Kompanija Micron premašila procene analitičara

Kompanija Micron premašila procene analitičara

Američki proizvođač čipova i poluprovodnika, Micron Technology, premašio je procenu analitičara za poslovanje u drugom kvartalu tekuće godine.

Kompanija je objavila neto dobit na nivou od 894 miliona dolara, u poređenju s gubitkom prikazanim u istom periodu prethodne godine od 97 miliona dolara. Uvećana potražnja za memorijskim čipovima kao i ’cloud’ biznis doveli su do rasta cena memorijskih čipova, što je uticalo da kompanija ostvari prihode od 4,65 milijardi dolara, 58,4% iznad prošlogodišnje realizacije.

Dobit po akciji skočila je na 77 centi po akciji, što je premašilo očekivanja analitičara, dok je bruto marža porasla na 36,7%.

Na jučerašnjem trgovanju akcije Microna uvećale su vrednost 1,6% na 26,5 dolara, dok je nakon objave rezultata, u produženom trgovanju, zabeležen snažan rast od 10% na 29,1 dolara.

Izvor: GdeInvestirati/Wisebroker
Previous Azijske berze zabeležile mali skok na kraju nedelje
Next U nedelju počinje novi krug testiranja 200 kandidata za prekvalifikaciju u IT sektor

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Apple postao prva kompanija koja vredi 800 milijardi dolara

Američki IT gigant Apple upravo je srušio sopstveni rekord i postao prva kompanija čija je vrednost 800 milijardi dolara.

Tim Cook: Nama kazna, Evropi otkazi

Šef kompanije Apple Tim Cook napisao je, nakon što je izrečena najveća poreska kazna ikad, pismo korisnicima u kom poručuje da odlukom EK stradati radna mesta.

Energetika i naftna industrija 0 Comments

Visoki rashodi uzrokovali pad neto profita kompanije Gasprom

U drugom kvartalu 2016. godine ruska kompanija, Gasprom, zabeležila je pad neto dobiti od 17 odsto zbog većih troškova poslovanja koji su neutralizovali rast prihoda.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply