Beogradska berza: Dominacija Energoprojekta, Belex oslabio

Beogradska berza: Dominacija Energoprojekta, Belex oslabio

Prvi trgovački dan u sedmici na Beogradskoj berzi je protekao u dominaciji akcija Energoprojekt holdinga (ENHL) i uz blagi pad tržišta.

Ukupan promet u trgovanju iznosio je 39 miliona RSD (0,3 miliona EUR), dok je indeks Belex15 oslabio za petinu procenta na 744,5 poena.

Ubedljivo najprometnija akcija bio je građevinar Energoprojekt koji je porastao 0,3% na 1.460 RSD uz promet od 20,1 milion RSD. Energoprojekt predstavlja najprometniju akciju na Beogradskoj berzi od početka godine, nakon što je produbljen sukob na relaciji aktuelne uprave i pojedinačno najvećeg akcionara ove kompanije posle države, firme Napred razvoj.

Aerodrom “Nikola Tesla” (AERO), nakon što je u petak objavio pomalo iznenađujući pad profita od 10%, oslabio je danas 1,5% na 1.310 RSD uz solidan prome tod 6,3 miliona RSD. Akcije ove kompanije predstavljaju najvećeg dobitnika na Belexu u 2017, ali su od početka prošle sedmice izgubile na vrednosti skoro 5%.

Naftna industrija Srbije (NIIS) se zadržala na 747 RSD uz promet od 2,2 miliona RSD, dok je Impol Seval (IMPL) nastavio prošlonedeljni rast vrednosti, skočivši dodatnih 2,4% na 3.478 RSD uz promet od 0,7 miliona RSD.

Veliko trgovanje od 7,9 miliona RSD po prosečnoj ceni od 880 RSD zabeležio je Vital (VITL) koji je nedavno izvestio da je lani smanjio gubitak na 96 miliona RSD. Akcije ove kompanije oslabile su danas 2,2% te je trenutna tržišna kapitalizacija Vitala 672,3 miliona RSD (5,4 miliona EUR).

Danas nije bilo trgovanja državnim dužničkim hartijama.

Izvor:Wisebroker
Previous EU odobrila spajanje agro-hemijskih giganata vredno 130 milijardi dolara
Next Svetska banka: Srbija ostvarila napredak, ali potrebne dublje reforme

You might also like

Makroekonomija 0 Comments

Saxo Bank: Prognoza za drugi kvartal 2017 – evropske akcije će nadmašiti američke i japanske

Reflatorno trgovanje koje je počelo pre pobede Donalda Trampa na predsedničkim izborima u SAD ubrzalo se u prvom kvartalu uz poboljšanje globalnih ekonomskih podataka i iznenađenje nasuprot očekivanjima. Akcije na

Svetske berze 0 Comments

Wall Street: Ulagači ohrabreni Trumpovim potezom

Na Wall Streetu su u utorak cene akcija porasle jer je ulagače ohrabrio proračunski predlog predsednika Donalda Trumpa, no trgovalo se oprezno zbog slabih ekonomskih pokazatelja.

Makroekonomija 4 Comments

Srbija u vrhu indeksa bede: Greška u prevodu = dezinformacija

Mediji u Srbiji i regionu objavili su naslove Srbija, (ili Hrvatska) na 8. (12.) mestu Bloomberg-ove lestvice bede, ne upuštajući se u detaljniju analizu i smisao original teksta objavljenog na

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply