Vlasti u Crnoj Gori zabranile obeležavanje 18. godišnjice NATO bombardovanja

Vlasti u Crnoj Gori zabranile obeležavanje 18. godišnjice NATO bombardovanja

Crnogorske vlasti onemogućile su danas obeležavanje 18. godišnjice NATO bombardovanja SRJ u kasarnama Masline i Danilovgrad, u kojima se nalaze spomen obeležja podignuta žrtvama u čast.

Predstavnici opozicione parlamentarne stranke Nove srpske demokratije, udruženja ratnika i drugih parlamentarnih stranaka, bile su onemogućene da, kao što su godinama ranije činile, odaju poštu žrtvama NATO agresije u pomenutim kasarnama, preneo je portal IN4S.

Odluku o zabrani obeležavanja, kako je saopštila Nova, doneo je ministar odbrane Predrag Bošković za koga se kaže da je tim gestom zapravo potvrdio da je „marionetski crnogorski režim prodao Crnu Goru i da se izdaja koju su počinili te 1999. godine, kad je šef režima Milo Đukanović, išao na noge agresorima, nastavlja i danas”.

Dodaju da ovakav sramni čin ne bi se mogao desiti nigde u civilizoanom svetu, pa ni u najrigidnijim članicama NATO alijanse.

„Ministar Bošković, nedostojan mesta na kojem je i još nedostojniji slavne tradicije crnogorske vojske, danas je ponovo pucao u nevine žrtve najsramnije i najpodmuklije vojne agresije koja se desila ikad, u kojoj je žrtva bio najgostoljubiviji narod na svetu”, navodi se u saopštenju u kojem se, između ostalog navodi i da se Nova, kao deo delegacija pre svega građana i patriota, javno izvinjava senima žrtava, njihovim porodicama i svim rodoljubima Crne Gore.

Vladu i Ministarstvo odbrane su pozvali da se, kako se navodi, ne igraju najsvetijim vrednostima crogorske slavne tradicije – grobovima njenih heroja i žrtava ugrađenih u njenu slobodu i trajanje.

Ipak, u Danilovgradu su današnju godišnjicu NATO bombardovanja obeležili gimnazijalci.

Godišnjica NATO bombardovanja SRJ obeležena je u Tivtu parastosom stradalima i pomenom na gradskom groblju Brdišta Marku Avramoviću i Draganu Bjelanoviću.

Avramović je bio pripadnik 63. padobranke brigade, a Bjelanović je kao pripadnik MUP-a stradao na Kosovu.

Nakon liturgije u crkvi Svetog Save, koju je služio mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije, sa sveštenstvom priređen je parastos žrtvama NATO bombardovanja iz Srbije i Crne Gore.

U svom obraćanju tim povodom, mitropolit je žestoko kritikovao aktuelnu vlast zemlje koja se približila članstvu Alijanse.

Izvor:Tanjug
Previous Prošlogodišnja prodaja novih vozila u Srbiji porasla 22 odsto
Next Prosečna plata u Srbiji u februaru 46.990 dinara

You might also like

Društvo 0 Comments

Željko Sertić: Vlada nastavlja da podržava privrednike

Vlada Srbije nastavlja da podržava privrednike, izjavio je v.d. direktora Razvojne agencije Srbije Željko Sertić.

Društvo 0 Comments

Pad nezaposlenosti u Austriji

Nezaposlenost u Austriji je i u avgustu nastavila da pada, te je prošlog meseca ukupno 374.792 osobe bilo bez posla.

Politika 0 Comments

Pristupni pregovori sa EU: Otvorena poglavlja 23 i 24

Na međuvladinoj konferenciji u Briselu otvorena su pregovaračka poglavlja 23 i 24 u pregovorima Srbije i EU o pristupanju.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply