iPhone 6s je najprodavaniji telefon u 2016. godini

iPhone 6s je najprodavaniji telefon u 2016. godini

Analitičarska kuća IHS Markit koja prati isporuke mobilnih telefona u svetu i prikuplja podatke o više od 350 najprodavanijih modela se u najnovijim podacima osvrnula na godinu iza nas, te objavila sažetak koji daje neke osnovne informacije o stanju na tom tržištu.

Prema podacima koje su prikupili, najviše isporuka u 2016. godini zabeležio je Apple-ov model iPhone 6s, dok je gledajući samo poslednji kvartal vodstvo preuzeo novolansirani iPhone 7. Na lestvici prvih 10 modela našao se i iPhone 6s Plus. Isporuke “pobedničkog” modela za 2016. godinu procenjene su na oko 60 miliona komada.

Iako Apple ima vodeći telefon u isporukama, u prvih 10 modela čak je 5 bilo Samsung-ovih. Modeli Galaxy S7 i S7 Edge bili su njihove najveće uzdanice (s više prodatih 10 miliona komada u odnosu na S6 liniju), dok su ostala tri uređaja iz Samsung-ove J serije (J3, J5 i J7), srednjeg cenovnog razreda.

Globalno treći najveći proizvođač telefona, Huawei, nije začudo imao ni jedan uređaj u prvih 10, no na lestvicu se uspeo popeti kineski OPPO sa jednim uređajem, modelom A53 koji je zauzeo sedmo mesto. OPPO takođe kao proizvođač zauzima četvrto mesto na globalnoj listi najvećih proizvođača.

Izvor: GdeInvestirati/ITvesti
Previous Rusija otplaćuje preostali sovjetski dug
Next Šta treba znati o porezu na prenos apsolutnih prava?

You might also like

Društvo 0 Comments

Od danas moguće plaćanje računa u prodavnicama Maxi, Tempo i Shop&Go

Plaćanje računa za EDB (struju), Infostan, mobilni telefon moguće je od danas u svim prodavnicama Maxi, Tempo i Shop&Go.

Kompanije 0 Comments

Air Serbia: 44% na 3,9 miliona evra veći neto profit

Air Serbia je premašila pretprošlogodišnji rast dobiti za 44 odsto od 2,7 miliona evra, ostvarivši neto profit od 3,9 miliona evra u 2015, saopšteno je iz kompanije.

Najvažnije vesti 0 Comments

Impol Seval: Prvi kvartal obeležio rast proizvodnje od 14,5 odsto

Generalni direktor Impol Sevala, Ninko Tešić, izjavio je da je ova kompanija u prvom kvartalu zabeležila bolji rezultat u odnosu na prošlu godinu koja je bila jedna od najboljih poslovnih

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply