Goldman Sachs seli par stotina zaposlenih iz Londona pre Brexita

Goldman Sachs seli par stotina zaposlenih iz Londona pre Brexita

Goldman Sachs preseliće nekoliko stotina zaposlenih iz Londona i povećati svoje prisustvo na evropskim tržištima i pre nego što Britanija izađe iz Evropske unije, rekao je u utorak direktor te američke investicione banke.

U razgovoru za televizijsku stanicu CNBC, izvršni direktor evropskog sektora Goldman Sachsa Richard Gnoodle rekao je da neće čekati završetak pregovora o izlasku Britanije iz EU-a, nego će pokrenuti plan prema kojem će u idućih 18 meseci povećati prisustvo banke na evropskim tržištima.

Objasnio je da će banka zaposliti nove ljude iz tih evropskih zemalja, ali da će biti i preseljenja nekoliko stotina zaposlenih iz Britanije.

U Londonu, najvećem finansijskom centru u Evropi, Goldman Sachs trenutno zapošljava oko 6.000 ljudi.

No, kako se očekuje da će London s izlaskom Britanije iz EU-a izgubiti svoj status, i mnoge druge banke, među kojima su i švajcarski UBS kao i britanski HSBC, najavile su preseljenje jednog dela ljudi i operacija iz Londona.

Britanska premijerka Theresa May poručila je početkom ove nedelje da će 29. marta aktivirati članak 50 Lisabonskog ugovora o razdruživanju, čime će početi dvogodišnji pregovori kojima dve strane trebaju dogovoriti uslove razlaza i njihove buduće odnose. Prema tom planu, Brexit bi usledio u martu 2019.

Izvor: GdeInvestirati/Hina
Previous Azijske berze: Novi pad cena akcija, dolar nastavlja pad
Next EU i Japan sklapaju sporazum o slobodnoj trgovini

You might also like

Kompanije 0 Comments

NIS: Građanima danas dividenda po 105 din, državi 1,2 milijardi dinara

Svi građani koji su na dan 18. juna 2016. (Dan dividende) posedovali besplatne akcije NIS-a, dobiće danas dividendu od 20,99 dinara po akciji, odnosno 104,93 dinara za pet besplatnih akcija

Kompanije 0 Comments

Veća dobit fonda Berkshire Hathaway za 25 odsto

Zahvaljujući boljim rezultatima u osiguravajućem poslovanju, investicijama i kupovini kompanije Prestige Castparts, dobit investicionog fonda Berkshire Hathawaya, američkog milijardera Warren Buffett, u drugom tromesečju skočila je za 25 odsto.

Transport 0 Comments

Air Serbia duplira broj čarter letova

Kompanija Air Serbia je danas saopštila da će u letnjoj sezoni imati dvotruko više čarter letova nego prošle godine.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply