Australijska berza: Akcije industrije kanabisa porasle više od 130 odsto u ovoj godini

Australijska berza: Akcije industrije kanabisa porasle više od 130 odsto u ovoj godini

Akcije kompanija koje se bave uzgojom, proizvodnjom i istraživanjem marihuane u medicinske svrhe porasle su na berzi u Sidneju ove godine 130 odsto, u proseku.

To je za šest puta veći rast od onoga koje su zabeležile kompanije iz tog sektora u Kanadi i SAD, izračunao je Bloomberg.

Do rasta cena akcija na berzi u Sidneju došlo je nakon što je Australiji ublažila propise na uvoz kanabisa u medicinske svrhe.

Uprkos rastu u ovoj godini, australijsko tržište je neznatno u usporedbi sa američkim, za koje se procenjuje da će do 2020. dostići vrednost od skoro 21 milijardu dolara.

Izvor:Agencije
Previous Meksički pezos na putu najvećih dobitaka prema dolaru
Next EU odlučila da spasi pčele, upotreba neonikotinoida ubuduće samo u staklenicima

You might also like

Banke i finansije 0 Comments

NBS dala preliminarno odobrenje za osnivanje kineske banke

Izvršni odbor Narodne banke Srbije doneo je danas rešenje kojim je dato preliminarno odobrenje za osnivanje banke u Republici Srbiji koja će poslovati pod imenom Bank of China Srbija, AD Beograd,

Azijske berze: Mirna trgovina na berzama

Na azijskim berzama u sredu se vrlo mirno trguje, jer investitori nisu dobili jasne smernice s Wall Streeta na kojem su ključni indeksi dan ranije zabeležili tek blage promene, dok se čini

Društvo 0 Comments

Minimalna zarada i dalje ispod minimalne potrošačke korpe

Raz­li­ka ko­ja od 1. ja­nu­a­ra, po­sle po­ve­ća­nja neo­po­re­zi­vog de­la za­ra­da, osta­je po­slo­dav­ci­ma – oko 3.300 di­na­ra, mo­že bi­ti is­ko­ri­šće­na za po­ve­ća­nje pla­ta, ali i za no­ve in­ve­sti­ci­je.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply