Nemačka: Raste broj pivara, konzumacija piva u padu

Nemačka: Raste broj pivara, konzumacija piva u padu

Prema saopštenju Udruženja nemačkih pivara, Nemci piju sve manje piva ali broj pivara, zahvaljujući trendu craft piva, raste, prenose nemački mediji.

“Prošle godine Nemci su popili svega 79 miliona hektolitara piva što je najmanja zabeležena količina dosad, ali je proizvodnja, zahvaljujući rastu izvoza i dalje stabilna i kreće se oko 95,8 miliona hektolitara”, stoji u saopštenju Udruženja nemačkih pivara od subote.

Istovremeno raste broj pivara. Trenutno u Nemačkoj postoji 1408 registrovanih proizvođača piva uz tendenciju rasta.

Stručnjaci pozadinu ovog povećanja broja pivara vide u rastu broja malih i specijalizovanih pivora nastalih u toku sve popularnijeg trenda craft piva, to jest ekskluzivnih marki piva individualizovanog ukusa.

“Zanimanje pivara upravo doživljava renesansu. Potrošači nikada dosad nisu imali toliki izbor kao danas”, rekao je predsednik Udruženja nemačkih pivara Holger Eichele.

Pored trenda craft piva tome doprinosi i trend da velike pivare svoja tradicionalna piva sve češće obogaćuju raznim ukusima – od zove do grejpa.

Izvor: GdeInvestirati
Previous Koliko košta prevremena otplata bankarskih kredita u Srbiji?
Next Azijske berze: Akcije pale, dolar oslabio

You might also like

Industrija 2 Comments

Fiat ukida jednu smenu, trećina radnika višak

Kompanija Fiat Chrysler automobili Srbija saopštila je u utorak predstavnicima sindikata fabrike u Kragujevcu da je jedna od tri smene radnika “višak” zbog smanjene tražnje vozila i predočila da će

Društvo 0 Comments

Ana Brnabić: Neće biti velikog zaokreta u radu Ministarstva za državnu upravu

Ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Ana Brnabić izjavila je danas da neće biti velikog zaokreta u radu ministarstva na čijem je čelu i dodala da će insistirati na

Društvo 0 Comments

Siniša Mali: Grad Beograd dobija novi most, metro realan od 2020.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali najavio je da Beograd u narednom periodu očekuju mnogi veliki radovi i brojne novine koje se decenijama najavljuju. 

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply