Prosečna plata u Srbiji u februaru 46.990 dinara

Prosečna plata u Srbiji u februaru 46.990 dinara

Prosečna neto zarada u Srbiji u februaru ove godine iznosila je 46.990 dinara, što je u odnosu na januar nominalno više za 13,2 odsto, a realno za 12,4 odsto, saopštio je danas Repubički zavod za statistiku.

U poredjenju sa februarom 2016. godine prosečna neto plata je nominalno veća za 5,7 odsto i realno za za 2,4 odsto.

Prosečna bruto zarada (sa porezima i doprinosima) isplaćena u februaru 2017. godine iznosila je 64.847 dinara i nominalno je bila veća za 13,3 odsto nego u januaru, a realno za 12,5 odsto. U poredjenju sa istim mesecom prošle godine nominalno povećanje je 5,8 odsto, a realno 2,5 odsto.

Izvor:Beta
Previous Vlasti u Crnoj Gori zabranile obeležavanje 18. godišnjice NATO bombardovanja
Next Promene na čelu NIS-a: Kiril Tjurdenjev novi generalni direktor

You might also like

Makroekonomija 0 Comments

Južna Koreja: Predstavljen novi petogodišnji ekonomski plan

Južna Koreja predstavila je novi petogodišnji ekonomski plan koji predviđa povećanje plata i poboljšanje socijalne bezbednosti građana. 

Makroekonomija 0 Comments

Devizne rezerve Kine porasle jedanaesti uzastopni mesec

Devizne rezerve Kine su do kraja decembra rasle jedanaesti mesec za redom i iznosile su 3,14 triliona američkih dolara, pokazali su podaci iz centralne banke. 

Makroekonomija 0 Comments

Spoljnotrgovinski deficit veći za 22 odsto

Spoljnotrgovinski deficit Srbije u prvom kvartalu ove godine je iznosio 1,08 milijardi evra, što je povećanje od 22,2 odsto u poređenju sa istim periodom prethodne godine, saopštio je Republički zavod

1 Comment

  1. Samo jako
    March 25, 13:16 Reply
    Raspon od najvece do najmanje plate je takodje zanimljov podatak. Tu se vidi duh liberalnog kapitalizma, ali to nije tema ovog sajta.

Leave a Reply