Kompanija Teva Pharm bi mogla otpustiti 6.000 radnika

Kompanija Teva Pharm bi mogla otpustiti 6.000 radnika

Izraelski proizvođač lekova Teva Pharmaceutical Industries mogao bi otpustiti šest hiljada radnika širom sveta u sklopu višegodišnjeg plana poboljšanja efikasnosti, izvestio je u četvrtak izraelski informativni portal Calcalist.

Calcalist spada među vodeće izraelske medije za finansijske vesti a izvestili su da je Teva u sklopu plana poboljšanja efikasnosti već otpustila oko 100 radnika u Izraelu. Portparolka Teve nije želela komentarisati izveštaje.

Teva je najveći proizvođač generičkih lekova u svetu a vlasnica je i Plive. Zapošljavaju oko 57 hiljada radnika širom sveta i najveća su izraelska kompanija čije su akcije uvrštene u berzanski spisak.

Iza njih je teška godina, obeležena nizom skupih akvizicija i odlaganjem novih lekova, zbog čega im je akcija pala 72 odsto, na 32,61 dolar.

Zbog krize poverenja bivši izvršni direktor Erez Vigodman bio je prisiljen podneti ostavku a njegovo je mesto privremeno preuzeo predsednik uprave Yitzhak Peterburg.

Izvor: GdeInvestirati
Previous Ukrajina: Požar u skladištu municije, evakuisano 20.000 stanovnika
Next Građani će ponovo morati dokazivati pravo na staru deviznu štednju

You might also like

Internetnu preko mobilnih uređaja pristupa oko 79 odsto Evropljana

Novo istraživanje agencije Eurostat bavi se fenomenom pristupa i upotrebe Interneta među evropskim korisnicima. U istraživanju je vidljivo kako osam od deset ili oko 79% Evropljana Internetu pristupa putem svojih

Prehrambena industrija 0 Comments

Heineken planira da uloži 15 miliona evra u Zaječarsku pivaru

Kompanija Heineken Srbija saopštila je da u naredne dve godine planira da uloži 15 miliona evra, u Zaječarsku pivaru.

Kompanije 1Comments

Goran Knežević najavio otvaranje 20.000 novih radnih mesta u ovoj godini

U ovoj godini očekuje se više od 20.000 novih radnih mesta i dolazak oko 20 novih velikih investitora na srpsko tržište, izjavio je ministar privrede Goran Knežević.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply