Lavrov : Kriza u Makedoniji veštački izazvana, Crna Gora popustila pred ultimatumom

Lavrov : Kriza u Makedoniji veštački izazvana, Crna Gora popustila pred ultimatumom

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov upozorio je zapadne zemlje na opasnost od zaoštravanja situacije u Makedoniji.

U Makedoniji je trenutno izuzetno složena situacija, možemo je čak nazvati i svojevrsnom krizom, koja je umnogome veštački izazvana i vodi ka društvenoj podeli, rekao je Sergej Lavrov, izrazivši nadu da će “Zapad razumeti opasnost te situacije”.

Kada je reč o Crnoj Gori, Lavrov je rekao da žali što je ta zemlja rešila da uđe u NATO.

“Crna Gora je popustila pred ultimatumom – ili Rusija ili NATO i odlučila da zanemari ekonomski aspekt i da žrtvuje odnose sa Rusijom. Neka je ta odluka na savesti crnogorskih lidera, kao i rukovodilaca NATO-a”, poručio je Lavrov, prenosi Sputnjik.

Ministar inostranih poslova Rusije upitao je i na koji način će članstvo Crne Gore doprineti povećanju bezbednosti NATO pakta.

Lavrov se osvrnuo i na problematiku celokupnog balkanskog regiona, pogotovo kada je reč o navodnim provokativnim dejstvima Rusije.

Sve normalne veze balkanskih zemalja sa Rusijom istog časa postaju briga pojedinih zvaničnika, koji to komentarišu kao mešanje Rusije u unutrašnja pitanja Balkana. Mi se ne plašimo takvih izjava, naši stavovi se poklapaju sa stavovima mnogih zemalja Balkana, rekao je Lavrov.

Lavrov se osvrnuo i na optužbe upućene Moskvi na račun mešanja u izborni proces drugih zemalja i naglasio da se Rusija time ne bavi.

“Mi se ne mešamo u unutrašnja pitanja drugih zemalja, pa ni u izborne procese. Zapanjim se svaki put kada pročitam u novinama apsolutne izmišljotine o navodnom mešanju u izbore u Francuskoj ili Nemačkoj”, kazao je Lavrov.

Lavrov je dodao i da će se Rusija sa apsolutnim poštovanjem odnositi prema rezultatima izbora u Francuskoj i Nemačkoj.

Izvor:RTS
Previous Beogradska berza: Novi pad indeksa, Komercijalna banka najprometnija
Next Slovačka ubrzala postupak izdavanja radnih dozvola, nove olakšice za radnike izvan EU

You might also like

Geopolitika 0 Comments

Sirijski predsednik o Alepu: Pobeda sirijske vojske, Rusije i Irana

Sirijski predsednik Bašar al-Asad izjavio je danas da je povratak pune kontrole nad severnim gradom Alepom – pobeda za njegove ruske i iranske saveznike, koliko i za njegovu zemlju.

Geopolitika 0 Comments

Turska: Većina građana podržala Erdoganove ustavne promene

Vrhovna izborna komisija Turske saopštila je preliminarne rezultate referenduma, prema kojima je 51,34 odsto birača podržalo predloženu reformu turskog Ustava, javlja agencija Anadolija.

Geopolitika 0 Comments

Kurdi se dogovorili sa Amerikancima i Bagdadom da zadrže područja osvojena od ISIL-a u Iraku

Predsednik Kurdistana, autonomnog regiona na severu Iraka, Masud Barzani je rekao da se kurdske snage neće povući sa područja koje su u borbi za Mosul oslobodili od pripadnika ISIL-a, naglašavajući

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply