Miodrag Kostić otkrio planove za proširenje poslovanja u Hrvatskoj

Miodrag Kostić otkrio planove za proširenje poslovanja u Hrvatskoj

Miodrag Kostić, predsednik Uprave MK grupe, rekao je u intervjuu za hrvatski Poslovni dnevnik da je zainteresovan za hotelske kapacitete na Jadranu, kao i za poljoprivredno zemljište u Slavoniji.

„Hrvatska i srpska privreda prilično su kompatibilne i tu postoji dosta prostora za poboljšanje. Određeni sektori imaju jako puno potencijala za intenziviranje ekonomske saradnje. Svakako, mislim da bi trebalo posvetiti više pažnje planiranju većih zajedničkih infrastrukturnih projekata, kao i projektima koji se mogu razviti kroz program prekogranične saradnje. Kao i dosad, fokus će biti na poljoprivredi, turizmu, bankarstvu i obnovljivim izvorima energije,“ rekao je Kostić.

On je u ovom intervjuu objasnio situaciju sa prodajom šećerana.

„Nismo prodali proizvodnju šećera. Da pojasnim, prošle godine smo potpisali predugovor o strateškom partnerstvu s Agranom AG iz Austrije na razdoblje od pet godina. Dakle, još najmanje pet godina ćemo biti u industriji šećera. Ove godine u EU treba doći do ukidanja kvota, a to će voditi do značajnih promjena i samo najproduktivniji europski proizvođači imat će perspektivu. Zbog toga kompanija Sunoko, članica MK Groupa, vidi svoju budućnost s najvećim proizvođačem u Evropi,“ rekao je Kostić i dodao da nije tajna da je kompanija poslala pismo zainteresovanosti za kupovinu šećerana u Crvenki i Žablju koje svojom proizvodnjom učestvuju s preostalih 25 posto u ukupnoj proizvodnji u Srbiji.

Izvor: GdeInvestirati/PoslovniDnevnik
Previous Evropske berze na najvišim nivoima u poslednjih 15 meseci
Next Antidamping istraga EK: Srbija nije povećala izvoz čelika u Evropu

You might also like

Kompanije 0 Comments

HBIS ulaže 150 miliona evra u smederevsku Železaru do juna 2020.

Direktor kompanije HBIS Srbija Song Sihai kaže da će ovogodišnja proizvodnja u smederevskoj Železari dostići nivo od 1,8 miliona tona, a proizvodnja odlivenih čeličnih slabova nivo od 1,7 miliona tona.

Energetika i naftna industrija 0 Comments

OMV kupio udeo u Yuzhno Russkoye

Austrijski OMV kupuje četvrtinu udela u Yuzhno Russkoye, jednom od najvećih ruskih gasnih polja za 1,75 milijardi evra.

Tema dana 0 Comments

Država prodaje Hidrotehniku

Ministarstvo privrede objavilo je javni poziv za učešće u postupku prikupljanja ponuda sa javnim nadmetanjem radi prodaje kapitala Hidrotehnika-hidroenergetika.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply