Nemačka: Raste broj pivara, konzumacija piva u padu

Nemačka: Raste broj pivara, konzumacija piva u padu

Prema saopštenju Udruženja nemačkih pivara, Nemci piju sve manje piva ali broj pivara, zahvaljujući trendu craft piva, raste, prenose nemački mediji.

“Prošle godine Nemci su popili svega 79 miliona hektolitara piva što je najmanja zabeležena količina dosad, ali je proizvodnja, zahvaljujući rastu izvoza i dalje stabilna i kreće se oko 95,8 miliona hektolitara”, stoji u saopštenju Udruženja nemačkih pivara od subote.

Istovremeno raste broj pivara. Trenutno u Nemačkoj postoji 1408 registrovanih proizvođača piva uz tendenciju rasta.

Stručnjaci pozadinu ovog povećanja broja pivara vide u rastu broja malih i specijalizovanih pivora nastalih u toku sve popularnijeg trenda craft piva, to jest ekskluzivnih marki piva individualizovanog ukusa.

“Zanimanje pivara upravo doživljava renesansu. Potrošači nikada dosad nisu imali toliki izbor kao danas”, rekao je predsednik Udruženja nemačkih pivara Holger Eichele.

Pored trenda craft piva tome doprinosi i trend da velike pivare svoja tradicionalna piva sve češće obogaćuju raznim ukusima – od zove do grejpa.

Izvor: GdeInvestirati
Previous Koliko košta prevremena otplata bankarskih kredita u Srbiji?
Next Azijske berze: Akcije pale, dolar oslabio

You might also like

Zdravlje 0 Comments

Lek ili droga: Povećana proizvodnja i šverc narkotika u Evropi

Evropa se suočava s ogromnim prilivom novih sintetičkih droga, zbog čega su evropske zemlje primorane da pooštre zakone u pokušaju da se obustavi proizvodnja i šverc tih narkotika, saopštila je

Društvo 0 Comments

Nemačka: Starosna granica za penziju 69 godina?

Nemačka centralna banka saopštila je da bi podizanje starosne granice za penzionisanje na 69 godina do 2060. godine u izvesnoj meri ublažilo pritisak na državni penzioni sistem, budući da je

Društvo 1Comments

Poraz za Trampa: Povučen predlog o ukidanju “Obamacare”

Republikanski lideri u Predstavničkom domu američkog Kongresa su zbog nedovoljnog broja glasova povukli svoj predlog zakona o zdravstvenoj nezi, o kojem je danas trebalo da se glasa, javlja AP.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply