Beogradska berza: Tehnogas na najvišem nivou u osam i po godina

Beogradska berza: Tehnogas na najvišem nivou u osam i po godina

Ukupan promet na Beogradskoj berzi u sredu je iznosio 13,6 miliona RSD (0,11 miliona EUR), dok je indeks Belex15 ojačao 0,4% na 741,9 poena.

Foto:Sputnik

Foto:Sputnik

Akcije Aerodroma “Nikola Tesla” (AERO) nastavile su snažan uzlazni trend na današnjem trgovanju, dobivši na vrednosti od početka marta preko 14%. Akcije ove kompanije danas su porasle 2,4% na 1.339 RSD uz promet od 3 miliona RSD. Nakon što su javnosti predstavljeni interesenti za koncesiju ove kompanije, iz ministarstva je saopšteno da će u avgustu biti poznat ponuđač koji je dostavio najpovoljnije uslove.

Naftna industrija Srbije (NIIS) je nastavila silazni trend, spustišvi se danas dodatnih 1,2% na 735 RSD uz pomet od 1,8 miliona RSD.

Bečejski Sojaprotein (SJPT) se zadržao na 600 RSD uz neveliki promet od 0,4 miliona RSD, dok je

Komercijalna banka (KMBN) blago porasla na 1.760 RSD uz promet od 0,3 miliona RSD.

Gornjomilanovački Metalac (MTLC) se spustio 1,6% na 1.770 RSD uz skromno trgovanje od 0,2 miliona RSD, dok je Impol Seval (IMPL) ojačao 0,7% na 3.072 RSD uz promet od pola miliona RSD. Ova kompanija će od 1. aprila biti sastavni deo indeksne korpe Belex15, saopštila je danas Beogradska berza.

Najprometnija akcija na tržištu bio je Messer Tehnogas (TGAS) koji je trgovanje zaključio na najvišem nivou od jula 2008. godine. Akcije ove kompanije skočile su 3,3% na 13.841 RSD uz promet od 3,7 miliona RSD.

Danas nije bilo trgovanja državnim dužničkim papirima.

Previous Zorana Mihajlović: U Srbiji ima više od 2,2 miliona bespravnih objekata
Next Imovina na Kosovu i Metohiji registrovana na Republiku Srbiju: Zemljište, preduzeća, infrastruktura...

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Christopher Dembik 2: Izraelski model šansa za Srbiju

  U nastavku intervjua sa Christoferom Dembikom, prvim čovekom Saxo Banke  za makroekonomska kretanja i analitiku, ovaj stručnjak se osvrće na situaciju u Srbiji. Gde Investirati:  Šta vas dovodi u Srbiju?

Svetske berze 0 Comments

Wall Street: Indeksi pali zbog trgovinskih napetosti

Na Wall Streetu su juče Dow Jones i S&P 500 indeks pali zbog trgovinskih napetosti između SAD-a i Kine, dok je oporavak tehnološkog sektora podstakao rast Nasdaq indeksa.

Svetske berze 0 Comments

Slabiji dolar podstakao rast cene zlata

Nakon dve sedmice pada, zlato je prošlnedeljno trgovanje zatvorilo na nivou 1.229,26 dolara po unci, što je 2,4 odsto viša cena u odnosu na prethodni petak.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply