iPhone 6s je najprodavaniji telefon u 2016. godini

iPhone 6s je najprodavaniji telefon u 2016. godini

Analitičarska kuća IHS Markit koja prati isporuke mobilnih telefona u svetu i prikuplja podatke o više od 350 najprodavanijih modela se u najnovijim podacima osvrnula na godinu iza nas, te objavila sažetak koji daje neke osnovne informacije o stanju na tom tržištu.

Prema podacima koje su prikupili, najviše isporuka u 2016. godini zabeležio je Apple-ov model iPhone 6s, dok je gledajući samo poslednji kvartal vodstvo preuzeo novolansirani iPhone 7. Na lestvici prvih 10 modela našao se i iPhone 6s Plus. Isporuke “pobedničkog” modela za 2016. godinu procenjene su na oko 60 miliona komada.

Iako Apple ima vodeći telefon u isporukama, u prvih 10 modela čak je 5 bilo Samsung-ovih. Modeli Galaxy S7 i S7 Edge bili su njihove najveće uzdanice (s više prodatih 10 miliona komada u odnosu na S6 liniju), dok su ostala tri uređaja iz Samsung-ove J serije (J3, J5 i J7), srednjeg cenovnog razreda.

Globalno treći najveći proizvođač telefona, Huawei, nije začudo imao ni jedan uređaj u prvih 10, no na lestvicu se uspeo popeti kineski OPPO sa jednim uređajem, modelom A53 koji je zauzeo sedmo mesto. OPPO takođe kao proizvođač zauzima četvrto mesto na globalnoj listi najvećih proizvođača.

Izvor: GdeInvestirati/ITvesti
Previous Rusija otplaćuje preostali sovjetski dug
Next Šta treba znati o porezu na prenos apsolutnih prava?

You might also like

Huawei-u skočila prodaja u Evropi

Jedan od ključnih elemenata veće prodaje pametnih telefona na glavnim evropskim tržištima je odluka o otvaranju maloprodajnih mesta. Do pre godinu dana Huawei u Evropi nije imao nijednu prodavnicu, a

Banke i finansije 0 Comments

Unicredit banka dala novčanu injekciju Bank Austria od milijardu evra

Italijanska banka UniCredit je u Bank Austrije ubrizgala milijardu evra kako bi ojačala njenu kapitalnu osnovicu.

Kompanije 0 Comments

Potpis na koncesiju Aerodroma u martu 2018. godine

Na jesen će se znati ko će biti koncesionar Aerodroma “Nikola Tesla” (AERO), i to bi ugovorima trebalo da se zaokruži do marta 2018, rekla je potpredsednica vlade i ministarka

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply