Ministar poljoprivrede najavio formiranje Saveta o bezbednosti hrane

Ministar poljoprivrede najavio formiranje Saveta o bezbednosti hrane

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović je najavio da će u narednih 7 do 10 dana biti formiran Savet za bezbednost hrane, koji će se u narednom periodu izjasniti po pitanju restriktivnih odredbi Zakona o GMO, koje sprečavaju ulazak Srbije u Svetsku trgovinsku organizaciju.

Nedimović je odgovarajući na pitanja novinara u PKS rekao da će to telo u užem sastavu biti formirano u tom periodu i da će na naučnoj osnovi analizirati funkcionisanja čitavog sistema.

„U tom sastavu će biti ljudi koji su eksperti iz oblasti medicine ishrane i farmacije i oni treba da nam daju odgovore i na ova pitanja (o GMO). Bilo kakva politička odluka pre stručne odluke mislim da bi bila preuranjena”, rekao je Nedimović.

On je rekao da je činjenica da ako želimo u STO moramo da ispunimo neke uslove po pitanju GMO.

„Krajnja odluka je na Srbiji, odnosno na nama. Pre struke nećete dobiti moje mišljenje. Važno je šta misli struka, država i narod. Ipak, važno da tu ne pogrešimo, jer samo jednom imamo pravo u ovom slučaju”, naveo je Nedimović.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Belgrade Youth Fair: Najveći sajam za mlade u regionu 20. i 21. aprila
Next Kompanija Samsung neće razdvajati svoje poslovanje

You might also like

Politika 0 Comments

Srpski i austrijski policajci zajedno na granici prema Bugarskoj

Državnu granicu Srbije prema Bugarskoj od 12. januara 2017. godine zajednički će kontrolisati srpska i austrijska policija radi sprečavanja ilegalnih migracija, saopšteno je danas iz MUP-a.

Karijera 0 Comments

Velika Britanija: Moguće uvođenje takse za radnike iz EU

Britanska vlada razmatra uvođenje takse od 1.000 funti za svakog radnika iz EU kojeg britanski poslodavci budu zaposlili po izlasku Velike Britanije iz EU.

Društvo 0 Comments

Nemačka: Stopa nezaposlenosti opala u januaru

Stopa nezaposlenosti u Nemačkoj neočekivano je opala u januaru i iznosi 5,9 odsto. To je najniža stopa od ponovnog ujedinjenja zemlje, saopštila je služba za statistiku.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply