Vlasnik British Airwaysa pokreće novu niskobudžetnu vazduhoplovnu kompaniju

Vlasnik British Airwaysa pokreće novu niskobudžetnu vazduhoplovnu kompaniju

Vlasnik British Airwaysa pokrenuo je novu niskobudžetnu vazduhoplovnu kompaniju za prekookeanske letove sa sedištem u Barseloni, pišu britanski mediji.

U britansko-španskoj vazduhoplovnoj grupi IAG, u čijem su vlasništvu British Airways i španska Iberia, navode da će nova kompanija Level u početnoj fazi leteti iz Barselone za Los Anđeles, Ouklend, Buenos Aires i Punta Kanu u Dominikanskoj Republici.

Letovi kreću u junu, navodi se u saopštenju.

Nova firma koristiće dva nova aviona Airbus A330, a u njoj će raditi posada Iberije, navodi BBC.
Izvršni direktor IAG-a Willie Walsh rekao je kako će Level postati peti vazduhoplovni brend grupacije, uz Aer Lingus, British Airways, Iberiju i Vueling.

“Barselona je sedište Vuelinga i to će omogućiti putnicima da povežu Vuelingovu široku evropsku mrežu letova s prekookeanskim letovima Levela”, pojasnio je.

Početna cena leta u jednom smeru biće 99 evra za Los Anđeles i Ouklend, te 149 evra za Buenos Aires i Punta Kanu.

Potez je upoređen s Lufthansinom ponudom letova na destinacije na Karibima i u Aziji, koje realizuje niskotarifna filijala Eurowings.

Takođe je protumačen kao odgovor na novog norveškog niskotarifnog prevoznika Norwegian Airlines, koji nudi letove iz londonskog Gatwicka u gradove poput Orlanda, Las Vegasa i Njujorka. Pripremaju takođe direktne letove u SAD iz gradova poput Belfasta i Edinburga.
IAG-ov direktor napominje da će nastojati ponuditi letove Levelom i iz drugih evropskih gradova. “Zaista smo uzbuđeni zbog prilika za razvoj i širenje”, dodao je Walsh.
Grupa je prošle godine, potpomognuta nižim cenama nafte, ostvarila dobit od 1,8 milijardi evra, što predstavlja skok od 64 odsto u odnosu na godinu pre.

Izvor: GdeInvestirati/SeeBiz
Previous Evropske berze: Bankarski i naftni sektor podigli berze
Next Raste popularnost evra, najveće banke u svetu povećale prognoze za evropsku valutu

You might also like

Kompanije 0 Comments

Evropljani polako okreću leđa dizelašima

Najnoviji podaci o prodaji novih automobila na evropskom tržištu pokazuju da su kupci u Evropi danas manje zainteresovani za vozila sa dizel motorima nego godinu dana ranije.

Kompanije 0 Comments

Koncesione ponude za Aerodrom iznad očekivanja?

Kompanije zainteresovane za koncesiju Aerodroma „Nikola Tesla“ (AERO) ponudile su daleko više novca nego što se očekivalo.

Kickstarter: Stvoreno više od 300.000 radnih mesta preko platforme

Platforma Kickstarter stvorila je 29.600 radnih mesta na neodređeno i oko 283.000 povremenih radnih mesta, kao i 8800 kompanija.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply