Beogradska berza: Obveznice podigle promet, Energoprojekt najtrgovaniji

Beogradska berza: Obveznice podigle promet, Energoprojekt najtrgovaniji

Blagi rast beogradskog tržišta akcija nastavljen je i u utorak, drugi dan zaredom, dok je ukupan promet u trgovanju bio odličnih 1,3 miijarde RSD (10,6 miliona EUR), zahvaljujući državnim obveznicama.

Indeks Belex15 porastao je dodatnih 0,2% na 747,3 poena.

Foto: www.srbijadanas.com

Foto: www.srbijadanas.com

Najprometnija akcija bio je građevinar Energoprojekt holding (ENHL) koji je nastavio intezivno trgovanje oko nivoa od 1.450 RSD. Danas je zabeležen promet od 14,5 miliona RSD po prosečnoj ceni od 1.452 RSD što je neznatno više u odnosu na juče.

Aerodrom “Nikola Tesla” (AERO) je zabeležio lagani pad vrednosti, drugi dan zaredom, spustivši se 0,1% na 1.375 RSD uz promet od 3,3 miliona RSD. Uprkos ovog laganom silaznom trendu, Aerodrom je ubedljivo najjača karika indeksne korpe u 2017. sa rastom od skoro 19%.

Naftna industrija Srbije (NIIS) je ojačala 0,7% na 746 RSD uz promet od 1,3 miliona RSD, dok se Komercijalna banka (KMBN) neznatno spustila na 1.780 RSD uz trgovanje vredno 2,1 milion RSD.

Jedinstvo iz Sevojna (JESV) poraslo je pola procenta na 4.033 RSD uz neveliku realizaciju od 0,2 miliona RSD.

Impol Seval (IMPL) je blago povećao vrednost na 3.108 RSD uz realizaciju od 1,3 miliona RSD, dok je Galenika Fitofarmacija (FITO) pala 0,2% na 2.700 RSD uz promet od 0,3 miliona RSD.

Državne obveznice donele su promet od 10,4 miliona EUR, a najprometnija je bila serija RSO15121, denominovana u evrima, koja dospeva na naplatu septembra ove godine. Prinos je iznosio 0,4%.

Izvor:Wisebroker
Previous Top deset najskupljih gradova na svetu
Next NCR gradi poslovni objekat u Beogradu i zapošljava još 1.500 ljudi

You might also like

Evropske berze: Ulagači na oprezu, berze u blagom minusu

Na evropskim berzama se u ponedeljak ujutro trguje suzdržano jer nema vesti koje bi podstakle tržište, a promet je mršav jer se na Wall Streetu i Londonskoj berzi zbog praznika

Beogradska berza: Jedino Sojaprotein zabeležio milionski promet

Danas je zaustavljen petodnevni uzlazni trend tržišta, dok su solidnom prometu doprinele državne dužničke hartije. 

Svetske berze 0 Comments

Evropske berze nastavljaju svoj rast

Na evropskim berzama u utorak ujutro cene akcija porasle su drugi dan zaredom, najviše u tehnološkom i trgovačkom sektoru, što se zahvaljuje novim rekordima na Wall Streetu.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply