jutros su predstavnici sindikata, zajedno sa izvršnim direktorom Sašom Lazićem, krenuli u Beograd na sastanak u Ministarstvu za rad, kako bi pokušali da pronađu neko rešenje za nezavidnu situaciju koja je dovela do štrajka.

Izvor: GdeInvestirati/Danas

 

Previous U budžet Srbije stiže 15,5 milijardi dinara od državnih firmi
Next Knežević: Kineski Yinlong zainteresovan za Ikarbus

You might also like

Kompanije 0 Comments

EPS širi poslovanje u Republici Srpskoj i Crnoj Gori

Vlada Srbije nedavno je formirala komisiju čiji je zadatak da ispita isplativost preuzimanja delova distribucija u susednim zemljama, pišu u današnjem izdanju „Novosti“.

Trgovina 0 Comments

Ukrajinska aviokompanija UIA planira letove za Beograd od 2022.

Ukraine International Airlines (UIA) namerava da pokrene nove linije u narednih pet godina, među kojima su i letovi za Zagreb i Beograd.

Industrija 0 Comments

Nova prodaja imovine kompanije Lenada

Stečajni upravnik kompanije Lenada iz Beograda oglasio je prodaju dela imovine dužnika javnim nadmetanjem.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply