Evropska komisija razmatra predlog za jedinstvene evropske putarine

Evropska komisija razmatra predlog za jedinstvene evropske putarine

Evropska poverenica za saobraćaj Violeta Bulc rekla je za Welt am Sonntag da će odgovarajući predlog biti formulisan do kraja maja, koji ima za cilj da vozači u budućnosti mogu da koriste sve puteve u Evropi u budućnosti, bez zaustavljanja.

Naknade treba da “budu automatski obračunate upotrebom jedinstvenog postupka, kroz prepaid sistem ili putem mesečnih izveštaja”.

Bulc je rekla da će se plaćati prema broju kilometara i zagađenju okoline, te neće biti obavezne takse. Prihodi će se vraćati pojedinim zemljama EU.

U petak su austrijski parlamentarci reagovali na uvođenje putarina u Nemačkoj, te pozvali Bulc na preispitivanje odluke nemačkog Bundestaga.

Nemačka vlada prihvatila je novi izmenjeni zakon o putarinama za putničke automobile na nemačkim autoputevima. Taj zakon je, usprkos prihvaćenim izmenama po nalogu Evropske komisije, naišao na veliki otpor susednih zemalja, posebno Austrije, koja i dalje smatra da putarina u ovom obliku diskriminiše ostale građane Evropske unije, prenosi Indikator.ba.

Izvor: GdeInvestirati/eKapija
Previous U Šapcu se otvara pogon italijanske kompanije Pasubio
Next U budžet Srbije stiže 15,5 milijardi dinara od državnih firmi

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Zorana Mihajlović: Izgradnja jeftinih stanova počinje do maja 2018.

Ministarka Zorana Mihajlović izjavila je da očekuje da najkasnije u maju 2018. godine počne izgradnja prvih 400.000 metara kvadratnih jeftinih stanova za vojsku, policiju i službe bezbednosti u više gradova

Kompanije

Knežević: Kineski Yinlong zainteresovan za Ikarbus

Kineska kompanija Yinlong posredstvom kompanije LTO Energy iz Zagreba na današnjem sastanku sa srpskim ministrom privrede Goranom Kneževićem potvrdila je interesovanje za Ikarbus.

Najvažnije vesti 0 Comments

Svetske berze: Investitori nervozni, indeks straha porastao

Na svetskim berzama prošle se nedelje trgovalo sa oprezom u očekivanju odgovora na pitanje hoće li američka centralna banka povećati kamatne stope ili će nastaviti s politikom jeftinog novca, koja

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply