Lavrov : Kriza u Makedoniji veštački izazvana, Crna Gora popustila pred ultimatumom

Lavrov : Kriza u Makedoniji veštački izazvana, Crna Gora popustila pred ultimatumom

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov upozorio je zapadne zemlje na opasnost od zaoštravanja situacije u Makedoniji.

U Makedoniji je trenutno izuzetno složena situacija, možemo je čak nazvati i svojevrsnom krizom, koja je umnogome veštački izazvana i vodi ka društvenoj podeli, rekao je Sergej Lavrov, izrazivši nadu da će “Zapad razumeti opasnost te situacije”.

Kada je reč o Crnoj Gori, Lavrov je rekao da žali što je ta zemlja rešila da uđe u NATO.

“Crna Gora je popustila pred ultimatumom – ili Rusija ili NATO i odlučila da zanemari ekonomski aspekt i da žrtvuje odnose sa Rusijom. Neka je ta odluka na savesti crnogorskih lidera, kao i rukovodilaca NATO-a”, poručio je Lavrov, prenosi Sputnjik.

Ministar inostranih poslova Rusije upitao je i na koji način će članstvo Crne Gore doprineti povećanju bezbednosti NATO pakta.

Lavrov se osvrnuo i na problematiku celokupnog balkanskog regiona, pogotovo kada je reč o navodnim provokativnim dejstvima Rusije.

Sve normalne veze balkanskih zemalja sa Rusijom istog časa postaju briga pojedinih zvaničnika, koji to komentarišu kao mešanje Rusije u unutrašnja pitanja Balkana. Mi se ne plašimo takvih izjava, naši stavovi se poklapaju sa stavovima mnogih zemalja Balkana, rekao je Lavrov.

Lavrov se osvrnuo i na optužbe upućene Moskvi na račun mešanja u izborni proces drugih zemalja i naglasio da se Rusija time ne bavi.

“Mi se ne mešamo u unutrašnja pitanja drugih zemalja, pa ni u izborne procese. Zapanjim se svaki put kada pročitam u novinama apsolutne izmišljotine o navodnom mešanju u izbore u Francuskoj ili Nemačkoj”, kazao je Lavrov.

Lavrov je dodao i da će se Rusija sa apsolutnim poštovanjem odnositi prema rezultatima izbora u Francuskoj i Nemačkoj.

Izvor:RTS
Previous Beogradska berza: Novi pad indeksa, Komercijalna banka najprometnija
Next Slovačka ubrzala postupak izdavanja radnih dozvola, nove olakšice za radnike izvan EU

You might also like

Geopolitika 0 Comments

Borisov: Bugarskoj ne treba rat u Crnom moru

Bugarski premijer Bojko Borisov izjavio je u četvrtak da Sofija ne želi da učestvuje u stvaranju zajedničke Crnomorske flote, u čijem sastavu bi, pored nje bile Rumunija, Turska i Ukrajina,

Geopolitika 0 Comments

Zapadne sile traže uvođenje sankcija Damasku

Velika Britanija i Francuska pozvale su juče Ujedinjene nacije da uvedu sankcije Siriji nakon što je istraga UN utvrdila da je sirijski režim izvodio hemijskim oružjem.

Geopolitika 0 Comments

Preokret: Turska želi normalizaciju odnosa sa Sirijom i Irakom

Odnosi Turske sa Sirijom i Irakom biće normalizovani, baš kao što je to bio slučaj sa Rusijom i Izraelom, izjavio je danas turki premijer najavivši novi preokret u spoljnoj politici.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply