Dobit Aerodroma “Nikola Tesla” pala 10% u 2016. godini

Dobit Aerodroma “Nikola Tesla” pala 10% u 2016. godini

Beogradski Aerodrom “Nikola Tesla” (AERO) zabeležio je pad dobiti u prošloj godini, uprkos rastu prihoda i odsustvu otpisa na ime neplaćenih potraživanja.

Najveća domaća vazdušna luka zabeležila je lani poslovni prihod od 8,5 milijardi RSD što je rast od 5,1% u odnosu na 2015, usled povećanog broja putnika i većeg cargo prometa.

Poslovna dobit kompanije, delimično usled viših troškova zarada pala je 4,2% na 3,5 milijardi RSD, dok je neto dobitak bio manji za 10,3% i iznosio je nepune 3 milijarde RSD.

Akcije Aerodroma na Beogradskoj berzi od početka godine beleže najveći rast među komponentama indeksa Belex15.

Uprkos padu protekle sedmice, Aerodrom od početka godine beleži rast vrednosti od 15%, dok po poslednjoj ceni od 1.330 RSD tržišna kapitalizacija kompanije iznosi 45,6 milijardi RSD (367,8 miliona EUR).

Izvor:Wisebroker
Previous Rusija: Protesti širom zemlje, traži se ostavka premijera Medvedeva
Next Koliko košta prevremena otplata bankarskih kredita u Srbiji?

You might also like

Agrobiznis 0 Comments

Ljajić: Ove nedelje sastanak sa rukovodstvom “Agrokorovih” firmi u Srbiji

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da će tokom ove nedelje biti održan sastanak srpskih državnih zvaničnika sa rukovodstvom “Agrokorovih” firmi u Srbiji.

Kompanije 0 Comments

Stručnjaci o ceni svinjskog mesa: Iznenadne promene nisu dobre, potrebna stabilnost

Nagli skok cene svinjskog mesa nije dobar ni za kupce ni za proizvođače. Ovaj skok je prolazan i uslediće još jedan pad, što isto nije dobro, poručuju stručnjaci.

Prehrambena industrija 0 Comments

McDonald’s napustio četiri nordijske zemlje

Američki lanac brze hrane McDonald’s prodao je Guy Handsu, direktoru britanske investicione kompanije Terra Firma, svoje poslovanje u nordijskim zemljama, čime će postati glavni nosilac franšize za Dansku, Norvešku, Finsku

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply