Nemačka: Raste broj pivara, konzumacija piva u padu

Nemačka: Raste broj pivara, konzumacija piva u padu

Prema saopštenju Udruženja nemačkih pivara, Nemci piju sve manje piva ali broj pivara, zahvaljujući trendu craft piva, raste, prenose nemački mediji.

“Prošle godine Nemci su popili svega 79 miliona hektolitara piva što je najmanja zabeležena količina dosad, ali je proizvodnja, zahvaljujući rastu izvoza i dalje stabilna i kreće se oko 95,8 miliona hektolitara”, stoji u saopštenju Udruženja nemačkih pivara od subote.

Istovremeno raste broj pivara. Trenutno u Nemačkoj postoji 1408 registrovanih proizvođača piva uz tendenciju rasta.

Stručnjaci pozadinu ovog povećanja broja pivara vide u rastu broja malih i specijalizovanih pivora nastalih u toku sve popularnijeg trenda craft piva, to jest ekskluzivnih marki piva individualizovanog ukusa.

“Zanimanje pivara upravo doživljava renesansu. Potrošači nikada dosad nisu imali toliki izbor kao danas”, rekao je predsednik Udruženja nemačkih pivara Holger Eichele.

Pored trenda craft piva tome doprinosi i trend da velike pivare svoja tradicionalna piva sve češće obogaćuju raznim ukusima – od zove do grejpa.

Izvor: GdeInvestirati
Previous Koliko košta prevremena otplata bankarskih kredita u Srbiji?
Next Azijske berze: Akcije pale, dolar oslabio

You might also like

Društvo 0 Comments

Čak 2.000 građana ostalo bez stanova zbog kašnjenja u otplati kredita

U Srbiji do sada procenjuje se da je 2.000 raskinutih ugovora za stambene kredite, a najveći broj odnosi se na one koji su vezani za švajcarski franak.

Društvo 1Comments

Češkoj nedostaje oko 140.000 radnika, šansa i za građane Srbije

Češka vlada procenjuje da privredi nedostaje oko 140.000 radnika koje su preduzeća prinuđena da traže u inostranstvu, najčešće preko posredničkih agencija, pre svega u Ukrajini ali i na Balkanu, u

Društvo 0 Comments

Pčele u gradu: Stokholm pravi park za pčele

Diplomate u Švedskoj, kompanije i građani Stokholma zajedno su pokrenuli inicijativu za spas gradskih pčela pravljenjem “bi frendli zone” (bee friendly zone) odnosno mesta na kojem se prijateljski odnose prema

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply