Beogradska berza: Novi pad indeksa, Komercijalna banka najprometnija

Beogradska berza: Novi pad indeksa, Komercijalna banka najprometnija

Izuzetna skromna investiciona aktivnost i pad indeksa akcija obeležili su današnji trgovački dan na Beogradskoj berzi.

Ukupan promet u trgovanju iznosio je 8,96 miliona RSD (72,3 hiljada EUR), dok je indeks Belex15 oslabio 0,75% na 740,3 poena.

Foto: kombank.com

Foto: kombank.com

Najprometnija akcija bila je Komercijalna banka (KMBN) koja je zabeležila promet od 4,6 miliona RSD po prosečnoj ceni od 1.790 RSD. Najveći deo današnjeg trgovanja ostvaren je u samoj jednoj transakciji. Komercijalna banka će rezultate poslovanja za prethodnu godinu objaviti do kraja sledeće nedelje, a prema ranijim izjavama uprave ove banke očekuje se da se ove godine vrati na staze profitabilnosti nakon što je „očistila“ bilanse od loših kredita.

Akcije Naftne industrije Srbije (NIIS) zabeležile su neznatni rast na 745 RSD uz trgovanje vredno 1,8 miliona RSD.

Beogradski Aerodrom “Nikola Tesla” (AERO) beleži pad već četvrti uzastopni dan, oslabivši danas 2,9% na 1.315 RSD uz registrovani promet od 0,7 miliona RSD. Beogradski Aerodrom je zakazao vanrednu skupštinu akcionara za 13. april tekuće godine, a iz kompanije je takođe saopšteno da će rezultati poslovanja za 2016. godinu biti objavljeni sutra, 24. marta.

Fitofarmacija (FITO) je ostvarila realizaciju od 0,4 miliona RSD po nepromenjenoj ceni od 2.720 RSD, dok je Jubmes banka (JMBN) zabeležila neznatni rast na 5.000 RSD uz promet od pola miliona RSD.

Energoprojekt holding (ENHL) je oslabio 2,9% na 1.410 RSD uz promet od 0,1 milion RSD dok je Jedinstvo iz Sevojna (JESV) zabeležilo rast od 2,2% na 4.190 RSD uz trgovanje vredno 0,2 miliona RSD.

Impol Seval (IMPL) beleži rast, treći uzastopni dan, okončavši danas trgovanje u plusu 2,2% na 3.186 RSD u realizaciju od 0,3 miliona RSD.

Danas nije bilo trgovanja državnim dužničkim hartijama od vrednosti.

Izvor:Wisebroker
Previous HMD Global: Nokia će biti u top tri proizvođača telefona na svetu
Next Lavrov : Kriza u Makedoniji veštački izazvana, Crna Gora popustila pred ultimatumom

You might also like

Beogradska berza: Skroman promet, Komercijalna dobitnik dana

Drugi dan zaredom domaće tržište akcija beleži skroman obim prometa, dok su ukupnoj realizaciji od 231,9 miliona RSD (1,9 miliona EUR) doprinele državne dužničke hartije. Indeks najlikvidnijih akcija, Belex15, oporavio

Najvažnije vesti 0 Comments

Vlada Srbije odobrila zapošljavanje 2.010 medicinskih radnika

Vlada Srbije odobrila je zapošljavanje 2.010 medicinskih radnika, koji će se zaposliti u 21 zdravstvenoj ustanovi u Srbiji.

Najvažnije vesti 0 Comments

Policijska akcija “Cunami”: Hapšenja u više gradova Srbije

U nastavku koordinisane policijske akcije “Cunami” danas su uhapšene još dve osobe i zaplenjene dodatne količine droge, te je u akciji, koja je sprovedena na teritoriji više gradova u Srbiji,

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply