HMD Global: Nokia će biti u top tri proizvođača telefona na svetu

HMD Global: Nokia će biti u top tri proizvođača telefona na svetu

Od kako je HMD Global počeo sa proizvodnjom Nokia-brendiranih telefona, postalo je jasno da kompanija ima velike planove za ovaj nekada ekstremno popularan brend.

Tokom MWC 2017, kompanija je objavila tri nova Android telefona i objavila je povratak legendarnog Nokia 3310 feature modela. Međutim, ambicije kompanije se ne zaustavljaju ovde.

U nedavnom intervjuu, Tomislav Himbele – šef marketinga kompanije HMD Global za Istočnu Evropu, je potvrdio da kompanija ima velike planove. Odgovarajući na pitanje gde HMD sebe vidi u naredne tri godine, Himbele je ambiciozno odgovorio: “U top tri proizvođača. Izguraćemo iz vrha Apple, Samsung ili Huawei… ili sve tri kompanije”.

Da li se radi o realnim planovima ili samo o pustim željama, ostaje da se vidi. Analitičar Anshel Sag veruje da su ovo samo želje kompanije HMD Global.

“Top tri kompanije u smartfon poslovanju su uložile milijarde dolara da bi došle tamo gde su sada i ne verujem da ih je sa tih pozicija moguće ukloniti u naredne tri godine”, ističe Sag.

Izvor: GdeInvestirati/Benchmark
Previous Čelnici najvećih britanskih kompanija zarađuju 400 puta više od radnika na minimalcu
Next Beogradska berza: Novi pad indeksa, Komercijalna banka najprometnija

You might also like

Kompanije 0 Comments

Američki gigant Ford otpušta 20.000 radnika širom sveta

Američki automobilski gigant Ford sprema se da ugasi hiljade radnih mesta širom sveta, a očekuje se da će smanjiti oko 10 odsto globalne radne snage, izveštava Wall Street Journal.

Kompanije 0 Comments

Veliki pad cena obveznica Agrokora, kompanije u čijem su sastavu Dijamant i Frikom

Proteklih dana događa se oštar pad Agrokorovih obveznica na stranim tržištima. Obveznica s dospećem 2019. godine u nekoliko dana pala je oko 15% pa se prinos popeo na previsokih 16

Kineski konzorcijum kupuje Operu za 600 miliona dolara

Opera je prihvatila 600 miliona dolara koju je ponudio kineski konzorcijum za popularnu kompaniju.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply