Ljajić: Nema posledica po zaposlene u Srbiji zbog krize Agrokora

Ljajić: Nema posledica po zaposlene u Srbiji zbog krize Agrokora

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić najavio je danas da će naredne sedmice održati sastanak srpskih državnih zvaničnika sa rukovodstvom “Agrokorovih” firmi u Srbiji, ističući da je i za nas važno da ta hrvatska firma stabilizuje svoje poslovanje.

Povodom krize u toj najvećoj hrvatskoj firmi, ministar je na RTS rekao da za sada nema posledica po zaposlene, ali ni za dobavljače u Srbiji.

“Pratimo situaciju iako su nas uveravali da u Srbiji nisu imali problema. Važno je da Agrokor stabilizuje svoje poslovanje i svaki ulazak svežeg kapitala, kao i svaki znak oporavka koristan je i za nas”, rekao je Ljajić.

Agrokor zapošljava ukupno 60.000 radnika, od toga u Srbiji više od 11.000, a Ljajić navodi hrvatska vlada najavljuje novi zakon koji će pomoći kompanijama.

“Hrvatska je najavila zakon kojim će kompanijama koje zapošljavaju više od 8.000 radnika i koje su zaradile više od milijardu evra, a Agrokor je jedna od njih”, objašnjava ministar.

Govoreći o turizmu ističe da su i u 2017. očekivanja velika.

“Veće je interesavanje, imamo problem da sredstva sa kojima raspolažemo, to je 600.000 miliona dinara, raspodelimo na projekte koji će privući turiste”, navodi Ljajić.

Najavljuje realizaciju nekoliko velikih projekata – početak izgradnje garaža na Kopaoniku, završetak Olimpijskog centra na Zlatiboru i infrastrukturu na Staroj planini.

Ljajić je ocenio da je ova zimska sezona bila bolja nego što se očekivalo, da je ove godine bilo mnogo više turista, a da je interesovanje za vaučere ogromno.

“Danas će biti izdato 20.000 vaučera. Očigledno je da će svih 60.000 ove godine biti podeljeno”, navodi ministar.

Najavio je da će ove godine biti rešen i status nekoliko banja, te da taj proces ide sporije nego što se očekivalo.

“Ono što moramo da uradimo jeste da rešimo sporove nekoliko banja da rešimo njihov imovinsko-pravni status”, kaže Ljajić i navodi da će veliki neuspeh predstavljati ako se ne reši imovinsko-pravni status bar pet banja u ovoj godini.

“Za nas će biti veliki neuspeh ako za pet do deset banja u Srbiji ne rešimo imovinsko-pravni status u toku godine”, kaže Ljajić.

Izvor:Tanjug
Previous EU odlučila da spasi pčele, upotreba neonikotinoida ubuduće samo u staklenicima
Next Evropska unija danas obeležava 60 godina postojanja, bez Velike Britanije

You might also like

Industrija 1Comments

Gorenje u Valjevu zapošljava još 200 radnika

Fabrika Gorenja u Valjevu ostvarila je rast proizvodnje u ovoj godini i zaposliće još dvesta radnika u naredne dve godine.

Najvažnije vesti 0 Comments

Energoprojekt ugovorio nove poslove u Ruandi i Ugandi

Zavisna preduzeća Energoprojekt holdinga ugovorila su vredne poslove u Ruandi i Ugandi.

Transport 0 Comments

Poljski LOT uspostavio direktnu liniju do Podgorice

Inauguracionim letom,aviokompanija LOT je obeležio uspostavljanje redovne linije između Varšave i Podgorice.

2 Comments

  1. Nick
    March 26, 17:43 Reply
    Investiraj majstore svoj novac u Agrokor kada si tako siguran.
  2. Predrag Markovic
    March 28, 17:24 Reply
    Kako se odjednom drzava zainteresuje za velike firme? Do sada nije vidjela nikakve dugove i nepravilnosti, nije cula sindikate, ne cuje ekonomiste van drzavnih struktira. I onda problem. Da li je to neznanje, korupcija ili bezobrazluk nase vlasti?

Leave a Reply