Goldman Sachs seli par stotina zaposlenih iz Londona pre Brexita

Goldman Sachs seli par stotina zaposlenih iz Londona pre Brexita

Goldman Sachs preseliće nekoliko stotina zaposlenih iz Londona i povećati svoje prisustvo na evropskim tržištima i pre nego što Britanija izađe iz Evropske unije, rekao je u utorak direktor te američke investicione banke.

U razgovoru za televizijsku stanicu CNBC, izvršni direktor evropskog sektora Goldman Sachsa Richard Gnoodle rekao je da neće čekati završetak pregovora o izlasku Britanije iz EU-a, nego će pokrenuti plan prema kojem će u idućih 18 meseci povećati prisustvo banke na evropskim tržištima.

Objasnio je da će banka zaposliti nove ljude iz tih evropskih zemalja, ali da će biti i preseljenja nekoliko stotina zaposlenih iz Britanije.

U Londonu, najvećem finansijskom centru u Evropi, Goldman Sachs trenutno zapošljava oko 6.000 ljudi.

No, kako se očekuje da će London s izlaskom Britanije iz EU-a izgubiti svoj status, i mnoge druge banke, među kojima su i švajcarski UBS kao i britanski HSBC, najavile su preseljenje jednog dela ljudi i operacija iz Londona.

Britanska premijerka Theresa May poručila je početkom ove nedelje da će 29. marta aktivirati članak 50 Lisabonskog ugovora o razdruživanju, čime će početi dvogodišnji pregovori kojima dve strane trebaju dogovoriti uslove razlaza i njihove buduće odnose. Prema tom planu, Brexit bi usledio u martu 2019.

Izvor: GdeInvestirati/Hina
Previous Azijske berze: Novi pad cena akcija, dolar nastavlja pad
Next EU i Japan sklapaju sporazum o slobodnoj trgovini

You might also like

Kompanije 0 Comments

Huawei podneo tužbu protiv T-Mobile

Huawei je zbog kršenja njegovih patenata 4G bežične mrežne usluge podneo tužbu protiv T-Mobile.

Kompanije 0 Comments

T-Mobile kupio suparnički Sprint za 26 milijardi dolara

Kompanije T-mobile i Sprint objavile su danas da su postigle sporazum prema kome će T-mobile kupiti Sprint za 26 milijardi dolara, a po kome će se dvije kompanije spojiti u

Banke i finansije 0 Comments

JP Morgan Chase bi mogao da ode iz Britanije

Pošto se Velika Britanija izjasnila za izlazak iz EU, američka investiciona banka JP Morgan Chase mogla bi da izmesti poslovanje iz te ostrvske zemlje, upozoravaju iz te kompanije.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply