Vlasti u Crnoj Gori zabranile obeležavanje 18. godišnjice NATO bombardovanja

Vlasti u Crnoj Gori zabranile obeležavanje 18. godišnjice NATO bombardovanja

Crnogorske vlasti onemogućile su danas obeležavanje 18. godišnjice NATO bombardovanja SRJ u kasarnama Masline i Danilovgrad, u kojima se nalaze spomen obeležja podignuta žrtvama u čast.

Predstavnici opozicione parlamentarne stranke Nove srpske demokratije, udruženja ratnika i drugih parlamentarnih stranaka, bile su onemogućene da, kao što su godinama ranije činile, odaju poštu žrtvama NATO agresije u pomenutim kasarnama, preneo je portal IN4S.

Odluku o zabrani obeležavanja, kako je saopštila Nova, doneo je ministar odbrane Predrag Bošković za koga se kaže da je tim gestom zapravo potvrdio da je „marionetski crnogorski režim prodao Crnu Goru i da se izdaja koju su počinili te 1999. godine, kad je šef režima Milo Đukanović, išao na noge agresorima, nastavlja i danas”.

Dodaju da ovakav sramni čin ne bi se mogao desiti nigde u civilizoanom svetu, pa ni u najrigidnijim članicama NATO alijanse.

„Ministar Bošković, nedostojan mesta na kojem je i još nedostojniji slavne tradicije crnogorske vojske, danas je ponovo pucao u nevine žrtve najsramnije i najpodmuklije vojne agresije koja se desila ikad, u kojoj je žrtva bio najgostoljubiviji narod na svetu”, navodi se u saopštenju u kojem se, između ostalog navodi i da se Nova, kao deo delegacija pre svega građana i patriota, javno izvinjava senima žrtava, njihovim porodicama i svim rodoljubima Crne Gore.

Vladu i Ministarstvo odbrane su pozvali da se, kako se navodi, ne igraju najsvetijim vrednostima crogorske slavne tradicije – grobovima njenih heroja i žrtava ugrađenih u njenu slobodu i trajanje.

Ipak, u Danilovgradu su današnju godišnjicu NATO bombardovanja obeležili gimnazijalci.

Godišnjica NATO bombardovanja SRJ obeležena je u Tivtu parastosom stradalima i pomenom na gradskom groblju Brdišta Marku Avramoviću i Draganu Bjelanoviću.

Avramović je bio pripadnik 63. padobranke brigade, a Bjelanović je kao pripadnik MUP-a stradao na Kosovu.

Nakon liturgije u crkvi Svetog Save, koju je služio mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije, sa sveštenstvom priređen je parastos žrtvama NATO bombardovanja iz Srbije i Crne Gore.

U svom obraćanju tim povodom, mitropolit je žestoko kritikovao aktuelnu vlast zemlje koja se približila članstvu Alijanse.

Izvor:Tanjug
Previous Prošlogodišnja prodaja novih vozila u Srbiji porasla 22 odsto
Next Prosečna plata u Srbiji u februaru 46.990 dinara

You might also like

Politika 0 Comments

Dačić na sednici Saveta bezbednosti UN: Srbija očekuje pomoć međunarodne zajednice

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je Beograd posvećen konstruktivnom dijalogu sa Prištinom i primeni do sada postignutih dogovora, ali da Priština nije pruduzela neophodne korake

Politika 0 Comments

Samit u Parizu: Otvaranje poglavlja sa Srbijom do 18. jula

Tokom današnjeg Samita o Zapadnom Balkanu postignut je konsenzus među članicama da se otvore poglavlja 23 i 24 do 18. jula, kada počinje sastanak Saveta ministara spoljnim poslova EU.

Društvo 1Comments

Nikolić imenovao pet sudija Ustavnog suda Srbije

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić imenovao je pet sudija Ustavnog suda sa liste od 10 kandidata koju je utvrdila Skupština Srbije, objavljeno je u poslednjem “Službenom glasniku”.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply