Miodrag Kostić otkrio planove za proširenje poslovanja u Hrvatskoj

Miodrag Kostić otkrio planove za proširenje poslovanja u Hrvatskoj

Miodrag Kostić, predsednik Uprave MK grupe, rekao je u intervjuu za hrvatski Poslovni dnevnik da je zainteresovan za hotelske kapacitete na Jadranu, kao i za poljoprivredno zemljište u Slavoniji.

„Hrvatska i srpska privreda prilično su kompatibilne i tu postoji dosta prostora za poboljšanje. Određeni sektori imaju jako puno potencijala za intenziviranje ekonomske saradnje. Svakako, mislim da bi trebalo posvetiti više pažnje planiranju većih zajedničkih infrastrukturnih projekata, kao i projektima koji se mogu razviti kroz program prekogranične saradnje. Kao i dosad, fokus će biti na poljoprivredi, turizmu, bankarstvu i obnovljivim izvorima energije,“ rekao je Kostić.

On je u ovom intervjuu objasnio situaciju sa prodajom šećerana.

„Nismo prodali proizvodnju šećera. Da pojasnim, prošle godine smo potpisali predugovor o strateškom partnerstvu s Agranom AG iz Austrije na razdoblje od pet godina. Dakle, još najmanje pet godina ćemo biti u industriji šećera. Ove godine u EU treba doći do ukidanja kvota, a to će voditi do značajnih promjena i samo najproduktivniji europski proizvođači imat će perspektivu. Zbog toga kompanija Sunoko, članica MK Groupa, vidi svoju budućnost s najvećim proizvođačem u Evropi,“ rekao je Kostić i dodao da nije tajna da je kompanija poslala pismo zainteresovanosti za kupovinu šećerana u Crvenki i Žablju koje svojom proizvodnjom učestvuju s preostalih 25 posto u ukupnoj proizvodnji u Srbiji.

Izvor: GdeInvestirati/PoslovniDnevnik
Previous Evropske berze na najvišim nivoima u poslednjih 15 meseci
Next Antidamping istraga EK: Srbija nije povećala izvoz čelika u Evropu

You might also like

Kompanije 0 Comments

Facebook bi mogao da napravi sedam milijardi dolara prihoda

Kako je Oculus Rift počeo da se isporučuje korisnicima ove nedelje, iz istraživačke kompanije Cantor Fitzgerald su želeli da prikažu šta to može značiti za kompaniju Facebook kada su u

Kompanije 0 Comments

Aelius ponudio 16 miliona evra za Galeniku

U Ministarstvu privrede otvorena je jedina ponuda koja ispunjava uslove tendera za privatizaciju “Galenike”, saznaje RTS.

Kompanije 0 Comments

GLM Group od novembra proizvodi u Zrenjaninu

Italijanska kompanija za proizvodnju izduvnih sistema za automobilsku indistriju GLM Group zakupila je proizvodni prostor kompanije Minel u Zrenjaninu.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply