Beogradska berza: Energoprojekt holding i danas najprometniji, skok akcija Komercijalne banke

Beogradska berza: Energoprojekt holding i danas najprometniji, skok akcija Komercijalne banke

Poslednji trgovački dan u sedmici doneo je oporavak beogradskog tržišta akcija uz solidan promet od 34,5 miliona RSD.

Indeks najlikvidnijih akcija, Belex15, ojačao je pola procenta na 739,7 poena, dok je na nedeljnom nivou uknjižio plus od 2,4%.

Foto:Biznis i Finansije

Foto:Biznis i Finansije

Najprometnija akcija bio je Energoprojekt holding (ENHL) koji je ojačao dodatnih 0,6% na 1.460 RSD uz promet od 11,1 milion RSD. Svih pet trgovačkih dana ove sedmice ova hartija beleži rast vrednosti uz kumulativni plus od skoro 9%.

Naftna industrija Srbije (NIIS) oslabila je 0,8% na 756 RSD uz promet od 2,2 miliona RSD, uz slabiju tražnju koja je došla kao posledica pada cene sirove nafte na svetskom tržištu.

Aerodrom “Nikola Tesla” (AERO) je uz minoran promet pao na 1.261 RSD, dok je Komercijalna banka (KMBN) skočila 2,2% na 1.748 RSD uz dobar promet od 12,3 miliona RSD.

Vranjski Alfa plam (ALFA) ojačao je 4,4% na 35.500 RSD uz skromno trgovanje od 0,2 miliona RSD, dok je Messer Tehnogas (TGAS) okončao trgovanje u plusu od 2% na 13.573 RSD uz realizaciju od 3,9 miliona RSD.

Prioritetne akcije duvanske industrije Philip Morris Operations (DINNPB) pale su 1,8% na 2.508 RSD uz promet od 0,8 miliona RSD, dok je na aukcijskom tržištu nastavljeno solidno trgovanje akcijama Stupa (STUP) po nepromenejnoj ceni od 5.900 RSD. Ukupan promet u trgovanju akcijama ove kompanije iznosio je 3 miliona RSD.

Danas nije bilo trgovanja državnim dužničkim hartijama.

Izvor:Wisebroker
Previous Uprava Trezora SAD: Kongres da podigne gornju granicu duga
Next Zdravstveni turizam u usponu širom sveta

You might also like

Azijske berze: Skok berzi, funta i dalje slaba

Nakon dva dana pada, na azijskim berzama u četvrtak su cene akcija porasle jer su dobre ekonomske vesti iz SAD-a ublažile strahove od posledica Brexita, dok se kurs funte i dalje

Goša Montaža isključena iz indeksne korpe

Vanrednom revizijom indeksa, koju je sproveo Indeksni komitet Beogradske berze, akcije Goše Montaže isključene su iz sastava indeksne korpe Belex15.

Tema dana 0 Comments

Cena paladijuma na najvišim nivoima u skoro dve godine

Paladijum je na međunarodnim robnim tržištima nastavio snažan rast iz 2016. zaradivši od početka ove godine 120$ po unci.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply