Beogradska berza: Tehnogas predvodio dobitnike, Energoprojekt i dalje u fokusu

Beogradska berza: Tehnogas predvodio dobitnike, Energoprojekt i dalje u fokusu

Ukupan promet na Beogradskoj berzi u sredu je, zahvaljujući državnim obveznicama, bio solidnih 214,7 miliona RSD (1,7 miliona EUR), dok je Belex15 oslabio 0,2% na 745,9 poena.

Ubedljivo najprometnija akcija na tržištu bio je građevinar Energoprojekt holding (ENHL) koji je zabeležio promet od 18,4 miliona RSD po nepromenjenoj ceni od 1.452 RSD. Ovom hartijom se već duže vreme trguje oko nivoa od 1.450 RSD, a podsticaj intezivnijem trgovanju dali su neprijateljski odnosi aktuelne uprave i najvećeg akcionara posle države, Napreda.

Naftna industrija Srbije (NIIS) je oslabila 0,3% na 744 RSD uz promet od 3,1 milion RSD.

Aerodrom “Nikola Tesla” (AERO) pao je 1,5% na 1.354 RSD uz promet od 2,5 miliona RSD. Akcije Aerodroma danas su se našle pod velikim pritiskom prodavaca, a na kraju dana ostala je velika nezadovoljena ponuda na nivou od 1.350 RSD.

Metalac iz Gornjeg Milanovca (MTLC) je pao 2,4% na 1.740 RSD uz promet od 0,9 miliona RSD, dok se Komercijalna banka (KMBN) zadržala na 1.780 RSD uz trgovanje od pola miliona RSD.

Jedinstvo iz Sevojna (JESV) je skočilo 1,7% na 4.100 RSD uz minoran promet, dok je dobitnike u indeksnoj korpi predvodio Tehnogas (TGAS) koji je porastao 3,7% na 13.900 RSD uz realizaciju od 0,7 miliona RSD.

Prioritetne akcije Philip Morrisa (DINNPB) pale su 0,2% na 2.445 RSD uz promet od 0,9 miliona RSD, dok je Jubmes banka (JMBN) blago oslabila na 4.995 RSD uz promet od 0,7 miliona RSD.

Dinarska državna obveznica RSO1215, koja dospeva na naplatu 8. novembra ove godine zabeležila je promet od 183,6 miliona RSD uz prinos od 3,63%.

Izvor:Wisebroker
Previous Mihajlović: Saudijski investitori žele da ulažu u Srbiju
Next Erdogan zapretio: Evropljani neće moći da bezbedno hodaju ulicom ako ne promene stav prema Turskoj

You might also like

Svetske berze 0 Comments

Wall Street: Pad indeksa treći dan zaredom

Na Wall Streetu su u ponedeljak cene akcija pale treći dan zaredom jer su ulagači nesigurni uoči sednice Feda i referenduma o izlasku Britanije iz Evropske unije.

Svetske berze 0 Comments

Wall Street u petak ublažio nedeljne gubitke

Na Wall Streetu su u petak indeksi završili u pozitivnom području, nakon vrlo nesigurnog trgovanja i velikih oscilacija cena akcija, dok su na nedeljnom nivou zabeležili najveće gubitke u dve godine.

Svetske berze 0 Comments

Wall Street: Indeksi porasli, najavljene carine neće stupiti na snagu odmah

Na Wall Streetu su u sredu indeksi porasli oko 1 odsto, drugi dan zaredom, jer su ulagači optimistični uoči sezone objava poslovnih rezultata kompanija i jer su splasnuli strahovi od