Goldman Sachs seli par stotina zaposlenih iz Londona pre Brexita

Goldman Sachs seli par stotina zaposlenih iz Londona pre Brexita

Goldman Sachs preseliće nekoliko stotina zaposlenih iz Londona i povećati svoje prisustvo na evropskim tržištima i pre nego što Britanija izađe iz Evropske unije, rekao je u utorak direktor te američke investicione banke.

U razgovoru za televizijsku stanicu CNBC, izvršni direktor evropskog sektora Goldman Sachsa Richard Gnoodle rekao je da neće čekati završetak pregovora o izlasku Britanije iz EU-a, nego će pokrenuti plan prema kojem će u idućih 18 meseci povećati prisustvo banke na evropskim tržištima.

Objasnio je da će banka zaposliti nove ljude iz tih evropskih zemalja, ali da će biti i preseljenja nekoliko stotina zaposlenih iz Britanije.

U Londonu, najvećem finansijskom centru u Evropi, Goldman Sachs trenutno zapošljava oko 6.000 ljudi.

No, kako se očekuje da će London s izlaskom Britanije iz EU-a izgubiti svoj status, i mnoge druge banke, među kojima su i švajcarski UBS kao i britanski HSBC, najavile su preseljenje jednog dela ljudi i operacija iz Londona.

Britanska premijerka Theresa May poručila je početkom ove nedelje da će 29. marta aktivirati članak 50 Lisabonskog ugovora o razdruživanju, čime će početi dvogodišnji pregovori kojima dve strane trebaju dogovoriti uslove razlaza i njihove buduće odnose. Prema tom planu, Brexit bi usledio u martu 2019.

Izvor: GdeInvestirati/Hina
Previous Azijske berze: Novi pad cena akcija, dolar nastavlja pad
Next EU i Japan sklapaju sporazum o slobodnoj trgovini

You might also like

Društvo 0 Comments

Nove uredbe o kontroli goriva, inspektori od danas mogu proveravati i gorivo u rezervoarima vozila

Još dve uredbe o kontroli porekla i kvaliteta derivata nafte i biogoriva stupile su danas na snagu, a koje predviđaju da inspektori mogu da kontrolišu i gorivo u rezervoarima vozila.

Energetika i naftna industrija 0 Comments

Dušan Bajatović: Dug Srbijagasa je sada ispod 400 miliona evra

Ukupan dug Srbijagasa sada je ispod 400 miliona evra, a bio je 1,7 milijardi evra po zaduženjima tog javnog preduzeća od 2010. do 2012. godine, izjavio je danas direktor Srbijagasa

Svetske berze 0 Comments

Akcije Dropboxa uzletele 35 odsto

Cena akcije Dropboxa skočila je više od 35 odsto u petak, prvog dana trgovanja tom akcijom na berzi, jer su ulagači, uprkos oštrom padu američkih tržišta, pokazali veliki interes za prvu veću inicijalnu

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply