Dobit Aerodroma “Nikola Tesla” pala 10% u 2016. godini

Dobit Aerodroma “Nikola Tesla” pala 10% u 2016. godini

Beogradski Aerodrom “Nikola Tesla” (AERO) zabeležio je pad dobiti u prošloj godini, uprkos rastu prihoda i odsustvu otpisa na ime neplaćenih potraživanja.

Najveća domaća vazdušna luka zabeležila je lani poslovni prihod od 8,5 milijardi RSD što je rast od 5,1% u odnosu na 2015, usled povećanog broja putnika i većeg cargo prometa.

Poslovna dobit kompanije, delimično usled viših troškova zarada pala je 4,2% na 3,5 milijardi RSD, dok je neto dobitak bio manji za 10,3% i iznosio je nepune 3 milijarde RSD.

Akcije Aerodroma na Beogradskoj berzi od početka godine beleže najveći rast među komponentama indeksa Belex15.

Uprkos padu protekle sedmice, Aerodrom od početka godine beleži rast vrednosti od 15%, dok po poslednjoj ceni od 1.330 RSD tržišna kapitalizacija kompanije iznosi 45,6 milijardi RSD (367,8 miliona EUR).

Izvor:Wisebroker
Previous Rusija: Protesti širom zemlje, traži se ostavka premijera Medvedeva
Next Koliko košta prevremena otplata bankarskih kredita u Srbiji?

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Francuska rizičnija za biznis od Somalije

Prema najnovijem izveštaju konsultantske kuće Verisk Maplecroft, građanski nemiri u Francuskoj ugrožavaju poslovanje više nego u bilo kojoj drugoj razvijenoj ekonomiji.

Tema dana 0 Comments

Srbija: Mleko u kesama sumnjivog kvaliteta, naložena vanredna inspekcija mlekara

Inspektori su dobili nalog da izvrše kontole u svim mlekarama koje su bile na spisku onih u kojima se prodaje mleko neispravnog kvaliteta, a bilo koja odstupanja biće sankcionisana, izjavio

Kompanije 0 Comments

Honda: Povećana prognoza godišnje dobiti, snažna prodaja motora

Japanska kompanija Honda Motor povećala je prognozu godišnje dobiti zahvajujući snažnoj prodaji motocikala i slabijem jenu, ali su optimistične cifre i dalje niže u odnosu na rezultat iz prošle godine.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply