Dinar bez promene prema evru, NBS danas intervenisala prodajom 15 miliona evra

Dinar bez promene prema evru, NBS danas intervenisala prodajom 15 miliona evra

Narodna banka Srbije danas je intervenisala prodajom 15 miliona evra na međubankarskom deviznom tržištu kako bi ublažila prekomerne dnevne oscilacije kursa.

Zvanični srednji kurs u sredu će biti 123,9518, što predstavlja neznatnu promenu dinara prema evru u odnosu na danas, saopštila je Narodna banka Srbije.

Vrednost dinara prema evru sutra će biti jednaka kao pre mesec dana, dok je u poređenju sa istim danom prošle godine dinar slabiji 1,1 odsto.

Od početka godine dinar je prema evru oslabio 0,4 odsto.

Indikativni kurs dinara prema dolaru je ojačao 0,1 odsto i iznosi 114,0311 dinara za dolar.

Na mesečnom nivou dinar je u odnosu na američku valutu jači za 2,5 odsto, dok je u poređenju sa istim danom prošle godine dinar slabiji za 3,9 odsto.

Od početka godine dinar je prema dolaru na dobitku 2,7 odsto.

Nanjiža vrednost dinara prema evru u ovoj godini, zabeležena je 3. februara, kada je kurs iznosio 124,0174 za evro, dok je najviša vrednost registrovana 4. januara, kada je jedan evro koštao 123,4512 dinara.

Kako bi ublažila prekomerne dnevne oscilacije kursa Narodna banka Srbije je u ovoj godini intervenisala prodajom 345 miliona evra na međubankarskom deviznom tržištu (uključujući i današnju prodaju).

Gdeinvestirati.com
Previous Direktor Energoprojekta: "Neprijateljsko" preuzimanje može da bude početak kraja kompanije, država da zaštiti svoj interes i kapital
Next Škotski parlament glasao za novi referendum o nezavisnosti

You might also like

Wall Street: Indeksi nastavljaju sa padom drugi dan zaredom

Na Wall Streetu su u utorak cene akcija blago pale, drugi dan zaredom, jer su ulagači oprezni uoči nekoliko važnih političkih i ekonomskih događaja, koji bi mogli osetno uticati na tržište.

Svetske berze 0 Comments

Wall Street: Oprez uoči referenduma u Velikoj Britaniji

Na Wall Streetu su u sredu cene akcija pale jer su ulagači oprezni uoči referenduma o izlasku Britanije iz Evropske unije.

Svetske berze 0 Comments

Wall Street: Novi rekordi, ulagači očekuju poreznu reformu

Na Wall Streetu su u četvrtak Dow Jones i S&P 500 indeks dosegnuli nove najviše nivoe u istoriji jer ulagači veruju da će republikanski zastupnici u Kongresu prihvatiti poreznu reformu.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply