Kompanija Micron premašila procene analitičara

Kompanija Micron premašila procene analitičara

Američki proizvođač čipova i poluprovodnika, Micron Technology, premašio je procenu analitičara za poslovanje u drugom kvartalu tekuće godine.

Kompanija je objavila neto dobit na nivou od 894 miliona dolara, u poređenju s gubitkom prikazanim u istom periodu prethodne godine od 97 miliona dolara. Uvećana potražnja za memorijskim čipovima kao i ’cloud’ biznis doveli su do rasta cena memorijskih čipova, što je uticalo da kompanija ostvari prihode od 4,65 milijardi dolara, 58,4% iznad prošlogodišnje realizacije.

Dobit po akciji skočila je na 77 centi po akciji, što je premašilo očekivanja analitičara, dok je bruto marža porasla na 36,7%.

Na jučerašnjem trgovanju akcije Microna uvećale su vrednost 1,6% na 26,5 dolara, dok je nakon objave rezultata, u produženom trgovanju, zabeležen snažan rast od 10% na 29,1 dolara.

Izvor: GdeInvestirati/Wisebroker
Previous Azijske berze zabeležile mali skok na kraju nedelje
Next U nedelju počinje novi krug testiranja 200 kandidata za prekvalifikaciju u IT sektor

You might also like

Google razmatra kupovinu HTC-a

Sve brojnija konkurencija u poslednjih nekoliko godina s kojom veoma teško izlazi na kraj kompanija HTC, naterala ječelnike ove kompanije da razmišljaju u pravcu prodaje svog mobilnog odeljenja.

Kompanije 0 Comments

Energoprojekt u prvom kvartalu ugovorio 32 miliona evra vrednih poslova

Energoprojekt holding (ENHL) objavio je nekonsolidovane finansijske izveštaje za prvi kvartal tekuće godine koji nisu od većeg značaja za sagledavanje finansijske pozicije kompanije.

Apple i Foxconn proširuju partnerstvo

U cilju ostvarivanja rasta na tržištima kao što su Indonezija i Kina, Apple proširuje partnerstvo sa kompanijom Foxconn, svojim dugogodišnjim proizvodnim partnerom.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply