Švajcarska finansira popis imovine u lokalnim samoupravama sa 5,5 miliona evra

Švajcarska finansira popis imovine u lokalnim samoupravama sa 5,5 miliona evra

Švajcarska Kancelarija za saradnju sa Srbijom izdvojila je 5,5 miliona evra za finansiranje popisa imovine u 40 lokalnih samouprava u Srbiji u naredne četiri godine.

Direktor te kancelarije Ursula Lojbli rekla je danas novinarima da je popis imovine u devet opština, koji je rađen sa nemačkom Organizacijom za tehničku saradnju (GIZ), bio uspešan i da će taj projekat nastaviti sama Švajcarska.

“Suština je da se u narednoj fazi popis ne zaustavi na 40 opština već da se popiše imovina na celoj teritoriji Srbije. Projekat je uticao da se promeni svest građana o značaju plaćanja poreza na imovinu”, rekla je Lojbli.

Dodala je da je “novost u radu Kancelarije da će se više pažnje posvetiti gde će se uložiti novac od poreza na popisanu imovinu”.

Prema podacima do sada popisane imovine uložena sredstva su se isplatila za godinu dana jer su bila manja od sume prikupljenog poreza.

U Zaječaru, na primer, gde je deset popisivača radilo tri meseca i plaćeni su 9.000 evra, popisano je 1.700 domaćinstava i prikupljeno deset miliona dinara više poreza.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous Građani će ponovo morati dokazivati pravo na staru deviznu štednju
Next U Rumi svečano otvoren pogon francuske fabrike Hutchinson

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Komercijalna planira kupovinu stranih banaka

Komercijalna banka planira kupovinu neke od najvećih stranih banaka u Srbiji, ili, kao alternativu, najveći deo portofolija tih banaka, kako bi ojačala svoju poziciju uoči predstojeće privatizacije, saznaje Tanjug.

Najvažnije vesti 0 Comments

Javni snabdevači optužuju “Srbijagas” zbog uvećanih januarskih računa

Udruženje distributera prirodnog gasa, koje okuplja 22 trgovca gasom, smatra da “Srbijagas” nije imao osnova da im u januaru podigne cenu gasa jer Agencija za energetiku nije dala saglasnost za

Kompanije 1Comments

NBS: Građani godišnje u banke polože pola milijarde evra

Narodna banka Srbije poručuje da štednja u dinarima raste, što ukazuje da su kamatne stope na uloge u domaćoj valuti i dalje relativno atraktivne.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply