Kompanije uz podsticajna sredstva države zaposlile 40.000 ljudi

Kompanije uz podsticajna sredstva države zaposlile 40.000 ljudi

Ministarstvo privrede je saopštilo danas da su 72 kompanije koje su dobile podsticajna sredstva države i uspešno ispunile ugovorne obaveze ukupno do sada zaposlile oko 40.000 ljudi, što je za 27.570 više od broja radnika definisanih ugovorom.

Te kompanije su prvobitno zaposlile 18.524 radnika ili za 6.141 više u odnosu na ugovoreno, a zatim su i posle isteka ugovora nastavile da primaju nove radnike.

Ministar privrede Goran Knežević je istakao da je ovim u potpunosti ispunjen jedan od osnovnih ciljeva davanja podsticaja – rast zapošljavanja i da je u tom pogledu ova podrška države prevazišla očekivanja.

Te kompanije su i posle isteka ugovora nastavile sa zapošljavanjem novih radnika i zaključno sa 15. martom 2017. zapošljavaju ukupno 39.953 ljudi, što je za 27.570 više od broja radnika definisanih ugovorom ili za 223 odsto više.

Među njima su “Yura Corporation d.o.o.” iz Rače, “Leoni Wiring Systems Southeast” iz Prokuplja, “NCR” iz Beograda, “IGB Automotive Comp d.o.o.” iz Inđije i “Gorenje d.o.o.” iz Valjeva.

“Svaki uloženi evro nam se vrati višestruko za 14 meseci kroz različite poreze i doprinose i druge prihode državnog i lokalnih budžeta. Pored činjenice da je veliki broj ljudi dobio posao u ovim fabrikama, mnogo je i onih koji su bili angažovani na njihovoj izgradnji i kasnije u toku poslovanja”, istakao je Knežević.

On je podsetio da je raspisan javni poziv za podršku investitorima i pozvao zainteresovane privrednike, posebno domaće, zbog kojih su i spušteni kriterijumi za dobijanje ove podrške, da se prijave za dodelu sredstava podsticaja.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Preduzeće Banini prodato za 15 miliona evra, 500 radnika ostaje na radnim mestima
Next Top deset najskupljih gradova na svetu

You might also like

Kompanije 1Comments

NBS: Građani godišnje u banke polože pola milijarde evra

Narodna banka Srbije poručuje da štednja u dinarima raste, što ukazuje da su kamatne stope na uloge u domaćoj valuti i dalje relativno atraktivne.

Kompanije 0 Comments

MK Fintel Wind do kraja godine izlazi na Beogradsku berzu

Kompanija MK Fintel Wind, zajednička kompanija italijanske Fintel Energia Spa i MK grupe, planira da do kraja godine izadje na Beogradsku berzu, izjavio je izvršni direktor MK Fintel Wind Ticijano

Kompanije 0 Comments

Atlantic Grupa od Droge Kolinske očekuje 14,9 miliona evra dividende

Slovenačka Droga Kolinska, u stoprocentnom vlasništvu Atlantic Grupe, odobrila je isplatu dividende od 14,9 miliona evra, iz zadržane dobiti iz prethodnih godina.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply