Dinar bez promene prema evru, NBS danas intervenisala prodajom 15 miliona evra

Dinar bez promene prema evru, NBS danas intervenisala prodajom 15 miliona evra

Narodna banka Srbije danas je intervenisala prodajom 15 miliona evra na međubankarskom deviznom tržištu kako bi ublažila prekomerne dnevne oscilacije kursa.

Zvanični srednji kurs u sredu će biti 123,9518, što predstavlja neznatnu promenu dinara prema evru u odnosu na danas, saopštila je Narodna banka Srbije.

Vrednost dinara prema evru sutra će biti jednaka kao pre mesec dana, dok je u poređenju sa istim danom prošle godine dinar slabiji 1,1 odsto.

Od početka godine dinar je prema evru oslabio 0,4 odsto.

Indikativni kurs dinara prema dolaru je ojačao 0,1 odsto i iznosi 114,0311 dinara za dolar.

Na mesečnom nivou dinar je u odnosu na američku valutu jači za 2,5 odsto, dok je u poređenju sa istim danom prošle godine dinar slabiji za 3,9 odsto.

Od početka godine dinar je prema dolaru na dobitku 2,7 odsto.

Nanjiža vrednost dinara prema evru u ovoj godini, zabeležena je 3. februara, kada je kurs iznosio 124,0174 za evro, dok je najviša vrednost registrovana 4. januara, kada je jedan evro koštao 123,4512 dinara.

Kako bi ublažila prekomerne dnevne oscilacije kursa Narodna banka Srbije je u ovoj godini intervenisala prodajom 345 miliona evra na međubankarskom deviznom tržištu (uključujući i današnju prodaju).

Gdeinvestirati.com
Previous Direktor Energoprojekta: "Neprijateljsko" preuzimanje može da bude početak kraja kompanije, država da zaštiti svoj interes i kapital
Next Škotski parlament glasao za novi referendum o nezavisnosti

You might also like

Svetske berze 0 Comments

Wall Street: Daw Jones opet beleži pad

Na Wall Streetu je u četvrtak Dow Jones oslabio peti dan zaredom jer su ulagači oprezni uoči inauguracije novog američkog predsednika Donalda Trumpa.

Evropske berze: Akcije pale na početku nedelje

Na evropskim berzama u ponedeljak ujutro cene akcija su pale, kao i na azijskim tržištima, jer se ulagači plaše da bi politike predsednika Donalda Trumpa mogle destabiliziovati finansijska tržišta.

Svetske berze 0 Comments

Azijske berze: Bez želje za rizikom

Na azijskim berzama u četvrtak se trguje oprezno jer ulagači nisu skloni rizičnijim investicijama zbog slabosti globalne ekonomije, dok je jačanje jena izazvalo pad cena japanskih akcija za više od 2

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply