Iz Makedonije stigla ponuda za BIP od 76.000 evra na mesečnom nivou

Iz Makedonije stigla ponuda za BIP od 76.000 evra na mesečnom nivou

Posle skoro deset meseci, 27. marta 2017. godine su se ponovo otvarale ponude pristigle na javni konkurs za poslovno tehničku saradnju sa Beogradskom industrijom piva (BIP).

Ovog puta stigle su tri ponude, a najbolju je dalo srpsko preduzeće M-6 Eden makedonskog biznismena Svetozara Janevskog. Za zakup BIP i svih njegovih brendova spremni su da daju 76.000 evra mesečno.

Konačnu odluku, međutim, doneće odbor poverilaca. Rok da odluče koja od pristiglih ponuda im je najprihvatljivija ističe 4. aprila. A, imaju pravo i da ne izaberu nijednu ponudu.

Ponude su još dostavili i konzorcijum na čijem je čelu Insa, poznati proizvođač satova iz Zemuna, a jedan od članova je i podrum pića Pevac. Oni su najpre ponudili 42.000 evra za mesečni zakup, a posle drugog poboljšanja ponude dostigli su 60.150 evra. Zanimljivo je da su prošle godine nudili 4.000 evra više.

U trku za zakup BIP ponovo je ušao i UnoDrop, distributer pića iz Beograda. Ovoga puta ponudili su najpre svega 1.000 evra za zakup, a posle drugog povećanja – 39.000 evra. Prošle godine bili si spremni da svakog meseca plaćaju 65.000 evra.

Kompanija makedonskog biznimena Svetozara Janevskog najpre je ponudila 50.000 evra, a poslednja ponuda je dostigla 76.000 evra. Lane su se zaustavili na ponudi od 60.000 evra. Janevski odavno pokušava da uđe u BIP. Ugovor o zakupu je nudio i pre proglašenja stečaja.

Ovo je peti put da se traži zakupac pivare kod Mostara. Prva dva su poništena jer je, u međuvremenu, po žalbi manjinskih akcionara, poništavan i sam stečaj. Treći put su ponude otvorene, ali se ispostavilo da ponuđači ne ispunjavaju uslove iz javnog poziva. Tako da je i taj poziv poništen, a ubrzo i sledeći raspisan u julu prošle godine.

Zakupac pogona Beogradske industrije piva biće u obavezi da zaposli najmanje 100 radnika koji su u ovoj firmi radili do momenta kada je otišla u stečaj, kao i da napusti pogon ukoliko se on proda.

Izvor: GdeInvestirati/Novosti
Previous Azijske berze: Akcije skočile, dolar stabilan
Next Evropske berze nadoknađuju gubitke

You might also like

Kompanije 0 Comments

Kineski Geely postao najveći vlasnik Daimlera

Pre nepuna tri meseca finsnsijske portale i novine punila iznenadila vest o Geelyijevom pokušaju preuzimanja pet posto Daimlerovih akcija.

Kompanije 1Comments

Forbes: Top 100 najvrednijih brendova u 2017.

Na Forbesovoj listi Top 100 najvrednijih brendova, u odnosu na prošlu godinu, situacija na vrhu liste je nepromenjena.

Kompanije 0 Comments

Amazon sprema sopstvenu aplikaciju za chat

Amazon je izgleda veoma blizu predstavljanja sopstvene aplikacije za razmenu poruka i četovanje.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply