Beogradska berza: Akcije Halkbank ponovo na 9.000 RSD, oštar pad Tehnogasa

Beogradska berza: Akcije Halkbank ponovo na 9.000 RSD, oštar pad Tehnogasa

Ukupna realizacija u trgovanju na Beogradskoj berzi u utorak je iznosila 188,9 miliona RSD (1,5 miliona EUR) a gro prometa su zauzele državne hartije od vrednosti, dok je indeks Belex15 oslabio 0,7% na 739,44 poena.

Najprometnija akcija danas bila je Halkbanka (CCNB), koja je posle dužeg perioda nelikvidnosti zabeležila realizaciju od 29,8 miliona RSD uz rast cene od 12,5% na 9.000 RSD. Ova banka koja posluje pod kontrolom istoimene turske banke, objavila je početkom prošlog meseca nerevidirane rezultate poslovanja za prošlu godinu, koji pokazuju rast profitabilnosti iz osnovnog biznisa i pozitivan krajnji rezultat.

Akcije Energoprojekt holdinga (ENHL) i dalje su među najprometnijima uz trgovanje vredno skoro 9 miliona RSD, ostvarivši rast već treći uzastopni dan do nivoa 1.462 RSD.

Beogradski Aerodrom „Nikola Tesla“ (AERO) zadržao se na nepromenjenom nivou od 1.310 RSD uz solidnu realizaciju u trgovanju od 8 miliona RSD. Generalni direktor Aerodroma, Saša Vlaisavljević, izjavio je da će konačni rezultati poslovanja kompanije za prošlu godinu biti objavljeni u aprilu i biće bolji od onih koji su mediji preneli prošle nedelje.

Naftna industrija Srbije (NIIS) oslabila je 1,3% na 737 RSD uz registrovani promet od 2,6 miliona RSD. Jedinstvo iz Sevojna (JESV) zabeležilo je rast od 2,7% na 4.304 RSD uz promet od 2,3 miliona RSD, dok je Alfa plam iz Vranja (ALFA) ojačao 2,7% na 35.943 RSD uz trgovanje vredno skoro 2 miliona RSD.

Foto: elmemesser.ee

Foto: elmemesser.ee

Najveći pad cene od 6,6% na 12.989 RSD zabeležio je Messer Tehnogas (TGAS) uz promet od nepunih 2 miliona RSD. Tehnogas je objavio da je prošle godine ostvario veliki pad neto dobiti od 42,9% na nešto iznad 1 milijarde RSD usled visokih rashoda po osnovu otpisa.

Među gubitnicima našle su se i akcije Impola iz Sevojna (IMPL) koje su prekinule višednevni pozitivan trend, oslabivši 2,1% na 3.405 RSD uz promet od 0,4 miliona RSD.

Dinarska obveznica RSO16142 koja dospeva na naplatu 21. jula 2023. godine zabeležila je promet od 126,3 miliona RSD uz postignut prinos od 5,49%.

Izvor:Wisebroker
Previous MMF zadovoljan Nacrtom zakona o finansijskoj podršci porodici
Next Francuski predsednički izbori: Ekonomija nonsensa Nacionalnog fronta

You might also like

Svetske berze 0 Comments

Cene nafte porasle, OPEC odlučio da poveća proizvodnju

Na svetskim tržištima su cene nafte prošle nedelje snažno porasle jer je Organizacija zemalja izvoznica nafte (OPEC) odlučila da poveća proizvodnju za manju količinu nego što se očekivalo.

Beogradska berza: Nastavljen negativni niz, Belex u padu peti dan zaredom

Peti dan zaredom beogradsko tržište akcija nastavilo je pad vrednosti, spustivši se danas 0,1% na 697,2 poena, mereno indeksom Belex15.

Svetske berze 0 Comments

Azijske berze pale, dolar blago ojačao

Na azijskim berzama u sredu su cene akcija pale, prateći gubitke Wall Streeta prethodnog dana, što je najviše posledica pritiska na tehnološki sektor jer se ulagači plaše strože regulacije tog sektora.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply