Goldman Sachs seli par stotina zaposlenih iz Londona pre Brexita

Goldman Sachs seli par stotina zaposlenih iz Londona pre Brexita

Goldman Sachs preseliće nekoliko stotina zaposlenih iz Londona i povećati svoje prisustvo na evropskim tržištima i pre nego što Britanija izađe iz Evropske unije, rekao je u utorak direktor te američke investicione banke.

U razgovoru za televizijsku stanicu CNBC, izvršni direktor evropskog sektora Goldman Sachsa Richard Gnoodle rekao je da neće čekati završetak pregovora o izlasku Britanije iz EU-a, nego će pokrenuti plan prema kojem će u idućih 18 meseci povećati prisustvo banke na evropskim tržištima.

Objasnio je da će banka zaposliti nove ljude iz tih evropskih zemalja, ali da će biti i preseljenja nekoliko stotina zaposlenih iz Britanije.

U Londonu, najvećem finansijskom centru u Evropi, Goldman Sachs trenutno zapošljava oko 6.000 ljudi.

No, kako se očekuje da će London s izlaskom Britanije iz EU-a izgubiti svoj status, i mnoge druge banke, među kojima su i švajcarski UBS kao i britanski HSBC, najavile su preseljenje jednog dela ljudi i operacija iz Londona.

Britanska premijerka Theresa May poručila je početkom ove nedelje da će 29. marta aktivirati članak 50 Lisabonskog ugovora o razdruživanju, čime će početi dvogodišnji pregovori kojima dve strane trebaju dogovoriti uslove razlaza i njihove buduće odnose. Prema tom planu, Brexit bi usledio u martu 2019.

Izvor: GdeInvestirati/Hina
Previous Azijske berze: Novi pad cena akcija, dolar nastavlja pad
Next EU i Japan sklapaju sporazum o slobodnoj trgovini

You might also like

Kompanije 0 Comments

Fresenius: Još jedan solidan kvartal, potvrđena očekivanja za celu godinu

Nemačka zdravstvena grupacija Fresenius objavila je još jedan solidan kvartal, uz rast poslovanja u svim poslovnim segmentima.

Kompanije 1Comments

Rasim Ljajić: Srbija atraktivna za investitore

Prodaja “Telenora” je dokaz da je Srbija atraktivna za investicije, te da je to dobra poruka i signal i za druge investitore, ocenio je danas ministar trgovine, turizma i telekomunikacija

Kompanije 0 Comments

Nemačka kompanija ne odustaje od fabrike u Ćupriji

Nemački gigant za proizvodnju autodelova, Truck lite Europe Gmbh iz Ajzenaha, nije odusto od izgradnje fabrike u Ćupriji, već je prolongirao poslove za 2017. godinu, izjavio je predsednik Opštinskog veća Ilija Paunović.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply